Понеделник, 9 юли Каже ли ти Бойко Борисов добър ден,

...
Понеделник, 9 юли Каже ли ти Бойко Борисов добър ден,
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 9 юли

Каже ли ти Бойко Борисов добър ден, погледни къде е слънцето, да не е залязло към този момент. Дето се вика, инспекцията е висша форма на съмнение. Досега които и думи на премиера да сме ревизирал, все си е заслужавало. Миналата седмица, когато отдръпна (уж) измененията в акциза на бездимните цигари, сподели за следващ път: „ България има най-ниските налози в Европа, най-ниското ДДС… “ Статистиката обаче, написа Стефан Стоянов в ekipbg.com, опровергава тази обичана мантра на управниците ни. Институт „ Молинари “ сравнил действителната данъчна тежест в 28-те страни от Европейски Съюз и се оказало, че в Кипър, Ирландия, Англия и Малта тя е по-малка. У нас общото облагане на приходите е 38.39%. В Кипър е 23.40%, в Англия – 35.08%. А в Дания, дето сякаш им режели главите до кръста, е със напълно малко повече от нас - 41.41%.

Данък добавена стойност: В пет страни било по-ниско, а в други пет било колкото нашето. Освен това у нас няма, както в другите европейски страни, понижени ставки за някои значими за популацията артикули. В Белгия Данък добавена стойност за храните, медикаментите и книгите - 6%! В Германия Данък добавена стойност върху храни, обществени услуги, превоз на пасажери и така нататък - 7%. Във Франция 2.1% Данък добавена стойност върху храни и фармацевтични артикули и така нататък и т. н.

Корпоративен налог: В Унгария - 9%. В Естония още от 2000 година 0% налог върху реинвестираните облаги.
Освен това у нас бизнесът е обложен с огромен брой такси, всъщност скрити налози. По калкулации на БСК за 2016 година бизнесът платил над 1.2 милиарда лева към държавния бюджет и още 1.2 милиарда лева към общинските, което било повече от приходите от корпоративния налог. Което ще рече, че корпоративният налог скача на 20%!

Акцизи: При цигарите акцизът ни бил измежду най-високите – 68.69%. Само 5 страни имали по-голяма ставка. Шест страни пък имали по-нисък данък върху алкохола, в сравнение с при нас.

Та те по този начин си приказваме, лаф олсун.

-Абе, аго, жива ли е кобилата, дето умря лани?
- Хич бива ли, в случай че е умряла, да бъде жива?
- Нейсе, лаф олсун, я дай една лула тютюн. (Захари Стоянов)

Но има и работи, в които сме изрично първи и можем да се гордеем. Например с най-висока смъртност в Европейски Съюз. Според Евростат единствено у нас през 2017 година босилека са гушили над 15 на 1000 души (15.5). Средната смъртност в Европейски Съюз била 10.3 на 1000, а в Ирландия - 6.3 на 1000.

Е, в действителност, смъртността ни е висока, само че за сметка на това пък раждаемостта ни е ниска. С 9 на 1000 и тук разделяме последните места с Италия (7.6), Гърция (8.2), Португалия и Испания с по 8.4 и Хърватия (8.9). В 19 страни от Европейски Съюз популацията се усилва, в България понижава със 7.3 на 1000. Тук данните от Терминал 1 и 2 очевидно не са взети поради.

Извън самочувствието на премиера Борисов, към днешна дата представляваме скромните 1.4% от популацията на Европейски Съюз, с наклонност да станем още по-скромни. В момента се водят оживени разногласия дали този месец сме паднали под 7 млн. или това ще стане идващия месец.

В обществените мрежи се популяризира едно видео, наречено „ Да спрем разграбването на България “. В него се твърди, че Борисов е купил къща на любовницата си Мис бикини 2006 Борислава Йовчева за 3 млн. евро в Барселона и е захранил сметките на нейни фиктивни компании с 5 млн. евро.

 Ето я къщичката. Намирала се на ул. Францеск Ривалта 8. Който има път оттова, да се отбие да я прегледа

Намеква се също, че манекенката има 6-годишно дете от този, дето ѝ е купил къщата… Сашо Диков запита премиера и той, естествено, отхвърли: „ Както ви е известно, в последно време станахме очевидци на голям брой подправени вести и внушения по мой адрес от анонимни автори… “
Я, докторът ще излезе оракул!

Спомняте ли си мнимия скандал с острова, който сякаш Борисов си купил. Как един фиктивен уебсайт пусна подправената вест, а Борисов се разпали да опровергава без въобще някой да го е питал. Тогава допуснахме, че това е един тип предварителна защита. „ Технологията е елементарна. Хващаш една подправена вест и я опровергаваш. И по-късно, колчем се появи същинска вест, незабавно я свеждаш като надеждност до подправената: „ Да, бе, правилно е що се касае за острова. “

Дали Борисов е знаел, че една такава вест се пече, не се ангажирам да кажа. Но е реалност, че тя се появи. Както е реалност и това, че за достоверността ѝ той се базира на острова.


Вторник, 10 юли

Румен Христов, новият водач на Съюз на демократичните сили, се жалва: „ След 45 година тоталитарно ръководство, след лагерите, след Лукановата зима, след довеждането на българския народ до просешка сопа, в българския парламент има 79 представители на Българска социалистическа партия. Ако към тях добавите някогашните й членове и някогашните ченгета, несъмнено има конституционно болшинство. Същевременно партията, която направи измененията в България, няма нито един представител в Народното събрание. ”

Няма и да има! Както сме споделил преди доста години, Съюз на демократичните сили от дълго време е мъртво. Спомина се от грозна гибел, орфическа. Загина като Орфей, раздран от вакханките. Ванчо, Бъки, Надка, Пешето… Всеки откъсна по нещо от синьото тяло и го замъкна нанякъде.

 Научна полемика за бъдещето на Съюз на демократичните сили на съвещание на Националния съвет на Съюз на демократичните сили през април тази година. Кой сподели, че юмруците не са научни причини?!

И всички опити да се възкреси мъртвото тяло припомнят възкресяването на котарака Чърч от „ Гробище за домашни любимци “ на Стивън Кинг. Уж е жив, но не напълно и мирише на пръст. И е злобен, озлобен. И хората, които до през вчерашния ден са го обичали, се гнусят да се допрян до него.

Но по този начин е то, нищо не е постоянно, с изключение на може би комунистите…
Никога не казвай хоп, преди да си скочил, и туп, преди да си паднал. В смисъл, не прави като англичаните. Футболът в действителност се върна в родината си. Английският футбол. Хърватите го върнаха. На Световното се оказа, че тъкмо този футбол, който практикуват на Острова, сега не се котира.

Обаче направи ли ви усещане какви расисти са хърватите? Същите като японците. Ние един черен, ни един жълт, ни един червен в тима! Всичките бели, а при джапанките жълти. Французите да вземем за пример са напълно разнообразни. Даже някой сподели, че щерка му го питала Франция в Африка ли е. Мисля, че е по-скоро противоположното – Африка е във Франция. То и в Англия, де…
А, бе, братя, дали е допустимо хърватите да станат международни? Все отново тая година е на Западните Балкани, не ли?

„ Монитор “: „ 22 хлапета от Пловдив са минали през детска педагогическа стая от началото на 2018 година поради приложимост на дрога. Най-малкото е на 8 година Това заяви и.д. ръководител на Общинска комисия за битка с противообществените прояви на малолетни Петко Василев. Той обаче посочи, че е безусловно уверен, че тези данни не дават отговор на същинската реалност. “

Бас, че не знаехте, че има същинска реалност и мнима реалност! Не са, не са напълно безполезни вестниците на медийния империалист.


Сряда, 11 юли

Министърът на външните работи Екатерина Захариева се жалва пред съветското издание " Известия ", че ни се пречи за Шенген: " Две страни – Холандия и Франция – към момента показват опасения във връзка приемането на България и Румъния в Шенген. След започването на миграционната рецесия мога да схвана тяхната паника, само че не мога да намеря действителни причини за отхвърли. "

Не може да откри?! Човек, като желае да откри, ще откри каквото си желае. А като не иска…

А другояче всички добре знаем на кривия клин кое тъкмо му пречи, само че ще го кажем поради госпожата: корупция, беднотия, забатачено правораздаване, пробити банки…

Месаджеро (Il Messaggero) оповестява, че Симоне Колео, брачен партньор на нашата Ивет Лалова, е наказан на една година условно, за нелегално строителство на маза във вилата си в Канталиче. По-интересното обаче е, че дружно със Симоне са наказани още двама души – архитектът, тъй като не спазил плана, и общинският чиновник, който отговарял за строителния контрол.
 Идентичен случай в наше село. Оня ден един строителен служащ изгоря, тъй като допрял кабелите на високото напрежение. Жици със 110 000 волта минавали на 10 м. от обекта. Пардон, една жилищна постройка се строи на 10 м. от високопровод! Някой е издал позволение за този градеж! Някой в общината е прибрал един порядъчен подкуп, а един човек лежи в болничното заведение в положение близо до въглен.

Г-жа Захариева имате ли още въпроси?

Щото ние имаме още доста отговори…

Депутати от всички парламентарни групи одобриха промени в Закон за горивата, по силата на които задължават дребните търговци да се записват при условия, които по-скоро ще ги откажат да се записват. И в случай че огромните компании, основно Лукойл, държат през днешния ден 80% от пазара, на следващия ден ще държат към този момент 100%. Така сме щели да преборим сивия бизнес в бранша. И ще си имаме в лицето на Лукойл един чисто бял бизнес, който до момента е скрил 60-70 милиарда облага, само че за идващите 10 години ще може да скрие най-малко 100 милиарда

Единствен Валери Симеонов, който в някои връзки заслужено бива именуван Далавери (оградата, Банско, хотелче в Странджа с обезпечена военна клиентела и т.н.), застана в отбрана на дребния бизнес. Този законопроект, вика, е от групата „ убий дребния ”. И заплаши да го изпрати в Европейската комисия. А другите патриоти се държат някак си непатриотично. За Старата госпожа и „ борбената “ ѝ лидерка няма да загатваме. Те и да желаят, не могат да стачкуват. Но те не желаят, тъй като Димитър Нинов, брачният партньор на Нинова, е началник на групата за надзор и метрология в Лукойл.

Както споделих, единствено Валери се противи. И сътрудниците му от Оперативна програма са му гневни. Волен Сидеров си изпусна нервите: „ Аз, вика, съм направил Валери Симеонов политик и няма да разреша някой да ми изяснява по какъв начин да желая единодушието му. Моите съдружни сътрудници би трябвало да схванат, че не са фелдфебели. По-добре да се вслушват в това, което споделям, в случай че желаят да бъдат политици… “

Сещам се, че на едно място Камю споделяше, че някои хора изразходват голямо количество сила, единствено с цел да бъдат естествени. Та допускам, че Сидеров към този момент е на ръба на енергийните си ресурси. Откакто го помня толкоз дълго не е бил естествен.

В целия този подтекст обаче някак си не мога да наместя обстоятелството, че представител на страната в Лукойл е индивидът на Валери Симеонов Красимир Първанов. Той държи по този начин наречената златна акция. Задължително е да се каже „ по този начин наречена “…
Още две думи за Валери, таман сме почнали. Отишъл в Народно събрание с цел да показа пред депутатите закона за шума. Пътьом успокоил и журналистките, че никой няма да им пречи да се веселят в нощните заведения. „ Вътре може да скачате, да куфеете, като ви виждам, несъмнено се качвате и по масите! Валери Симеонов освен, че не се качва и няма да се качи, само че Валери Симеонов няма да си постави и джуки. “

Мисля, че можем да му имаме вяра и популярност Богу! Ще бъде малко неловко на 63 години да играе бели денс по масите… И да си тури силикон в джуките. Той така и така по рождение не е напълно без джуки… Навремето в Пазарджик в Механото, един с джуки не по-големи от тези на Валери, си беше спечелил прякора Джука-Пляка.

Простотии.

Докато Валери обяснявал, журналистките го наобиколили и притиснали от всички страни. Една от тях (името се пази в редакцията) била изключително напориста. И Валери ѝ направил записка: „ Много ви апелирам, престанете да ме тормозите! В момента ме натискате с бюста си! Не ми е комфортно! “

Не му било комфортно че го подпират с цици. Пардон, да кажем с гърди, тъй като някои дами се нервират от думата цици. Интересно в случай че го беше подпрял някой кореспондент с… микрофона по ли щеше да му комфортно? Някои хора не си знаят интереса. А може би аз бъркам? Щото човек като мине шестдесетака… Може да ви се стори малко безвкусно, само че старозагорският зевзек

Митко Динев добре го е споделил:

Mъжът на 60 без съпротиви,
стартира доста нови начала.
Не може да е.. с презервативи.
Не може да чете без очила...

Да, май ще сте прави, в случай че ви се стори. Изтрийте си го, при положение, че ви е допълнително. Но за очилата от персонален опит ще ви кажа, че е прав.
 Жертвите на пагубните наводнения и свлачища в Япония станаха 204, а 60 души се водят безследно изчезнали. Премиерът Шиндзо Абе и спешният щаб вършат каквото могат, само че против природата не можеш да се бориш.

Да се хванем ли на бас, че идващия път, като стане наводняване някъде у нас, Бойчето ще даде образец с Япония, където очевидно не се оправят. Както през септември лани даде за образец Америка: „ Вижте в Щатите какво става. Трепят се по улиците. Страшно... И нито една шахта не поема вода. Там не би трябвало да остане един кмет. Тук шахтите работят. ”

И в Япония, като виждам, един кмет не би трябвало да остане.


Петък, 13 юли

Нека пръв хвърли чаша този, който в никакъв случай не се е напивал на прием! Разбира се, сред в никакъв случай не се е напивал и всеки път се е напивал има известна разлика…
Из интернет се популяризира видео от срещата на НАТО, на което се вижда по какъв начин ръководителят на Европейска комисия господин Юнкер върви с походката на еволюционно незавършен неандерталец. Ясно се вижда с какъв брой тъга господин Юнкер слиза по стълбите и по какъв начин единствен Петро му подава ръка. Какъв позор! От 28 страни в Европейски Съюз, една Украйна се притичва на помощ на Юнкер в този сложен за него миг! Украйна, дето нито в Европейски Съюз я желаят, нито в НАТО я пускат… Е, и Марк Рюте, само че без възторг. Португалецът пък толкоз го беше позор, че повече пречеше, в сравнение с да оказва помощ. А онази чума Тереза Мей гледаше и се подхилкваше. Ама такива си са те! Да сте видели съчувствен англичанин? За тия не корав, ами, дето сподели Жоро Томов, напряко ръбат Брекзит, да ги боли!

От пресцентъра на Европейска комисия изясняват, че господин Юнкер страдал от ишиас и по тази причина ходел на ебем страна с прикляквания.
Не бих желал да отвръщам остро на нещо толкоз жалко. Ще кажа единствено, че това е удар под интелекта. Баща ми не беше академик човек, само че го беше измислил по-умно. Когато му се приискаше да си пийне в отвън регламентираните часове, които на село са много гъвкаво разбиране, леко се хващаше за корема и съобщаваше, че ще пийне една глътка, щото го боли язвата. Той имаше и ишиас. Сам беше пренесъл всичките камъни за къщата и се беше сецнал. Но в никакъв случай не потърси опрощение в ишиаса…
Ишиасът е соматично заболяване, а от фрагментите на видеото се вижда, че господин Юнкер страда от нещо, което е по-скоро психосоматично. Защото, с изключение на походката, е обиден и говорният уред, има известно разфокусиране на зрението и така нататък Забелязва се ясно изразена поведенческа некомпетентност, която се показва в това, че бие шамарчета на държавните глави (наистина, другарски, само че въпреки всичко шамарчета), души ги сякаш на подбив, целува ги съвсем принудително, назовава ги с думи, с които нормално никой не ги назовава и така нататък

Не, господин Юнкер не страда от ишиас. От нищо не страда. Страдат тия към него, дето се чудят по какъв начин да скрият позора, че главата на Европейски Съюз се налива като чалтик пред целия свят.

 От ушите му излизат винарки, те ми приказват за ишиас…

Каква подигравка! Лично ние подкрепихме през 2014 година господин Юнкер за ръководител на Европейска комисия, тъй като пие и пуши като същински българин. Байгън от европейски лигльовци, дето употребяват алкохолните питиета с капкомер. А Юнкер изглеждаше пич. Английският „ Телеграф ” тогава цитира неизвестен народен представител от Екологичен потенциал, който бил рекъл: „ Темата за потреблението на алкохол на Юнкер е била повдигната от няколко европейски водачи още по време на изборите за Екологичен потенциал ”. Имал бил табиет да пие ром на закуска. Ами на закуска ще го пие, по кое време да го пие?! Ромът се поема с малко чай.

Точно пък англичаните да седнат да се вършат а въздържатели… Дето са имали министър председатели като Чърчил и Тачър. Да, в действителност, сред тях и Жан-Клод има кардинална разлика. Чел съм, че престижът на Чърчил измежду сътрудниците му (отнася се и за госпожа Тачър), е почивал до известна степен и на обстоятелството, че ги е надяждал и надпивал, до момента в който изпопадат под масата. И по тази причина Чърчил може да си разреши да каже: „ Никога не забравяйте, че аз съм взел от алкохола повече, в сравнение с той от мен. “ А Юнкер може и да е вземал в миналото, само че в този момент връща…

Жалко за уверен еврооптимист, като нас. Напоследък се опасявам, че на стената на Европейски Съюз към този момент написа тези оракулски четири думи: „ Мене, мене, текел, упарсин. “ (Даниил, 5:24)

Той и останалият свят не отива на добре. Вижте какво се получава: Европа, се ръководи от пияч, Америка от вманиачен, Русия от мегаломан. България... Всъщност, България ръководи ли се или единствено се краде?

Не се учудвайте, в случай че на следващия ден ме видите пред китайското посолство да парадирам за безконечна дружба с Китайската комунистическа партия!

А, бе, те дали ще дават грантове?

To be continued...
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР