Понеделник, 20 августПрез последните 5 г. били избягали 72 затворници,

...
Понеделник, 20 августПрез последните 5 г. били избягали 72 затворници,
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 20 август
През последните 5 година били избягали 72 пандизчии, изтърпяващи присъди за убийства, изнасилвания, грабежи, опиати, контрабанда и така нататък И сътрудниците от „ Сега “ поискали от шефа на пандизите (ГДИН) Васил Миладинов да им заяви имената на бегълците. Но получили отвод. - „ Няма документално единодушие на лицата за даване на желаната информация. “
Демек, имената на наказаните не могат да бъдат оповестени обществено без тяхното единодушие. Но, с цел да ги попитат дали са съгласни, би трябвало първо да ги намерят. Вероятно избягалите от Централния затвор Владимир Пелов и Радослав Колев са оставили документално позволение в килиите си и по тази причина от ведомството на Цачева оповестиха имената им. Иначе няма по какъв начин.
„ Имената на наказаните у нас са обществени, каквото е и самото правораздаване, и това точно е методът да се реализира генералната предварителна защита на закона “, разясняват сътрудниците от „ Сега “.
Този Миладинов е уникален… Спирам, с цел да не формирам състав. То около Тетка не може да не си неповторим.
Всъщност, в този момент си припомням, че и предходният началник на пандизите, ген. Петър Василев, беше неповторим. Имам една тефтерче с бисери от него. „ Няма, разправяше един път, законово определение за добър човек. Не желаеме да пазиме идеални хора, такива, които да са въоръжени, въодушевени и да служат за образец на обществото. Не очаквайте от нас такова нещо. "
Въоръжени и въодушевени! Шумра!
Чета във вестника: „ Половин София отново ще се къпе със студена вода “.
Да, да, тъкмо по този начин ще бъде. Половин София не се къпе когато има топла вода, само че в този момент ще се къпе със студена. Може да е даже повече от половин София. А може да е просто тази част от София, която се вози в трамваите. Не съм разглеждал случая деликатно, просто единствено съм го подушвал…
Ало, пенсиите! Вие въобще и не помисляйте да се къпете със студена вода. Малко в случай че сте запотени и подготвен плеврит.
Да ви кажа и друго, в този момент се сещам. Избягвайте половото другарство в жегата, било рисково. Смешните придвижвания при високи температури водели до мощно обезводняване и сърцетуптене. Затова експертите предлагат да отложите дневния секс за вечерта. Ако можете, де. Щото от време на време да отложите може да значи да се откажете. Капризна е тази муза. Я желанието ще изчезне, я възможностите… Пък и вечер човек си направи салатка, налее си ракийка. Не му е до това да имитира двугърбата камила…

 Сн. страницата на Йордан Петров

Много е допустимо да съм ви казвал, само че пък е съвсем несъмнено, че вие сте забравили… Вие, братя от последната възраст, сте берекет за всеки създател. Може да си ви написа по 100 пъти едно и също и на вас все да ви е ново. По-добре от това е единствено, когато и самият създател към този момент не помни какво ви е писал. И става, както пееше Вахтанг Кикабидзе, встретились два Алцхаймера… Както и да е. Още преди два века и половина четвъртият граф Честърфийлд го е споделил ясно и тъкмо за смешните придвижвания: " Удоволствието е мимолетно, позата е нелепа, а разноските ужасяващи. "
Ужасяващи не, ами… Най-скромното, примерно едно кафе със сода в сладкарница „ Неделя “ - 5 лева! Ами в случай че, сходно на аристократката в описа на Зошченко, обектът рече да изяде три пасти? Дали ще съберете кураж да попитате: „ Не е ли доста на гладен корем? “
Вторник, 21 август
Габриела Козарева е новият началник на Търговският указател. Доколкото разбирам, момата е препоръчана от Пеефски на Сидеров, а Сидеров я е предложил на Борисов.
Гледам я таз мома и ми наподобява на тез моми, дето, каквото и да пипнат, става. Има такива моми, просто им иде отръки. Може и да бъркам, тъй като единствено на фотография съм я виждал. Но CV-то ѝ е впечатляващо. Класическата гимназия, право в СУ и от студентската пейка напряко на управителни постове.
Патриоти! Наблюдаваме патриотизма на Сидеров, даден под аренда на Пеефски, и се сещаме за Самюел Джонсън: „ Патриотизмът е последното леговище на негодника. “
Вчерашните заявления на „ националния трибун “ през днешния ден кънтят като добре опечена тухла четворка: „ Моята жива връзка с хората не е девиз, нито пък показност - не мога да ги предам! ”
И ехото примлясква: …ам …ам …ам.
Бранимир Ботев, зам.-министър на туризма в кабинета на Орешарски и във второто държавно управление на Борисов, а в този момент консултант на Валери Симеонов в борбата му против Ангелкова, вика: " Големият проблем е по какъв начин се ръководи българският туризъм и къде изчезват милиарди. “ МТ отчитало 9 млн. туристи и 3.5 млн. нощувки. Явно огромната част от гостите на страната ни са правили почасов туризъм, примерно от 8 до 5. И към 6 си хващат самолета, с цел да си спят дома. Напразно наблъскахме крайбрежието с хотели.

 Legalize Marijuana

Според Национален статистически институт обаче нощувките били 17 млн. Което е малко по-близо до истината, само че единствено малко. Защото укриването на нощувките е спорт, в който се упражняват първо хотелиерите и по-късно в МТ.
Под мотото " Ще има самун и без мотика! " тези дни в Черна гора се организира Шестата „ Мързелива олимпиада “. В нея са взели присъединяване 15 черногорци и трима сърби. Първото място е поделено сред четирима представители на Черна гора, които сложиха нов олимпийски връх с 49-часово лежане.
Милка Додерович, една от финалистките, разправя: „ Аз тичам без проблем по 50 км. Но се оказа мъчно да лежа 50 часа. Защото, когато бягаш, можеш да спреш, а когато лежиш – не. "
Така си е! Почнеш ли да лежиш, не можеш да спреш дори да си починеш…
В тази връзка се сетих, че оня ден прочетох, че учени от университета в Канзас стартират нова догадка за еволюцията. На базата на проучване и сравняване на метаболизма на стотици изчезнали и оживели типове мекотели, учените стигнали до извода, че еволюцията толерира най-бавните и апатични същества. Проф. Брус Либерман вика: „ Колкото по-бавен е вашият метаболизъм, толкоз по-голям е шансът вашият тип да просъществува. Струва ми се, че е време да променим известното изказване - оцеляват не най-приспособимите, а най-мързеливите. “
На идващия стадий учените щели да ревизират дали изводите им за мекотелите се отнасят и за други представители на фауната. После ще тестват и хората, а най-после може и българите. Ще обясня за какво. Изследване на Асоциацията на индустриалния капитал демонстрира, че у нас се работи единствено 5 часа дневно. Българският служащ постоянно закъснява, още по-често си потегля по-рано, когато не написа мейли на тъща си пие кафе или пуши дълги-дълги цигари, в никакъв случай не пропуща да вземе отношение по злободневните въпроси във Facebook. И то какъв брой са три часа… Пропуснахме да споменем петък, ден на майстора, а също и сряда, дребния петък… Не, мисля, че и пет часа не докарва. Българският служащ дели по равно времето сред работодателя и себе си, 50 на 50. „ Кароши “ ли? От всичко друго можем да умрем, само че не и от изтощеност.
Според Васил Велев, ръководител на АИКБ, по-важно било какво се основава за това време като Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Вярно е, че това е по-важното. Но истината е, че това е и по-тъжното. Защото работим малко, само че за сметка на това некачествено. Иначе за какво по Брутният вътрешен продукт на глава от популацията страната ни ще се подрежда на едно от последните места в света?
Сряда, 22 август
Софийският градски съд реши, че Муравей Радев не е обидил Цветан Василев като го е нарекъл Остап Бендер в свое изявление през 2015 година Това било просто изявление на мнение.
Тогава да изкажем и ние мнение. Според нас да наречеш банкстера Цветан Василев Остап Бендер освен, че не е засегнатост, ами си е напряко комплимент. Спомнете си по какъв начин Бендер обясняваше на Паниковски и Балаганов: „ Аз почитам наказателния кодекс. Не съм изедник, а абстрактен герой за парични знаци. В моите четиристотин почтени метода за лишаване на пари грабежът не влиза, някак си не се вмества… “
И дума не може да става за съпоставяне.
Всъщност, преди Градския съд и Районният оправда Муравей. Съдиите рекоха: “В романите на Илф и Петров литературният воин се стреми към струпване на парични средства, което не би могло да се схване за позорно. Освен това предвид на осъществяваната от Василев банкова активност би могло да се направи сходно съпоставяне във връзка с насъбраните средства от тъжителя и фантазията на литературния герой… ”
Браво, тъкмо по този начин. Мечтата на героя! Остап пипва милиончето на Корейко: „ Ето ме и милионер! Сбъднаха се фантазиите на идиота! “
Но това не е краят. Краят е различен. Но и в него има удивителни съвпадения. Лошите (румънските граничари, Пеефски…) отмъкват милионите на героя… „ Няма потребност от аплодисменти! Граф Монте Кристо не излезе от мен. Ще би трябвало да се преквалифицирам в домоуправител. “ ДУ Василев. И на визитка ще стои добре, не ли?
Имам чувството, че в случай че едно такова дело се беше гледало преди, а не след банкрута на КТБ, изходът щеше да е различен. Само усещане…
Прескачам един журналистически сюжет. Как един пиар на държавното управление блъснал с микрофона една журналистка и едвам не ѝ счупил ръката. Как Борисов го уволни, обаче гилдията застана на негова страна и изиска да бъде върнат на работа. Щото бил душа човек, а битата била гаднярка. Няма да взема отношение, тъй като се опасявам, че съм доста покрай необратима рецесия на професионалния идентитет.

 Красавецът и звяра…

Д-р Цонка Йорданова, експерт по детско-юношеска гинекология, предизвестява: „ Вече има доста научни публикации, обясняващи аргументите на ранния пубертет тъкмо с промишленото отглеждане на животни и най към този момент с промишленото птицевъдство. Аз имам пациентка на 9 година, която към този момент е в пубертета, а друга – 7-годишна, към този момент е с женско окосмяване. “
Пилчарите добавяли в смеските хормони на растежа, антибиотици и други гадости, с цел да създадат от едни 10 грама кило и половина за един месец. Блъскат естрогени и андрогени. От първите на мъжете им порастват цици, а от вторите на дамите косми и… други работи. Така видяно соята, рогата и копитата в кебапчетата ми се костват по-малкият проблем.
Една трета от храната в света се изхвърля - 1.6 милиарда тона на стойност към $1.2 трилиона годишно. А 2 милиарда души не си дояждат или напряко гладуват. До 2030 година изхвърлената храна щяла да се усили до 2.1 милиарда тона ($1.5 трилиона). И това може да докара до невъобразима рецесия, поради бързото повишаване на популацията и измененията в навиците в разрастващите се страни, основно на навиците за гризкане. Още през далечната 2006 година написахме: „ Китаецът е на път да открие, че до момента е ял единствено гарнитурата. И това ще бъде краят на другите велики сили. “ Ако отгърнете първата книга на доктор Филипов, там сме ги обяснил тия работи по-нашироко. Как до скоро са имали обща дума за ориз и храна. И са се поздравявали с “Чефан ла? ”, което безусловно преведено значи “Ял ли си? ” Не какво си ял, а въобще ял ли си.
Американският проф. Джарет Даймънд писа по-лани, че 1 милиарда от по този начин наречения първи свят, имат коефициент на консумация 32. Докато в третия свят тоя коефициент клони към 1. „ Ако Индия, както и Китай, ни догони, споделя проф. Даймънд, международните коефициенти на консумация ще се утроят. Ако целият разрастващ се свят внезапно се изравни с нас, коефициентите ще се усилят 11 пъти. Тоест, все едно, че на планетата ще живеят 72 милиарда души. Някои оптимисти акцентират, че можем да поддържаме свят с 9 милиарда Но не съм срещал някой задоволително вманиачен да твърди, че можем да поддържаме 72 милиарда ”
При това състояние нещо ще стане, с цел да не станем 72 милиарда
Четвъртък, 23 август
Дворецът " Врана " е благосъстоятелност на страната. Това присъди арбитър Петя Алексиева от Софийски градски съд през вчерашния ден. Решението не е дефинитивно и евентуално ще бъде обжалвано.
Що за народ сме, бе?! Един цар имаме и го желаеме бедняк! Взеха му и къщата, на пътя го оставиха. Преди това му взеха „ Cитняĸoвo “, „ Capъгьoл “, „ Цapcĸa Биcтpицa “, бившeтo cтoпaнcтвo нa УБO… И той в този момент, в случай че не е заделил някой лев от премиерстването, остава прощален бедняк и ще би трябвало да си върви в Мадрид.
Много е злопаметен Борисов, доста!
Кратка ретроспекция, годината е 2001, царят преди малко е станал министър председател. „ Всичко, което прави, е почтено да го записва човек и да се пробва да му подражава… За мене той е популярен. Той е неповторим и за света... Тъгата ми е огромна. В последните няколко месеца живеехме непрестанно заедно… “
Но мина време, изтъгувал се е…
2005 година: “Молих го със сълзи на очи (да го направи вътрешен министър в тройната коалиция – бел. Т.Ф.), само че те избраха Румен Петков, а не мен. ”
Еми, Румен да му върне парцелите, какво му е задължен Борисов!
Разправят, че в приветствения адрес до Бойко след изборите през 2009 година царят написал: „ Притиснат от прекомерната отговорност по упражняването на властта, аз ви подцених! ”
И да ви кажа почтено, обяснимо е. Който познава Борисов от времето, когато стана основен секретар, знае, че тогава той не даваше съвсем никакви учредения да бъде надценен.
Депутатката Диана Йорданова от ГЕРБ ще заеме мястото на Ралица Агаин като зам.-председател на КФН. Госпожата стана известна на българската общност лани, когато показа проектозакона за самостоятелния финансов одит и прочете римско VІІ като британски - „ ви ай ай “.
Да пази Господ от такава популярност. Взеха я за кашмер. Тогава направихме информация в Гуглето и се оказа, че госпожата е приключила британска гимназия, след това висша математика в СУ, след това и „ Счетоводство и надзор “. И това „ ви ай ай “ не е от необразованост. Някои позволиха, че се дължи на месторождението ѝ. Нали знаете по какъв начин изключително приказват бургазлии. На „ www ” викат „ въй, въй, въй ”.
Според нас обаче системата на преброяване госпожата не е лишена от рационалност. Вижте какъв брой елементарно се брои: ай (I), ай ай (II), ай ай ай (III), ай ви (IV), ви (V), ви ай (VI)… При по-големите цифри малко се усложнява, само че не доста. Например XVIII се произнася екс ви ай ай ай. А XXXIII е: екс екс екс ай ай ай, което може да се рационализира до 3 екс 3 ай.
И тъй като горе стана дума за царските парцели, та да припомня по какъв начин Тетка Цачева, през днешния ден министър на правораздаването, именува на царя тейко му: „ Недобър знак е 20 година към този момент да не се реши въпросът с парцелите на Фердинанд и Борис ТРИ “
Ай, ай, ай… Борис Три. С това безусловно се изравни в интелектуално отношение със Стратега от Мировяне.
Във вторник на чуването в Народно събрание министър председателят Борисов сподели: „ До края на седмицата ще имаме указател, в случай че имаме шанс. “ Днес е четвъртък и още нямаме шанс. Търговски указател няма. А на следващия ден е петък, шансът работи единствено до обед и то не всеки петък…
Ало, бизнеса! Ще свикнете, бе! Ще свикнете и без указател. Дедо ви преди време все с указател е работил.
Петък, 24 август
Скандалът с чумата в Странджа ескалира с нова мощ след известието, че са пристигнали резултати от френската лаборатория, които демонстрират, че заболели животни няма. И поражда още веднъж подозрението дали въобще е имало или бадева бяха избити хиляди овце и кози.
Нинова вика, че с акцията против чумата се прикривали получени дотации от фиктивни аграрни стопани и източването на пари от бюджета. И се подбъзиква, че се надявала някой ден прокурор да погали премиера по главата...
От ГЕРБ упрекнаха Нинова в „ провокация против националната сигурност “. Прозелитът Тома Биков беше повече от жлъчен: „ Корнелия Нинова е жена, която лъже всеки ден, лъже методично и професионално в 99% от случаите… “
Пак добре, че ѝ признава най-малко, че е жена…
Пък ораторът на партията Цецерон сподели нещо, чийто смисъл не разбрах. За пръв път ми се случва.
Прокурор Робърт Мълър стяга обръча към Тръмп. Ексшефът на предизборната му акция Пол Манафорт бе приет за отговорен в осем тежки финансови закононарушения, а юристът му Майкъл Коен призна, че Тръмп му е наредил да заплати на две дами, твърдящи, че са били интимни с него, с цел да си мълчат. И един импийчмънт към този момент не наподобява неосъществим.
Тръмп дава отговор със закани: „ Ще ви кажа какво ще стане, в случай че против мен тръгне импийчмънт. Мисля, че пазарите ще се срутен. Мисля, че всички ще станат доста бедни… “
И след това, като един същи Бойко Борисов, разхвали ръководството си - по какъв начин освободил стопанската система, премахнал регулации, понижил налози, създавал работни места... И там, както и у нас, не работел единствено който го мързи. „ Не знам вика, по какъв начин може да бъде импийчван някой, който е приключил такава добра работа. “
Дето беше рекъл американският публицист Ашли Брилиант, „ пиесата ми беше цялостен триумф, публиката обаче беше неуспех “. Това и за Тръмп и за Бойчето…
А юристът на Тръмп, някогашният кмет на Ню Йорк Джулиани, дава обещание национално въстание при положение на импийчмънт.
При цялата скотщина в страната злополуката на бащата на президента в Харманли е несъществена дреболия. Особено пък на фона на 16-те починали в рейса край Своге! Но приказва доста за манталитета на жителя на Бялата къща, нрав на дребна душица. Защо трябваше да се скрива тази злополука? Защо президентът, честният ни и неоцапан президент не възрази против явната неправда да се напише акт на блъснатия неработоспособен, когато ясно се вижда, че точно татко му е нарушителят, който лишава непознато преимущество?

 Това, което най-вече ме изуми от видеото с злополуката, е, че блъснатият лежи на асфалта, а бащата на президента си стои в колата и не слиза да му помогне или най-малко да види дали е жив.

И тъкмо тук е мястото да върна на президента въпроса, който той зададе във връзка срутва на ТР и банкрута на ЗД „ Олимпик “: „ Как на този декор може да има доверие в институциите? “
Ами не може да има, господин президент, по никакъв начин не може да има. Защото моралът не е за другите, моралът е и за нас. Вас, имам поради.
От през днешния ден нататък морализаторската роба, която президентът ни в последно време постоянно намята, към този момент не му отива.
Но си мисля, че холистичният метод ни задължава да преглеждаме народа и неговия премиер/президент като един организъм и това мощно ме смущава…
И се апелирам ката ден Господ да не е българин. Защото тогава…

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР