Понеделник, 3 декември На днешния ден през 2006 г. беше

...
Понеделник, 3 декември На днешния ден през 2006 г. беше
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 3 декември
 Из делниците на един вманиачен (26-30 ноември)  Из делниците на един вманиачен (19 – 23 ноември)  Из делниците на един вманиачен (12–16 ноември)
На днешния ден през 2006 година беше учредена ГЕРБ. През 2009 година партията завоюва изборите и Борисов стана министър председател. И се стигна, както споделя лекар Филипов, сиреч аз, до парадоксалната обстановка да имаме най-простото нещо на най-високото място. Настъпи епохата, която можем да определим като ера на епистемологична надменност. Епистемологична надменност значи да надценяваш това, което знаеш, и да подценяваш това, което не знаеш. В случая става дума за подценяване на съвсем цялото налично знание.

И като заговорихме за герберската нелепост, министър Горанов е едно доста разумно продължение на тематиката. Много неуместно момче излезе, доста. Не че съм сюрпризиран, де. Ако нещо ме изненадва, то е нахалството му, неналичието на позор. Те нещата са свързани. Както споделя Фройд, първият симптом на нелепостта е цялостното неявяване на позор. Нали чухте по какъв начин изясни за какво отишъл да живее в жилището на кръстника? „ През 2012 година, помните, имаше едно огромно земетресение, което раздруса Перник и стигна до София като влияние. Тогава дружно с моето семейство живеехме на висок етаж (10-ти) в центъра на София. Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца, ни накара да се възползваме от предлагането на кръстника ни – моя и на моите деца Иван Сариев. “

Голямо, огромно, какъв брой огромно? Четвърта по Рихтер.

Думите на Горанов дали мотив на съответните служби да добавят инструкцията за деяние при земетресение. Записали, по този начин ми сподели Мавриков, че при земетресение от четвърта и нагоре по Рихтер би трябвало да потърсите леговище в къщата на кръстника си. Или на някой непосредствен фамилен другар, само че за това ще стане дума по-късно.

Ало, пенсиите! Знаете ли какво му е хубавото на Паркинсон? Че никое земетресение не може да те уплаши. И без това си се тресеш.

Ей, братя, не знам дали ще ми повярвате, само че за профилактиката на доста заболявания, характерни за вашата възраст, като старческото оглупяване и Алцхаймер, би трябвало да ядете доста ряпа, тъй като съдържа витамин В1. Така поучава доктор Емилова. Грубо казано, запасете се с ряпа и не ви би трябвало друго. Хем храна, хем лекарство за съвсем всички заболявания. От сезонните настинки до раковите болести. Ряпата е доста богата и на витамин С, с ясно изразено антивирусно и антибактериално деяние, има невисок гликемичен показател и е богата на фибри. Освен това се счита, че съдържа субстанции с изразено отхрачващо деяние. Според другари във ФБ идеалното отхрачващо за този сезон бил портрет на финансовия министър. А портретът на Борисов бил куатро стаджони... Но не всеки може да ги понесе тези двамата даже и на портрет.

И тъй като какво ѝ би трябвало на една пенсия? Здраве и хубост! Та с изключение на за здравето, ряпата пособия доста и за възстановяване на комерсиалния тип, поради огромното количество витамини, минерални соли, микроелементи, антиоксиданти и така нататък

Относително, де, щото от едни години нататък и единствено ряпа да ядете…

Гледам една фотография из медиите - съветски попове освещават новите ракети С-400, конфигурирани след случая в Керченския пролив в град Джанкой в северната част на Крим, на 30 км. от Херсонска област в Украйна.

Не че е сефте и не, че се случва единствено там попове да освещават смъртоносно оръжие, само че колчем видя сходна гала и неизбежно се възнамерявам за какво Бог търпи това?

Защо, Боже? Иже еси на небеси…

Иже еси или не си…

Писмо на Алберт Айнщайн до немския (еврейски) мъдрец Ерик Гуткинд от 1954 година е продадено на търг за $2.9 млн. в " Кристис " оня ден. В това писмо 74-годишният академик назовава Библията " общ брой от прекомерно примитивни митове ". " Думата " Бог ", вика, за мен не е нищо повече от израз и артикул на човешката уязвимост. Няма пояснение, без значение какъв брой комплицирано може да е то, което да промени нещо за мен по този въпрос. "

Айнщайн подлага на критика и позицията на Гуткинд, че евреите са определен, божий народ. Макар и с наслада да числя се към еврейския народ, вика, " еврейската вяра е като всички други, въплъщение на примитивно поверие ".

Е, в едно отношение са определен народ. Проф. Иван Славов споделяше, че когато в една страна работите се объркат, нормално се прави клизма на евреите. Все тях избират. А Емил Чоран го беше споделил по-изискано: „ Една фраза от Талмуда, която Кафка е харесвал: Ние, евреите, сме като маслините – даваме най-хубавото от себе си, когато ни смажат. ” И тъй като постоянно са ги смазвали, та те непрестанно са давали най-хубавото от себе си и по този начин се е основала визията, че са извънреден народ, обичан на Бога.

Вторник, 4 декември

Вчера и през днешния ден въздухът в София е призрачен сън. Причината била температурната инверсия. Утре щяло да духне и да се оправи… А нека духне.

И като приказваме за въздух… Във връзка с наближаващата 29-та годишнина от основаването на Съюз на демократичните сили водачът на партията Румен Христов регистрира едни проценти, които са по-скоро празнични, в сравнение с каквито и да е други. " Последните социологически изследвания, вика, регистрират 10% доверие в партията, което ни подрежда на 4-то място. Ще трансформираме това във избор на идните избори. “

Тия дни прочетох, че и Демократична България била във напредък и достигала до 4.6%. 10 плюс 4.6… И ето ти дясното втора мощ. А за какво не и първа. За молива хълм нема.

Никола Анастасов разказваше в „ Смехът на шопа “ за селяните от Бусманци, които се кахърели, че нямат столетници: Изпревариа ни другите! Они столетници отимаа, а ние?!

Един чиновник върти писалка: А сме посакале, а сме отимале…

Та и десните по този начин – а са посакале, а са станале първа сила…

Щеше ми се да знам коя организация дава на Съюз на демократичните сили 10%. Всъщност, повече ми се ще да знам, какъв брой взема тази организация. По принцип знам, че резултатите, реализирани с умножение, са най-скъпи.

Лидери! Дето сподели един Йордан, водил един път хорото на село и написал в CV-то си: " владея лидерски качества! "

Протестите на " жълтите жилетки " във Франция прераснаха в всеобщи вълнения, центърът на Париж е полесражение. Това са най-големите вълнения от 1968 година насам. Причината е повишаването на горивата. А повода за повишаването на горивата е въглеродният налог, въведен от държавното управление на Макрон, който оскъпява дизела със 7.6 евроцента на литър, а бензина – с 3.9 евроцента. И по този начин дизелът, най-употребяваното гориво във Франция, стигнал рекордна цена от 1.51 евро. Правителството съобщи желанията си от началото на 2019 година да увеличи данъка с още 6.5 евроцента за дизела и с 2.9 за бензина. Това преля чашата и изкара хората на улицата. Като извънредно Макрон се отхвърли от ново нарастване. С една дума дребната гражданска война на жълтите жилетки победи. Временно. Защото, както споделя Камю, всички съвременни революции са довели до подсилване на властта на страната.

Значи французите си потрошиха страната, както би споделил министър председателят, тъй като дизелът скочил на 2.95 лева У нас скочи на 2.30-2.40 лева Само че къде ги френските заплати, къде ги нашите. И, също така, във Франция нараства, само че парите от това отиват в държавната хазна. А у нас нараства и парите отиват в джобовете на съветските олигарси. (Малка част в джобовете на българските ръководещи, които се вършат на умрели лисици! По-точно, с цел да се правят…)

Средният европеец, какъвто безспорно е французинът, харчи за храна 12.2% от приходите си. Докато българинът дава 19.2%. В това отношение сме на четвърто място в Европейски Съюз. Първи са мамалигите, които дават 27,8% от паретата си за мамбо. Следват ги Литва с 21,6% и Естония с 20.3%. Това демонстрират данните на Евростат за 2017 година Обаче пък, в случай че се погледнат данните от 2012 година, тогава сме давали за храна 1/3 от заплатата си, най-вече от всички европейци.

Та наподобява, че въпреки всичко се оправяме, в случай че че не наподобява по този начин. Въпреки корупцията и макар държавното управление! А представяте ли си къде щяхме да сме в случай че и държавното управление помагаше малко? Но то не оказва помощ! И знаете ли за какво не оказва помощ? Защото не знаем по какъв начин да го помолим. Трябва да сме малко по-настоятелни. От едни нищо и никакви митинги тук-таме горивата паднаха с 20-30 ст.

Сряда, 5 декември

Какво нещо! Духна и всичко се оправи. Така е в живота. Дами, може би това е ключът към ведрата атмосфера и във всеки дом, не ли?

На вицето Дончев май му се желае да се вкара учебен ценз. " Редно е, вика, да има ограничение на права за хората, които нямат най-малко главно обучение. Образованието би трябвало да е приоритет, от това зависи по какъв начин ще наподобява България след 10-15 година "

Добра концепция. Обаче оня, дето викаше, че него умните не го интересували, тъй като били малко, другите му били значими, той питан ли е? Дали ще се съгласи да се отнеме гласът навръх част от значимите? Пък и тръгне ли се по тоя път… Днес ще желаеме гласоподавателите да имат начално обучение, на следващия ден – приблизително, след това висше и най-после с право на глас ще останем единствено докторите на науките. И нека най-малко да е от дребен лекар нагоре…

Има известно съображение Дончев. Сред гласоподавателите има хора, които не могат да четат и да пишат. Като не може да чете, няма работа да избира. Сам си е избрал да не може да чете. У нас главното обучение е наложително.

Ръка за ръка с неграмотността върви и бедността. И тези небогати необразовани постоянно продават гласа си. Полани Асоциация „ Прозрачност без граници " заяви, че купеният избор е достигнал 8%.

Струва ми се незаслужено първично необразовани хора, които също така са на цялостна прехрана на страната, т.е., на жителите, да избират кой да ни ръководи. Мнозинството от тези хора не са платили една стотинка налози през живота си. Ние ги храним и ще продължим да ги храним. И това е вярно. Да пази бог от гладни роми! И те ще продължат да си живеят по същия метод. Защото подобен им е манталитетът. (Вж. доктор Филипов, За манталитета на мангалитета, Съчинения, том III). Още не е фиктивен метод за консолидиране на ромите. Съществува вяра, че това може да стане посредством образованието, само че няма по какъв начин да се ревизира. Поради дружната опозиция на циганската общественост.

Друга една догадка е, че ромите обикалят света и може да прихванат това-онова. И те правилно прихващат. Оня ден слушах една циганка да кълне на пазара: Да те рисува Пикасо, мааа! Очите в устата, ушите в носа…


Нямаше такива обети по нашенско преди. Кълняха се по-семпло: От камъни в бъбреците къща да строиш…

Четвъртък, 6 декември

Никулден. Празнуват всички, които се изхранват с шарани – риболовци, банкери, политици...

Банкерите особено тази година са доста празнично настроени. Натрупали са рекордни облаги основно от такси от шараните. В края на октомври трезорите са отчели чиста облага от 1.379 милиарда лева До края на годината ще бият върха от 2008 година - 1.387 милиарда лева И то е естествено. При клонящите към нула лихви по депозитите и възходящите всекидневно такси и комисионни, на процедура плащаме на банките, с цел да печелят от парите ни.

Пернишка пенсия Сашко Игнатов, на 72 година, се опита да влезе в президентството с револвер с два пълнителя. Което ме кара да мисля, че задачата не е бил само Радев. Как беше оня анекдот за Чаушеску? Имаше нещо и жена му, и жена му… Както и да е. Пенсията е престъпно проявена. Пистолетът е законно притежаван. Отделих десетина минути да обмисля този абсурд, само че не ми се отдаде и се отхвърлих. Пенсията желала да поговори с президента. Но за по-убедително си взела и револвера. Както поучава Ал Капоне. Но тия от НСО го попречили.

Вчера чета из медиите, че Радев бил в Катовице на конференцията за изменение на климата, където показал българската позиция. " Когато приказваме за екологично чиста сила, дано не забравяме, че е значимо да имаме сигурна и предсказуема енергия… В това отношение Европа също може да ни помогне доста, в случай че не основава спънки както в предишното за пътя на съветските доставки на газ за България, само че и за самия Европейски Съюз. “

Българската позиция?!

Дето се вика, човек не трябва да е по-голям русофил от Решетников! Кой и по кое време е пречел на съветския газ? Ако президентчето има поради „ Южен поток “ да вземе отново да прочете кой спря плана. Щото не беше Европейски Съюз.


Снимка Христо Комарницки, в. " Сега "

Докараха Баневи. Не в чувал, както преди време се заканваше Татарчев, че ще докара Огнян Дойнов от Виена. Ама не можа, щото Виена не го даде. Ех, Виена, друго си е Виена! Пардон, това беше от различен анекдот.

На Баневи са предявени обвинявания, които образуват половината Наказателен кодекс. Е, добре де, една трета. Но пък от тези членове, които плануват по-големите награди. Банев и Баневица са упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група. И с цел да е група би трябвало да са най-малко трима, по този начин учеше преди време огромният полски социолог Ян Шчепански. Та и майката на Банев ще го отнесе. Банев и Баневица са упрекнати също в заграбване на движимости и пари в размер на 85 млн. лева, укриване на налози, също в милиони, нелегално оръжие, пране на пари - в изключително огромни размери – 590 млн. евро и 225 000 лв.. За такива закононарушения затварят и изхвърлят ключа. Ако се потвърдят, де… Защото, чета, че прокуратурата май е изготвяла обвинителния акт по Уикипедия. Зам.-главният прокурор Иван Гешев изясни: „ По открити данни на " Уикипедия " този кръг, който описваме, е приватизирал 2/3 от работещата индустрия на България преди 1989 година, нищо от това сега не работи. “

Петък, 7 декември

Избраха за трети път Станишев за водач на ПЕС. Кадровият недостиг не е единствено в ГЕРБ. Дори не е единствено в България. Представяте ли си какво немане е да вземем за пример в ПЕС, с цел да преизберат Станишко за трети път?! Ние го избрахме един път, видяхме го и довиждане… Е, не че видяхме някой кяр, само че най-малко многообразие.

Колегите от „ Сега “ разровили към жилището на някогашния министър и сегашен зам.-министър на районното развиване Николай Нанков. И както споделяше роденият на днешна дата стихотворец Вапцаров, разровиш ли го, ще мирише. Където и да разровиш…

Нанков, също като Горанов, живее в непознато жилище, за което не заплаща наем. Направил бартер с дългогодишната фамилна другарка Тодорка Сотирова да употребява част от жилището ѝ в столицата, а в подмяна тя да употребява безплатно бащината му къща в Априлци.

На пръв взор нещата наподобяват чисти. Но на втори и всеки идващ взор не наподобяват по този начин. Преди да влезе в политиката, Нанков е бил съучастник в " Африт " ООД с Елка Сотирова - щерка на Тодорка. През 2009 година напуща компанията и потегля нагоре по политическата стълбичка. А компанията продължава сполучливото си развиване под управлението на Елка Сотирова. Според „ Дума “, през последните години " Африт " е реализатор на 14 плана по линия на еврофондовете и има много задължения като реализатор или съветник на компании, изпълняващи публични поръчки. Една нищо и никаква ловешка фирмичка работи из цялата татковина.

Нанков и Елка живеят на един адрес, в един апартамент. Той употребява 1/3 от жилището, тя – 2/3. Има съмнения, че някои от пространствата употребяват взаимно, да вземем за пример спалнята. Но не е потвърдено...

И тъй като на днешния ден е основан Съюз на демократичните сили, не мога да не отбележа какъв брой сме напреднали през тези 29 години. Първите ни екипи ръководещи икономисваха от закуски. Сегашните икономисват към този момент от наеми на първокласни жилища.

Междувременно научаваме, че антикорупционната комисия се е самосезирала и почнала и втора инспекция за спор на ползи против Горанов.

От „ Сега “ създали питане до МФ по отношение на скъпите часовници на Горанов. На доста фотоси младежът се кипри със швейцарски часовник Ulysse Nardin Maxi Marine Chronometer, от 18 000 до 30 000 евро. Напоследък се показвал и с Aplle Watch. Колегите питали и за вилата в Ярема, която се строяла върху имот на кръстницата му Снежана Сариева, само че Горанови постоянно ходели да наглеждат градежа. От МФ не дали отговор на нито един от въпросите им.

Между другото, в случай че помните и със Станишев имаше проблем с един часовник ”Сантос Дюмон ” на „ Картие ” за 18 000 лева Така и остана неаргументирано от приходна позиция.

А министър председателят Борисов не носи часовник. Откакто подари своя на Цветанов през 2009 година, кара без часовник. Както обича да споделя доктор Филипов, той спря времето, що му е часовник. Страхувам се, че, в случай че желае, може даже да върне времето обратно. Надявам се да не желае. Но то от време на време става и по нехайство...

На младежът Горанов обаче престана да му върви. Както споделя един мой настолен другар, „ това, което идва с шанса, може да си иде със същия пощальон, освен това много бързо и ненадейно. ”

От уеб страницата " 19 минути " разпитват за някакви ипотечни заеми на стойност 305 хиляди лева, които ДСК отпуснала на Горанов през 2007 година По това време Горанов е завеждал отдел " Социални заплащания " в МФ, а една огромна част от тези заплащания са минавали тъкмо през ДСК. Малко става „ Грипен “ работата… По него време Горанов още е разкъсан като карпатски вълк и поражда въпросът по какъв начин е обезпечил толкоз огромен заем. И въобще питат, питат… Падналият няма приятели… публицисти.

Какво казвате? Не е паднал още? Не, паднал е, само че още не знае. В мислите си Борисов към този момент го е отписал. Той гледа на хората като на носни кърпички. Ползва и хвърля…

To be continued

P.S. Усещам, че ще стане като предходния път, ще наближат празниците и вие ще се сетите, че не сте купили пода  ръци за всички. И ще пишете: „ Докторе, прати спешно… “ И докторът, вместо да си пие ракията, ще седи и ще написа подписи. Защото, няма какво да се убеждаваме, то е тествано във времето, мъчно ще намерите по-добър подарък от книга шеста на „ Из делниците на един вманиачен “.

За да я получите би трябвало да звъннете на Тонифона (0885233691) или да изпратите следните данни на мейл [email protected]: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. Става и през Facebook на персонални.

Можете да я поръчате и в електронната книжарница Mushkato.

Ако желаете книгата да има подпис или посвещение, посочете на чие име да е.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР