Понеделник, 5 ноември От прокуратурата съобщават, че два пъти са

...
Понеделник, 5 ноември От прокуратурата съобщават, че два пъти са
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 5 ноември

От прокуратурата оповестяват, че два пъти са предложили на ДАБЧ да съблюдава закона при издаването на удостоверения за български генезис, които са основни за отсъждане на българско поданство.
Повтарям: предложили!

Ама доста демократично, бе, господа, оферти! И то във времена, когато либерализмът излиза от мода. Ако преразказвам Малкълм Брадбъри, Господ е станал либерал и към този момент няма 10 божи заповеди, а 10 оферти.

Никога не сме допускал, че в „ инструментариума “ на държавното обвиняване попада и предложение за съблюдаване на закона! На такова предложение мъчно се устоява, обаче пичовете от ДАБЧ устояли някак. И на първото предложение през 2014 година, и на второто през 2016 година И траяли да продават удостоверенията за български генезис.

Така и не се разбра какво се обърка, та прокуратурата изостави демократичния метод и посегна на арендата на Вътрешна македонска революционна организация.
Между другото научаваме, че министър Каракачанов отменил скандална заповед, с която избра една беларуска компания за ремонта на Су-25 на цени в пъти по-високи, и разпоредил нови договаряния. Не споделяме, че има връзка. Само ви оповестяваме.

Някога Ан Луѝз Жермèн Некèр дьо Стал-Холщàйн беше рекла: “О, независимост, какъв брой доста закононарушения се правят от твое име. ” В наши дни по този начин се злоупотребява с битката с корупцията! В чието име се правят какви ли не работи. Например това, което сполетя Арабаджиеви, Баневи, Миньо Стайков… не е битка с корупцията. То си има име още от древността, от Рим. Нарича се проскрипции. Проскрипциите са описи на лица, оповестени отвън закона.

 Не било наложително безусловно да са отговорни. Стигало и единствено да са богати. Някои от тях са убивани, други изгонвани от Рим, а имуществото им се конфискувало. Проскрипциите са измислени от диктатора Луций Корнелий Сула (82 – 81 година пр.н.е.) като средство за политически гнет, за почистване на персонални сметки и като метод за обогатяване.

Което ме подсеща. Г-жа Радка цитира Цицерон (да не се бърка с Цецерон, който е нецитируем!). Между другото и Цицерон е бил проскрибиран. „ Колкото е по-близо крахът на империята, толкоз по-безумни са законите ѝ. “ Може да се каже и назад и тогава съждението ще съдържа към този момент и причинно следствена връзка: Колкото по-безумни са законите, толкоз по-близо е крахът на империята. Трудно ми е да кажа с какъв брой редуцира живота на държавното управление на Борисов следващата идиотия, сътворена от КФН. Имам поради въвеждането на системата „ бонус-малус “ при застраховките „ Гражданска отговорност “, която повече наподобява на „ бонус-фалос “ по израза на сътрудника Манолов. Защото бонусите са дребни и отсрочени във времето, а малусите-фалосите са дебели и дебнат току зад ъгъла.

С тази система колата е издигната до пълновръстен индивид на застрахователното взаимодействие.

Имаше една приказка, че кола и жена се вземат на шанс. С колата към този момент ще би трябвало да се внимава, щото можеш да случиш на някоя безпътна. Зам.-председателят на КФН Владимир Савов вика: „ Идеята, вика, на тази система „ бонус-малус ” е купувачът да внимава, когато купува кола. Системата е смесена. Тоест, следи се както МПС-то, по този начин и собственикът… ”

С една дума човек би трябвало да си отваря очите на четири. Да гледа колата или да е от положително семейство, или да си вземе „ чужденка “, от надалеч, дето никой не знае кой и по какъв начин я е яхал преди. Между другото, това и при дамите работи.

Такава висока проба съсредоточена идиотия рядко може да се срещне. Гражданите доста се забавляват. Един попита, в случай че купи кола, в която е юридически секс и е заченато дете, дали и той ще би трябвало да заплаща алименти. Според нас не, тъй като застраховката урежда въпросите с гражданската отговорност, а забременяването в кола е по-скоро безнаказаност. Системата е по този начин измислена, че се заплаща единствено за отговорност, безотговорността е безвъзмездна.

Пък ръководителят на БАБХ Дамян Илиев какво измислил… Не, споделям ви, няма такива малоумници! В смисъл такова скупчване на малоумници във властта! Отделни човеци постоянно са се прокрадвали…

 Илиев желае да се криминализира развъждането на домашни кокошки. Нещо поради птичия грип, да се защитял едрият бизнес от дребните кокошкари…
Тия към този момент би трябвало да си отиват. Ако не се занимават с лобизми, се занимават с тъпизми!

Вторник, 6 ноември

Гледам забавна публикация в nationalgeographic.bg: „ Деветте казуса на извънредно умните хора. “ Искате ли да ви ги кажа? И за какво желаете? Смятате, че ви засягат, по този начин ли?! Боже, да ви имам самочувствието!

Не, не ви засягат. И вас не ви засягат, и нас не ни засягат, по тази причина се разбираме.

Слушайте в този момент нататък.

69-годишният немец Емил Рателбанд изискал съдът да го признае за 20 година по-млад. Защото по този начин се чувствал. Пенсията пледирала пред съда, че в случай че на транссексуалните се разрешава да си сменят пола, тогава би трябвало и на него да разрешат да си смени рождената дата, тъй като докторите му споделили, че има тяло на 45-годишен.

Ако съдът, вика, ме признае за по-млад, бих могъл да се върна на работа, а също ще имам по-голям триумф измежду дамите в платформата за запознанства Tinder. Което, съгласно нас, е цялостна нелепост. Ако желае да му се лепят дамите, би трябвало да си добави 20 година, а не да вади. Един добре обезпечен 89-годишен мъж има доста повече шансове измежду дамите, в сравнение с един 49-годишен. Но очевидно Емил не е добре обезпечен, щом желае да се върне на работа. Такива дамите ги отбягват, множеството дами. И съгласно нас казусът му е тъкмо, че младее. Което обезкуражава дамите.

Какво ли няма по света. Английският „ Сън “ оповестява за 49-годишния китаец от провинция Гуангдонг, който постъпил в болница със мощни болки в корема. Лекарите незабавно го вкарали в операционната и като го отворили се хванали за главата. В дебелото му черво разкрили 20 инча дълга змиорка. Инча, не сантиметра! На въпроса на докторите той първо обяснил, че змиорката евентуално се е шмугнала когато си е плувал в басейна. Уж нямало риби… Но след това си признал, че имал хронична констипация и негов другар му съобщил този способ от националната медицина със змиорката.

Пенсиите, за вас го оповестявам, тъй като вие сте подготвени да експериментирате какви ли не способи за лекуване, единствено и единствено да не дадете два лв. за посещаване при джипито.

„ Чудовищно закононарушение! “, написа уеб сайтът на Малария Велева. В с. Щит 22-годишна жена обрала дома на мъжа, с който живеела на фамилни начала. Отмъкнала 2 тв приемника, мобилен телефон, кубик и половина дърва, три свине, десетки буркани. И за похлупак и 300 литра джибри!

Ама в действителност чудовищно закононарушение! Да открадне на индивида джибрите!

Пък младоженците Плевнелиеви се местят да живеят в Съединени американски щати. Росен получил предложение за висок пост в „ Американската комерсиална палата “. Той беше член на борда на шефовете на „ Американска комерсиална камара “ у нас.

Засега не се знае с какво ще се занимава Деси в Щатите. Вероятно няма да може да се осъществя като синоптик, тъй като, доколкото съм чел, в Америка предсказват времето по държанието на индианците. Ако индианците събират дърва значи идва тежка зима…

Сряда, 7 ноември

В Хелзинки се организира конгрес на Европейската национална партия. Ще избират Манфред Вебер за претендент за ръководител на Европейска комисия. Премиерът Борисов държал спонтанна тирада. Но не от тези спонтанни речи, чиято подготовка лишава по една седмица, а същинска спонтанна тирада, каквото му пристигна сега на акъла. Хрумнало му да приказва за Брекзит и несправедливостите на „ Европа на две скорости “. И дали речта е била прекомерно спонтанна, или нещо друго, само че европейските народняци се държали невъзпитано, говорели в залата, а някои напряко излезли на открито. И на Борисов това му направило неприятно усещане. Дори им го споделил: „ С такава дисциплинираност в партията ние няма по какъв начин да спечелим. “

Все отново нашите делегати дали своят вот за Вебер, в случай че и той мощно да ядоса премиера с прибързаното си изявление във връзка убийството на журналистката Виктория Маринова.

Просовидения на гладна кокошка: „ До две седмици основният прокурор Сотир Цацаров ще подаде оставка “, написа Фрогнюз. Уж по „ персонални аргументи “, само че в действителност поради идното обявяване на резултатите от следствието в Съединени американски щати по закона „ Магнитски “. Всички събрани материали и направените заключения били към този момент на бюрото на Тръмп и се чака той да ги оповести при започване на декември. Резултатите доказвали причастността на Цацаров и Пеефски към банкрута на КТБ. Помпео го споделил на Захариева, като беше в Съединени американски щати преди няколко дни.

Дай, Боже!

Спанак с татул пуснали в магазините в Търговище. Има към този момент и двама в болница с признаци на атропиново отравяне. От БАБХ твърдят, че обстановката е под надзор и рисковата стока е изтеглена от пазара. Но по наша информация, до момента в който тия от БАБХ се усетят, спанакът бил разпродаден. Гражданите грабели по 2 и 3 пакета. Кой за снаха, кой за свекърва. И пенсионери купували…. Такъв благоприятен случай рядко пада.

От БАБХ настояват, че получили сигнал и от Костинброд от жител, който е приложил и фотоси, на които се виждат стръкове, наподобяващи татул. 

Пенсиите, разузнах и ще ви споделя какво да търсите – пликове по половин кило, на които написа „ Горила “, а спанакът вътре, най-малко този, който видях на фотографията, е вид „ Блумсдейл лонгстендинг “. Може да ми вярвате. Ако става дума за коноп, ще питате сътрудника Дайнов, само че за спанак ние сме точният човек. Направо сме Папай Спанака…

Както и да е. Струва ми се, че ще станем очевидци на невъобразим взрив на натровени, не изключваме и смъртни случаи на тъщи, яли спанак. А също по този начин и на тъщи, отказали да ядат спанак…

Четвъртък, 8 ноември

Парламентът одобри нова формула за пресмятане на налога за колите, с което на процедура цака притежателите на 70% от автопарка в страната. Към досегашните съставни елементи на налога – мощ и година на произвеждане – се включва и екологичен съставен елемент. Мента Стоянова вика, че това ще усили налога единствено с 30%. От опозицията обаче упорстват на двойно.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов успокоява, че не било нарастване, а единствено преразпределение. " Вдигането на данъка на старите коли ще бъде обезщетено с понижение за новите… " Ако хипотетично допуснем, че бедните карат таралясници, а богатите новите коли, преразпределението на налозите върви по оста богат-беден.

Този Александър Иванов е забавен мъдрец. Вдигането на налога за старите коли било в действителност екологична глоба, която цели понижаване на замърсяването на въздуха и смъртността, подбудена от него. " На национално равнище, предвижда самоуверено, напряко безумно самоуверено, Иванов, смъртността може да бъде понижена с 4300 души, а единствено в София със 750 души. "

Как го е сметнал ли? На око, по какъв начин иначе. Това е малко като таксацията на дивите зайци. При пролетната таксация лани се откри, че дивите зайци са 350 955 броя. С акуратност до един! Което е доста рисковано във връзка с зайците, дето се развъждат като… зайци. Както споделяше един Валери, китайците са 1 378 342 310 души. Или най-малко бяха толкоз при започване на изречението…

Та цялата работа била поради екологията. Но не ми стана ясно, откакто борбата е за екологията, за какво се отхвърли рационалното предложение на патриотите колите с газови уредби да заплащат 50% по-нисък налог? Кола на газ съвсем не замърсява. Доколкото сме осведомен, старите коли на бедните притежатели в болшинството си са на газ. Собствениците на порше и майбах по-рядко инсталират газови уредби. Защо ГЕРБ се направиха, че не са чули предлагането на патриотите? Ами щото им дреме за екологията, по тази причина!

 На следващото русофилско сборище под прикритието на научна конференция в РКЦ проф. Иво Христов споделил: " Филмът " Властелинът на пръстените " е част от осведомителната война, която Западът води против Русия и цели смачкването й. “ Филмът, в който воините на Запада би трябвало да смажат царството на Мордор, бил част от конспирацията против Русия.

Работата наподобява на оня автентичен случай, дето семейство гледало филм на ужасите. И по едно време се появила една страшна вампирка. И дамата почнала на крещи: Майко, майко… Пък мъжът рекъл: Майка ти? Позна ли я?

Та и Христов по този начин разпозна Русия в описанието на Мордор. Ако Русия наподобява на Мордор, то тогава филмът в действителност е ориентиран против нея и сходните ѝ. Нищо, че Толкин написа четирилогията по време на Първата и Втората международна война, преди още злото да е напуснало рамките на Съюз на съветските социалистически републики.

Няма по какъв начин, русофилството е част от идейното предислоциране на някогашния седесарски специалист в полето на социалистическите хрумвания.
Рониш се, професоре! Рониш се, даваш признаци за психическа ентропия в действително време.

Русофилството, изключително меркантилното русофилство, постоянно има идиотски последствия. Четохте ли за Ирина Бокова? Как като началник на ЮНЕСКО признала виртуалната страна Асгардия на съветския бизнесмен Игор Ашурбейли, създател и пожизнен монарх? Прочетете, де! В „ Биволъ “ е разказана цялата идиотия. Бокова и Ашурбейли подписали контракт за основаване на орден „ За принос в науката за космоса “, който да се връчва от ЮНЕСКО в продължение на 5 година Орденоносци за 2017 година са първата космонавтка Валентина Терешкова и първият кубински космонавт Арналдо Мендес. Според информация на BBC, ефективно присъединяване за признанието на Асгардия е взела съветската посланичка към ЮНЕСКО Елеонора Митрофанова.

 Лелей, по какъв начин награкаха Башар Рахал за рекламния клип на студентската малкия екран, не е истина. Пошлост било, нецензурност, прям сексизъм.

Да, щото животът е един от най-коректните…

В живота, който тече на улицата, никой и в никакъв случай няма да огледа едно хубаво дупе!

Някъде прочетох, не помня къде, че един подобен на пръв взор прелестен жест на вежливост, като пропускането на дамата да мине преди кавалера, е плод точно на сексистка процедура. Умният мъж пуска дамата напред, с цел да може умерено да я огледа откъм гърба.
Знаете ли оня автентичен случай за един колоездач, дето карал след едно прелестно дупе. Крал, карал, любувал се, па най-после решил да види и лицето, на което принадлежи дупето. Изпреварил, погледнал - крокодил! Не се сдържал и коментирал: Леле, какво дупе си съсипала… “

Сексист? Или реалист?

Може да опитате да ме убеждавате, че мома без хубаво дупе може да стигне надалеч, само че напразно. Ако на една мома задникът ѝ се влачи по асфалта, с опрощение, дано е предизвестена, че няма да стане известна. Ще и дадат редакторска работа, уредник нещо, продуцент в краен случай… Но по малкия екран ще демонстрират сладки дупенца със сладки муцунки или назад, при тях е без значение…

Ако ви се коствам прекален изгледист, чуйте Мадам дьо Стал: „ Външността на дамата – каквито и да са силата или широтата на нейния разум, каквато и да е значимостта на нейните занимания – постоянно ще бъде или поддръжка, или затруднение в историята на нейния живот. “

Винаги, дами и господа! Не се опитвайте да променяте човешката природа! Мъжът е по този начин организиран, че, в случай че би трябвало да избира сред една интелигентна, една добра и една образована жена, постоянно ще избере тази с огромните цици. Природа!

Петък, 9 ноември

Не знам, жители, дали си давате сметка, само че до един ви има в бюджета. В разходната част за 2019 година били заложени 44.457 милиарда лв.. Което значи, че на всеки българин (и на част от циганите) се падат по 6300 лева, които ще му бъдат събрани под формата на такси, налози, осигуровки. От ИПИ изготвили „ разходна записка “ която демонстрира къде отиват тези парета.

1423 лева отивали за пенсии, 555 лева за обществени помощи, 746 лв. за опазването на здравето, 460 лв. за органите на реда и правораздаването. За издръжката на армията от плоскогъзници из администрацията - 334 лева За околна среда и благоустройство - 377 лева Под линия в разходната записка попадат и 3149 лв. " остарели сметки " другите заеми, теглени от държавното управление, които би трябвало да се връщат.

 Според икономистите от ИПИ разноските в бюджета за 2019 година били мощно повишени. Те изготвили вид, в който разходната част е с над 4 милиарда лв. по-малка, основно за сметка на финансовите разноски. Които постоянно се преобразяват в остатъци, сякаш насъбрани от битката с контрабандата, които държавното управление изхарчва по лично убеждение. Това са, нагледно казано, „ Аз-парите “ на Борисов. Като почне да разправя дадох на тия, дадох на ония, да знаете от кое място ги взема.

От ИПИ обръщат изключително внимание на парите за опазване на здравето. Оказва се, след съответните приравнявания, че покупателната ни дарба е 47% от междинната за Европейски Съюз, а разноските за здраве са 97% от междинното за Европейски Съюз. Демек, парите по никакъв начин не са малко, просто се крадат. Е, от ИПИ са деликатни, те използват израза „ харчат неефективно “…

В Агенцията по вписванията си раздали 700 000 лева
бонуси, " спомагателни хонорари за реализирани резултати ", тъкмо за интервала, когато Търговският указател се срина за 18 дни и нанесе тежки вреди на бизнеса.

Дето вика един бай Иван, може да се насерем, само че нема да се изложим!
Тези 700 хиляди лева са били разпределени сред работещите в организацията 600 души, само че не по равно, а по приятелски. Баш началниците си разделили 20 хиляди лева По-малките началници получили по 2 хиляди лева Включително и тези, които са директно виновни за блокажа на регистъра! За шерпите надолу – каквото останало, само че то не било доста.

Ректорът на ТУ-Варна Росен Василев ще бъде освободен поради плагиатство в изключително огромни размери. Тарикатът станал лекар на науките и професор с copy and paste. Ама не преписвал хрумвания, а публикации, цели глави от книги и дисертации на сътрудниците си, заедно с правописните неточности.

Сто пъти обяснихме, че не се прави по този начин. Има си университетски стандарти, съгласно които, в случай че препишеш от един труд единствено, то това е плагиатство. Но в случай че препишеш от доста учени, то се назовава проучване. Уважаващият себе си учител се занимава с проучвания.

Изследването е креативен развой, при който с изключение на заимстване на хрумвания е значимо и да се цитира донорът. Можеш да направиш дисертация и единствено с цитиране, в случай че те мързи да усвояваш креативен непознатите хрумвания. Като човек, прекарал огромна част от живота си да се прави на академик, ви подсигурявам, че рецептата за лек теоретичен живот на поета Иван Радоев е изцяло вярна:

Живот без пот.

Цитираме и умираме.

Цял живот цитираш и никой не може да ти каже копче! Нещо повече! Понеже в този момент научната стойност се мери в брой цитирания, та сътрудниците, които си цитирал, ти се отблагодаряват, като на собствен ред те цитират. После ти тях още веднъж, те теб още веднъж и по кое време погледнеш, натрупал си 20-30 лайка. То там не се назовават лайкове, само че всъщност е същото и прави прелестно работа при хабилитиране.

А на следващия ден е Десети ноември. Една истина за тази дата шества из Facebook, аз я видях на стената на Весел Драков: ДС-ти ноември! На 10-ти ноември преди 29 година даже и не подозирахме, че е ДС-ти ноември. Викахме по площадите, скачахме от наслада, че е паднал сатрапът… А Държавна сигурност през това време ни е подготвяла новото бъдеще. Ами, дето се вика, сляп карти не играе!

To be continued

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР