Понеделник, 2 декември МЕСЕЦ ПРЕДИ КРАЯ НА ГОДИНАТА ВЛАСТТА ИМА

...
Понеделник, 2 декември МЕСЕЦ ПРЕДИ КРАЯ НА ГОДИНАТА ВЛАСТТА ИМА
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Понеделник, 2 декември
МЕСЕЦ ПРЕДИ КРАЯ НА ГОДИНАТА ВЛАСТТА ИМА МИЛИАРДИ ЗА ХАРЧЕНЕ - НО ЗА КАКВО?
Според данните на финансовото министерство в края на ноември превишението на приходите над разноските по консолидираната фискална стратегия (държавния бюджет дружно с бюджетите на общините, на правосъдната власт, държавното обезпечаване и здравната каса) е 1.072 милиарда лева, или 0.9% от Брутният вътрешен продукт. Положението е реалност, въпреки че съгласно Закона за държавния бюджет за тази година е заложен недостиг от 2% т.е. 1,1% още не са " изпълнени ".
Коментар на Actualno.com : Ще се откри защо, да не берем грижа!

АПИ ИЗГЛЕЖДА НАРОЧНО Е ОСКЪПИЛА УЧАСТЪКА НА Автомагистрала " СТРУМА " ПРИ КРЕСНА
АПИ е трансформирала изискванията за осъществяване на двете публични поръчки за този сектор постфактум.
Коментар на Actualno.com : Е то по какъв начин се събират другояче пари за харчене преди Коледа?

НЕНО ДИМОВ ПРИЗНА ЗА НЕПРАВОМЕРНО ТОЧЕНЕ НА ЯЗОВИР " СТУДЕНА "
Екоминистърът не можа да изясни и дали някой се е разписвал за спешно прилагане на вода, предопределена за язовир " Студена ", само че също сподели, че евентуално ще има сигнал до прокуратурата.
Коментар на Actualno.com : И какво, кой е отговорен? А, няма ли още - каква изненада!

БОРИСОВ ОПИСА КЛИМАТА ПРЕДИ СРЕЩАТА НА Организация на обединените нации: АЗ СЪМ ОТ РЕАЛ МАДРИД (ВИДЕО)
Една от първите реплики на българския министър председател Бойко Борисов на 25-тата конференция на Организация на обединените нации в Мадрид беше ориентирана към испанския министър председател Педро Санчес.
Коментар на Actualno.com : Това да не е расизъм - че комини, че Бял балет - добре че не сподели сажди...

СЪДЪТ ОТМЕНИ ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ НА КОЛИ В МОРСКАТА ГРАДИНА, КЪДЕТО БЕ ПРЕГАЗЕНО ДЕТЕ
В претекстовете си Върховният административен съд сочи, че от показаните по делото доказателства се открива, че е почнала процедура по одобрение на общ административен акт, а точно: промени (актуализация) в Генералния проект за организация на придвижването на територията на Община Варна, само че процедурата не е завършила и няма публикуван административен акт. Следователно и осъществяваната контролна активност от чиновниците на " Общинска полиция " Варна по отношение на тези знаци не се основава на административен акт или закон.
Коментар на Actualno.com : Ето каква е разликата сред буквата на закона и духа на закона - един детски живот най-малко!

ПУТИН ЗАБРАНИ ПРОДАЖБАТА НА СМАРТФОНИ БЕЗ РУСКИ СОФТУЕР
Правителството следва да дефинира в допълнение точния лист на устройствата, на които ще би трябвало да се конфигурира съветски програмен продукт, както и лист на самите стратегии. Законът влиза в действие от 1 юли 2020 година
Коментар на Actualno.com : Да чакаме ли, че руснаците скоро никак няма да употребяват смарт телефони?

ДЕСЕТКИ ОСЪДЕНИ ЗА ТЕРОРИЗЪМ СА ПУСНАТИ ПРЕДСРОЧНО ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Властите споделят, че след следващата офанзива в Лондон са отделили повече запаси за следенето на предварително освободените терористи.
Коментар на Actualno.com : И след това става какво?

Европейска комисия: ВСЕКИ СЕДМИ БЪЛГАРИН Е БЕЗ ДОСТЪП ДО ЛЕЧЕНИЕ
По смисъла на Закона за здравето у нас хората без здравни осигуровки могат да разчитат единствено на безвъзмездна здравна помощ по неотложност, само че не и на дълготрайно лекуване. Това значи, че в случай че човек с прекратени здравноосигурителни права си счупи крайници, той ще бъде натъкмен и гипсиран. Ако обаче се наложи да му бъде комплициран гвоздей и да бъде приет в болница, а по-късно и раздвижван от рехабилитатор, ще би трябвало да си заплати.
Коментар на Actualno.com : Седми? Има значи накъде да се развиваме!

ВЪЛЧЕВ ПРИЗНА - РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ PISA СА ЗАРАДИ ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА
Образователната система е прекомерно амбициозна във връзка с даването на знанието и прекомерно неамбициозна по отношението на преобразяване на тези познания в умения, съобщи просветителният министър.
Коментар на Actualno.com : А просветителната система кой я прави?

МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 250 ЛВ. ОТ 2020 Г., ДЕПУТАТИТЕ ОТКАЗАХА ДА Гражданско отделение ГЛАСУВАТ ПОИМЕННО
Предложението за най-малък размер на пенсията за стаж и възраст от 1 юли 2020 година претърпя смяна. Първоначално то бе в размер на 234,12 лева
Коментар на Actualno.com : Пенсионерите, по тази причина е значимо да имате интернет - там елементарно ще ги разберете поименно, по тв приемника няма да ги кажат!

УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТКАЗАХА ДА УВЕЛИЧАТ МАЙЧИНСКИТЕ, ЗА ДА " СТИМУЛИРАТ ВРЪЩАНЕТО ИМ НА РАБОТА "
През 2020 година се резервира размерът на майчинските от 380 лева, взеха решение депутатите откакто одобриха текстове от Закона за бюджета на ДОО за идната година. От Българска социалистическа партия предлагаха размерът на компенсацията да бъде 650 лева, а от „ Воля “ да е в размер на минималната заплата. Предложенията им не бяха признати от пленарна зала.
Коментар на Actualno.com : Стимулират само желанието да ги върнем назад там, където са били преди тази работа!

ОТГОВОРИ ЛИ ИВАН ГЕШЕВ НА НЕУДОБНИТЕ ВЪПРОСИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА? (ВИДЕО)
Тежките въпроси за " Апартаментгейт " и " Недосегаемите " му зададоха депутатките Рамона Стругариу от Румъния, член на групата " Обнови Европа " и ирландката Клеър Дейли, (Европейска обединена левица) която откри за наличието на Гешев за " уронващо престижа на комисията, в случай че не даде ясни отговори на питанията ".
Коментар на Actualno.com : Който има глава на раменете, ще разбере

БОРИСОВ ПРЕВРЪНА ТЕМАТА ЗА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И БЕЗЗАКОНИЕТО В НАДПРИКАЗВАНЕ
Лидерът на ГЕРБ сподели следното за ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС): " Аз поддържах най-вече Лозан Панов преди време. Той нямаше да стане арбитър другояче ". Припомняме, че Панов се оказа най-силната съпротива на Гешев във Висш съдебен съвет при процедурата по избора на новия основен прокурор.
Коментар на Actualno.com : В ефир министър председател си признава за търговия с въздействие. Разбира се, това не е вест - друго си е игла в пържола!

СВАЛИХА ПОПУЛЯРЕН КОМЕНТАТОР ОТ ЕФИР ЗАРАДИ ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)
Илиян Енев е бил свален от ефир за мачовете на " Лудогорец " по гледище на клубното управление на първенците.
Коментар на Actualno.com : Защото индивидът си споделил за една дузпа и надлежно му я били...

ИЗВЕСТЕН ОРЪЖЕЕН ТЪРГОВЕЦ ПИТА КАК ОФШОРКА, СВЪРЗВАНА С ПЕЕВСКИ, ОБЩО ВЗЕТО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА
Търговецът е притежател на " Емко " и беше част от борбата за " Дунарит ", където към момента няма безспорна обществена изясненост кой управлява.
Коментар на Actualno.com : Да пита в Сараите!

ВИСШИСТИТЕ РАБОТЯТ НА ПОЗИЦИИ ЗА СРЕДНИСТИ, НО НЯМА ПРОБЛЕМ
Това стана ясно думите на Георги Стойчев от " Отворено общество " по време на представянето на рейтинговата система на висшите образователни учебни заведения в България за 2019 година
Коментар на Actualno.com : Така е в сбърканите страни!

ДЕПУТАТ ОТ НФСБ ПИТА РЕПОРТЕРКА С КАКВО БЕЛЬО Е ДОШЛА В ПАРЛАМЕНТА (ВИДЕО)
Скандалният въпрос от извънредно съкровен темперамент е заложен от народния представител Петър Петров в коридорите на Народното събрание, където въпрос му задава журналистка на малкия екран на " Атака ".
Коментар на Actualno.com : И да разбере, в неговия случай не наподобява като да му е от някаква изгода! По-сериозно - оставка за този човек е доста малко в тази ситуация.

ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ КЛЕКНАХА НА Българска социалистическа партия ЗА ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ
Първо аленото предложение не беше признато, което сякаш трябваше да е дефинитивно, след това беше импортирано още веднъж и признато, тъй като се стигна до обстановка да няма никакви дотации.
Коментар на Actualno.com : Има такава страна!

МАЛКО НАД 20% ОТ ЗАРАЗЕНОТО СЪС САЛМОНЕЛА ПИЛЕШКО МЕСО СА ИЗЗЕТИ, ДРУГОТО ЯВНО Е ИЗЯДЕНО
Земеделският министър Десислава Танева заяви, че била направена инспекция по хранителната верига за наличия от този артикул и 109 тона са конфискувани и унищожени, а общо 544 тона такова месо влезнали с общата търговия. Останалите към 400 тона, които не са взети, съгласно Танева или са изтъргувани към други пазари, или са модифицирани термично. За тях тя е безапелационна, че не съставляват риск.
Коментар на Actualno.com : Държавната грижа за народа става все по-любвеовилна!

ОПИТА ЛИ ВИЦЕПРЕМИЕР ДА СПАСИ 52 МЛН. ЛЕВА НА БРАТЯ ДОМУСЧИЕВИ ЗА СМЕТКА НА ДЪРЖАВАТА?
Редица публични документи, с които Actualno.com разполага, демонстрират доста подозрително държание на Марияна Николова.
Коментар на Actualno.com : Става въпрос за приватизацията на Български морски флот и това, че Домусчиеви ще бъдат съдени да платят за неизпълнени задължения. И въпросът тук е дали въобще би трябвало да има въпрос в заглавието...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР