Понеделник, 23 юли От ден на ден по-зле става, докторът

...
Понеделник, 23 юли От ден на ден по-зле става, докторът
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 23 юли

От ден дневно по-зле става, докторът трайно пропада в Сатурновата дупка. Както знаете, по зодия е Лъв, най-яката зодия. Но това, което не знаете, е че и жена му на доктора е зодия лъв. Изобщо на доктора единствено на зодия лъв му върви. И в случай че се чудите по какъв начин лъвовете съжителстват, ще ви кажа. Просто е. Докторът постоянно е на крачка преди булката. Още преди тя да е кипнала изцяло, той към този момент се е изпарил (перифраза по госпожа Балтова). Е, от време на време и тя се изпарява. Щото конвенцията си е спогодба, само че Пазарджик си е Пазарджик. Там умират за неконвенционални работи.
И от горната страна на всичко това цялостно лунно затъмнение, дето ще стане в петък, се движело по оста Лъв – Водолей. Което не го знам какво значи, само че чувствам, че не е на положително.

Казвам ги тия работи, с цел да сте малко по-толерантни към създателя. Защото създателят и той е човек, не ли? И също така зависи доста от простотиите, които се случват. Отстрани може и да наподобява, че всеки ден се случват грандиозни простотии, но не е по този начин. В смисъл, тъкмо по този начин е, само че не всичко се поддава на осмисляне.

Какво ще кажете да вземем за пример за оградката, която би трябвало да спре румънските глигани да не пренесат свинската чума? Много хитро са я измислили, а? На височина е като бебешка кошарка и наподобява съвсем толкоз здрава.
 Републиканският връх за скок на височина за глигани е 1.64 м. Видях го в един клип. А оградката на Порожанов щяла да е метър и 10, до подуяне, дето се вика. С съображение един Костадин сподели, че тя оставя на дивите прасета единствено 3 благоприятни условия: да минат под нея, над нея, през нея. И трите разновидността са еднообразно вероятни е ще се случат действително.

Единодушен сме, че тази ограда няма да спре глиганите, само че нека най-малко да е по-евтина от онази ограда, дето не спря мигрантите. Затова по-добре вместо тел да се постави връв или ленен конец, а коловете да са дървени.

Като цяло намирам, че оборудването е доста артистично и мисля да предложа, като мине рецесията, да се тури на мястото на Бронзовата къща.

Вестниците " Телеграф " и " Монитор " на медийния империалист Пеефски желаеха от бТВ главата на Светослав Иванов. Причината е изявлението на Иванов с ръководителя на " Ню Бояна филмс " Ярив Лернер, излъчено в " 120 минути ". Нали " Ню имидж " купува 50% от вестникарския бизнес на Шишито. Та Светльо апропо попита Лернер не се ли тормози да е съдружник с Пеевски във вестници, които са натоварени с много негативи, подозирани са в политически зависимости, употребени са като бухалки… И оня взе че сподели: Да, тормозя се. И седи гледай какво се случва. Като да сложиш конска муха под опашката на магаре. Знаете ли го тоя номер? Пардон, вие множеството сте от София, от кое място ще го знаете. Хващате една конска муха, след това повдигате опашката на магарето и я слагате. То по инстинкт незабавно си стиска опашката, с цел да си опази джендъра, и затиска мухата, която почва да го хапе. И остават с часове по този начин прегърнати. Магарето пощръклява и включва на първа галактическа. Една година нашата магарица, Бойка се споделяше (честно!), избяга през две села в трето. Чак във Ферезлий я намерихме. Боже, какъв брой съм античен… Помня множеството села със старите им имена - Ферезлий, Каразлий, Касаплий… Както и да е. Пеефски и компания газ пикаят. „ Монитор “, „ Телеграф “, „ Блиц “, който въобще не е на Пеефски, зоват бТВ, в случай че желае да се продаде, да се прочисти от " публицисти " като Иванов “, внезапно придобил всичките признаци на соросоидната болест, прокопиевщината, цветанвасилевщината и така нататък Ако се има вяра на Соня Култуклиева, бТВ я гласели за Домусчиев. Явно по тази причина не я дадоха на чеха Келнер. На нея изтъкнат гербер ѝ снесъл. А Нова я гласели за Васил Божков.

Вторник, 24 юли

Остана ли някой да се съмнява, че ни ръководят малоумници? Вчера в Дъждовни води излезе поправката в Закона за лова, която позволява груповия лов на дива свиня. Днес обаче още веднъж е неразрешен със заповед на министъра на земеделието, издадена на съображение на същия закон, само че на различен член. Вчера се смяташе, че груповият лов на диви прасета ще понижи популацията им и ще предотврати разнасянето на африканската чума по свинете. Обаче еколози и ловци обясниха, че резултатът ще бъде тъкмо противоположен и също така ще се дадат и доста жертви в жива мощ. И малоумниците направиха завой на 360 градуса, както ще каже министър председателят други ден.

Българска социалистическа партия поканили Гери-Никол да пее на събора им на Бузлуджа.

Яката дупара, яката дупара!
Кой ши я бара, кой ши я бара?(x3)

Който е подбирал и канил изпълнителите очевидно прави намек на Нинова, в случай че ме разбирате. Но в случай че не ме разбирате, ще е дори и по-добре. Щото в последно време си имам много кахъри с това, че намирам недостатък на външния тип на хората, по-точно на дамите.

Сякаш аз съм отговорен, че някои дами ги мързи да почнат една-две диети, да се разходят до фитнеса и въобще до подходят с почитание към външния си тип. Иначе поканата на Гери-Никол не е нещо, дето да учудва. Там дето е пял Азис, всичко може. Ако помните, Азис пя на Българска социалистическа партия за евроизборите през 2007 година Беше помолен единствено да не извършва “Напипай го! ”, тъй като по време на избори това звучи като заричане. А в този момент от един Сашо узнавам, че и Гери-Никол е помолена да размени дупара с попара, поради междинната възраст на електората.

През 2007 година Борисов доста бъзикаше Българска социалистическа партия: „ С дупето на Азис напред няма по какъв начин да ни бият... ” Те бяха поканили Ивана. Та работата беше фаровете на Ивана против хечбека на Азис. Спомням си, че тогава написахме: Майка й на тая България! И по този начин и стана…

Сряда, 25 юли

Герберската шизофрениявече мъчно се прикрива. Ще мине време и ще се бием по главите и ще се питаме за какво не сме изринали в точния момент тия гюбрета! Нали знаете какво е гюбре? Ферментирало лайно. 

Оня ден единомислещо гласоподаваха лобистките промени в Закона за приватизацията. Днес ги отхвърлят в под паника порядък. И изясняват по какъв начин ще поддържат президента, който наложи несъгласие. А, бе, Радев за какво не наложи несъгласие на Закона за горивата? Вероятно не е забелязал, че и той е лобистки.

Цветанов вика, че се предоверили на икономическата комисия, а и „ съдружната просвета “ им налагала да оказват помощ на своите сътрудници.

Направо ме омагьосаха от нелепост! Коалиционната просвета?! Да не счупят хатъра на Вътрешна македонска революционна организация и Атака. Обаче има една национална сентенция: За хатър лайно не хапвам! А герберите го изядоха…

Само че ние не сме най-глупавият в Редута (знаете ли какъв брой публицисти живеят в тоя квартал?!), та да имаме вяра, че е единствено за хатъра на патриотите. Просто герберите се пробваха да изиграят номера на Мичето.

През 2012 година, когато Фандъкова ревеше, че се чувствала подведена, дето общината би трябвало да заплати милиони на " Карат С " на Столарски, ние ѝ разказахме за Мичето, келнерка преди време в „ Казиното “ в Пазарджик, която постоянно имаше в сметката и едно „ в случай че мине – 3 лева “ Ако се случи някой злодей да попита какво е това „ в случай че мине ”, Мичето дава заден: „ Не минава. ” И го задрасква. Изобщо келнер от остарялата школа.

Ако мине, но не мина… Валери Симеонов се прояви в ролята на катила и се наложи да се задраскат няколко милиона в персоналните сметки на атакисти и войводи. Сидеров блюва змии и гущери: „ Киро не знам кой е и кой го е спасявал. Но доста добре си припомням акцията по избавяне на редови войник Цеко, в навечерието на Нова година, когато Симеонов изнуди Министерски съвет, че или се приема концесията за Банско, или пада правителството… "

Започнаха да си го вдяват за многообразие.

И тъй като през днешния ден единствено за идиоти си приказваме та да кажа още нещо.

Жив е Божидар Димитров, жив е, той не умира. Поне духът му и естетиката му са живи и ще пребъдат по нашите земи.
Пластмасов монумент на Батман посреща туристите на Бъндеришка поляна в Пирин. А на ски пистата Шилигарника пък ги причаквал Супермен.

 Батман Бъндеришки

Иван Обрейков, маркетинг шеф на концесионера " Юлен " изяснява, че са сложени като атракция за туристите и те им се радвали и се снимали пред тях.
Честно да ви кажа, прав е. Ако бяха турили монумент на Паисий, един нямаше да иде да се снима с него. Някой ти знае кой е Паисий…

Четвъртък, 26 юли

Конфликтът сред Атака и НФСБ продължава да ескалира. Сидеров и Валентин Касабов се скарали и Касабов блъснал Сидеров. Не го бил, единствено го блъснал.

Интересно за какво Сидеров не му е дал отговор по достолепие, той тренира карате от много години. Запалил се по бойните спортове тъй като Капка, която имала нам си къв пояс, постоянно го пердашела. Но пък и доста пъти го спасявала да не го бият непознати хора на обществени места. Щото той от край време си е драка. Някои биха споделили петно, само че не и ние… Сега го избавил Марешки, разбираме от незабавно известие от пресцентъра на „ Воля “: " Научавайки за пердах в стаята на така наречен патриоти, зам.-председателят на Народно събрание Марешки… отбрани Сидеров… “
Какво проваляне! Да опреш да те избавя Марешки!



Волен тренира за… фотография

Вече ясно се вижда, че Сидеров излиза от ремисия. И самичък си го признава: " Който мисли - Волен е в този момент в друга фаза, той е добър и бял, бърка. "

Както ви написахме предишния път, той изразходва голямо количество сила, с цел да бъде за малко естествен. И към този момент е на ръба на енергийните си ресурси.
Интересно ми е единствено каква сума му прецака Валери. Милион, два, а може и 5. Така, де, в случай че избавят на редови войник Киро 58 млн., най-малко 8 би трябвало да останат в наградния фонд.

Д-р Филипов обича да споделя, че социализмът и алкохолът не са дали прошка на никого. Къде по настрана, къде дружно, крепко поразяват. Блъсков (заедно!) написал публицистичен коментар в „ Труд “ „ Грешката на господин Пеевски “. Написал не е напълно тъкмо, щото наподобява на дялкано с тесла. Но той по този начин си написа. Ние и различен път сме имали мотив да го съветваме да си гледа търговийката, рекетчето и другите съпътстващи публицистиката у нас действия, а да остави писането на хората, които знаят по какъв начин се прави. Има няколко такива в „ Труд “. Ама дали ще желаят да си топят перата в лайната…

Е, несъмнено, това писане ще се хареса на господаря Пеефски, дума да няма. Защото се явява продължение на офанзивата, стартирана от „ Монитор “ и „ Телеграф “ против Светльо Иванов. Заради изявлението на „ нещото “, по този начин Блъсков назовава Светльо, с шефа на „ Ню имидж “.

Ще поправя казаното нагоре. За хатър може и да не се яде лайно, само че за пари се яде!

Ето и още нещо доста положително: „ Куршум в сърцето на олигархията изпрати министър председателят Борисов с отдръпването на поправката в Закона за приватизация… В този сериозен за страната и политическата класа миг министър-председателят нееднозначно сподели, че за него страната и нейните ползи стоят над всичко и никакви подозрения за лобизъм в интерес на олигархията нямат място в ръководството му. “

Звездомира Мастагаркова, дами и господа, ПИК. Преди време ви обърнахме внимание на тая мома, да ѝ запомните името, в случай че и да не е елементарно. Такива всеотдайни се срещат рядко даже в брас секцията на българската публицистика. Кенди Дълфър ряпа да яде. Звездомира ще изправи саксофона, в случай че ме разбирате.

Впечатлението от хубавата свирка малко се скапва единствено от израза „ нееднозначно сподели “, който съгласно нас носи по-скоро отрицателни конотации. Но може и да бъркаме.

Звездомирка пуска пътьом един език и на Валерката, но това ще ви го икономисаме, въпреки всичко задачата ни не е да повръщате.

Конституционният съд отсъди с 8 на 4 гласа, че Истанбулската спогодба, за приемането на която Борисов се кле пред евродепутатите когато поемахме председателството, опонира на конституцията ни. Интересното е, че и 5-те дами в Конституционен съд са дали своят вот против ИК. В претекстовете на съда е записано: " Биологичният пол „ жена “ се свързва със обществената роля – „ майка “, с „ раждане “, с „ акушерска помощ “.

Което даде мотив на Евгени Дайнов да направи паралел с хитлеристката процедура: „ При Хитлер е било по този начин: арийката съществува, с цел да ражда арийчета и за нищо друго. Имало е система от " ферми " за интензивно раждане на арийчета. “
Един другар вика, че след решението на Конституционен съд три негови съседки отишли у майкини си. За всеки случай.

Пък един се чудеше из ФБ от кое място се били взели толкоз джендъри, нямало ги едно време. Което не е тъкмо по този начин. Просто се криеха.

А какво ще кажете, в случай че предположим, че се появяват от книгите, включително и детските? Например в „ Питър Пан “ на сър Джеймс Матю Бари има един миг, където Уенди изяснява на мисис Дарлинг за феите: „ Когато едно бебе се засмее за първи път, една нова самодива се ражда. Те живеят в гнезда по върховете на дърветата. Бледоморавите са момчета, белите са девойки, а сините сами не знаят какво са. ” Броихте ли? Три!

Ами Питър Пан по какъв начин се заканваше: „ Не желая да стана мъж. Никой няма да ме хване и да ме направи мъж! ”

Лично ние не сме срещу конвенцията. Макар и да считаме, че няма спогодба, която може да спре оня българин, който е решил да си набие дамата в петък вечер. Ще би трябвало дълга възпитателна и просветителна работа да се изживее обичайна настройка, изразена от един дедо поп: " Ами, Пено, мъж ти е. Сайбия ти е. Като желае ша та бий. " И въобще това Елин Пелин, това Каравелов, това Вазов – вън до един! Какъв е тоя Хаджи Генчо, дето си пече мръвки на оджака, а на жена си дава ръжен самун и изсъхнало сирене, из което питателните частици са извадени още преди да почне да се назовава сирене?
 Не знам дали измежду читателите ми има такива, дето си бият дамите, само че ще кажа: Не го правете! Тъпо е. Както споделя моят другар Селин, в случай че сме имали нещастието да се оженим за ужасна жена, пък дори и да не е ужасна, стига, че ни е жена, „ може би е по-добре да я обикнем най-малко малко, в сравнение с цялостен живот да се скапваме да я бием. След като е ясно, че няма да я усмъртим, нали? “

Петък, 27 юли

Петък, не е 13, само че по-добре да беше. Лунно затъмнение. Кървава луна. Ретрограден Меркурий. Ретрограден Марс. Отделно великото противостоене на Марс и Земя! И за похлупак рожден ден на Пеефски! Направо да пълудеиш, дет викат съветските кифли.

Астрологът Павел Глоба разправя, че заради съвпадането на цялостното лунно затъмнение с великото противостоене на Марс на 27 юли излизали демоните. Ама не ония демони измислените, а същинските демони, дето дремят във всеки от нас. И във вас също, освен в нас. Както споделя бай Мирон Иванов, „ С добром се върви най-вече до манастир. Обич би трябвало единствено до момента в който зачене дамата, нататък, с цел да прави човек нещо в света, би трябвало му зло – да го ръга. Така е било и по този начин ще бъде. “ Демоните, дето са в нас, те движат света.

Първият обиден е министър председателят. Откривал черква в Бяла, Русенско и ги наприказвал едни… „ Ясно е, че на никой не му стигат приходите. И на мен не ми стигат. “

И таман да го подредя в полово зает подтекст, видях, че се е изтълкувал: „ Милиардер да питате, и той ще ви каже, че не му стигат парите ". Което към този момент трансформира дискурса и прави допустимо и на Борисов да не му стигат парите, не ли?

За края на парламентарния сезон вика: " Преминахме през доста изпитания… Правихме и неточности, само че в един парламент е по този начин, от време на време се позволяват неточности и се трансформира мнението на 360 градуса. Това се случва на всички места по света. “
Обърнете внимание – на 360 градуса! Отличник?! Златен медалист?! Да, да… Един първенец ще каже, че мнението може да се трансформира на 357 градуса, хайде, дано са 358, в краен случай 359. Но 360 в никакъв случай! При 360 градуса тръгваш от Банкя и се връщаш в Банкя.

" Без Господ нищо не може да се направи... Вярата ми оказва помощ доста. Богословие мога да изкарам… С три мога да мина, само че богословие мога да завърша. "

Той Сидеров приключи, та… Всъщност, не, Борисов няма да може. Него ще го върнат единствено да видят аления конец на кунката му, дето му го вързала врачката Щерона Ваклушева. Ами черната котка? Ако му минела път пред кортежа карал защитата да се върне и да мине по друга улица. Ставал постоянно с десния крайник напред, в понеделник не се бръснел, не си режел ноктите и не давал пари на заем… Просто роден богослов!

" Не съм излизал в отпуска в последните 17 години - когато съм бил министър председател, кмет или основен секретар… "
Което изяснява всичко. Burnout. Прегорял е. Изпепелил се е. Щото той си гори в работата, нема що да се убеждаваме. Когато няма мач, де…

Корнелия Нинова се качи и на колело. Казах ви аз, че тя е подготвена на всичко да се качи - на кон, на коза, в този момент и на колело! Накрая ще си откри майстора!

 Ако речем да търсим някаква символика, можем да си напомним, че Сергей водеше социалистите на Бузлуджа с мотор, Нинова с колело, идващият водач ще ги води пеш. Запада тази партия, запада.

Преди години, когато алените започнаха да се качват на Бузлуджа, Малкият Иванчо, сподели, че те върха на нахалството изкачили, та Бузлуджа ще им се опре! И от този момент десетилетия към този момент всеки ден го изкачват. Ето през днешния ден Кирил Добрев да вземем за пример рече: „ Българска социалистическа партия е партията, която може да наложи новия морал. “

Турбонахалство! Милионерчетата в Българска социалистическа партия, забогатели с далавери и откровени обири, ще постановат новия морал! Майка ѝ на тая България! В Банско ми разправяше един, не знам дали е правилно, по какъв начин Кирчо си бил харесал един терен и желал нещо да строи. И показал нотариален акт отпреди 100 година, написан с химикал. Кметът Краваров изказал подозрения, че преди 100 година химикалът е бил фиктивен. И е имал известни учредения.

Из полицейските архиви: „ На 17 май 2000 година към 21,20 ч. на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина ” са арестувани сръбският жител Бранислав Жечевич, който е внесъл огромно количество валута в Република България - 215 хиляди немски марки и 43 159 $, и двама български жители, които са получили сумата - Кирил Добрев и Илиян Насков… “
Щеше да е хубаво положителните да се разграничават по нещо от неприятните. Българска социалистическа партия не се разграничава по нищо от ГЕРБ. Значи?

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР