Понеделник, 19 юни Като западаха едни болтове, та цяла неделя…

...
Понеделник, 19 юни Като западаха едни болтове, та цяла неделя…
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 19 юни

Като западаха едни болтове, та цяла неделя… На 1 юни, на връщане от Берковица, Лозан Панов и водачът му от НСО открили, че два от болтовете на задната лява гума ги няма, а другите три са разхлабени. Може би е значимо да споменем, че колата е " Мерцедес " S класа. Панов уведомил шефа на НСО, само че той не му обърнал внимание. Но откакто Панов осведоми и президента, Военна прокуратура нямаше по какъв начин да не стартира следствие, което завърши с невероятна за тази институция, пък и за която и да е, скорост. Военният прокурор Спас Илиев не откри данни за закононарушение. Говорителят Арнаудова изясни, че единият от специалистите, който е от " Силвър остарял ", представител на марката за България, е декларирал, че саморазвиване на болтовете е допустимо, в случай че по пътя има доста завои и неравности. Другите двама специалисти добавили, че това може да се случи, в случай че с колата е карана нападателно – да вземем за пример с внезапно ускорение и прекъсване.

При това състояние Лозан Панов нямаше различен вид, с изключение на да се откаже от услугите на НСО. Така де, никой не желае да се води на коли, на които болтовете им изпадат от дупките по пътя. Щото у нас, в случай че сте забелязали, няма пътища без дупки.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов предлага да се организира нов референдум за изборната система дружно с изборите за Екологичен потенциал през 2019 година И на него да се даде опция на хората да избират от пет изборни системи - мажоритарна с безусловно и релативно болшинство, смесена по немски модел и с механично разбъркване, и сегашната пропорционална система.

Така е най-справедливо. В Кюстендилско си падат по мажоритарна система с безусловно болшинство, поради Мая Манолова. В Пазарджишко са последователи на немската. Вероятно поради немската гимназия. В Бургас и Варна избират мажоритарната, само че с релативно болшинство. Е, несъмнено, като се пръсне народът из тия пет точки, нито една от тях няма да събере гласове за годност, само че това са дребни кахъри.

Вицепремиерът Симеонов се закани да скъса от инспекции летните курорти, да постави завършек на тоя Содом и Гомор, който се вихри на Слънчака. Това, в случай че го направи, ние сме подготвен да му отдадем заслуженото. Пардон, това прозвуча несъмнено малко заплашително. Няма по какъв начин да му отдадем заслуженото. Така де, не сме Дивия Запад. Ако отдадем заслуженото на Симеонов, по какъв начин след това да го откажем на Борисов? Няма по какъв начин. Затова няма да му отдаваме заслуженото, просто ще го похвалим целево, единствено за случая.

И като Го споменахме. Таблоидите в Германия пишат, че вуйна Меркел била толкоз влюбена в него, че към този момент мъчно го прикривала. При последната Му аудиенция в Германия напряко го изпивала с взор, написа „ Таблоид ”: „ Тя е влюбена в него, не виждате ли – просто се разтапя. Всички в Германия го знаем. От години е видно за всички политици в Европейски Съюз, че сред нея и българския министър председател прехвърчат съществени искри. “

Представяте ли си какъв занаятчия е, с цел да я омае без да знае бъкел немски или британски? Само с металингвистични средства. Върти си очите по оня безподобен метод, гледа премрежено, прави се на свенливо влюбен… Виртуозен ценител на катехизиса на селския сваляч. Срещу подобен Меркел няма късмет.
Когато стана известна „ любовната “ спекулация сред Хашим Тачи и Мадлин Олбрайт писахме, че албанците би трябвало да му целуват на Тачи… Независимостта на Косово, дето те не можаха с оръжие да реализират, той я реализира с един гол... Каква воля, какво либидо! Не трепва пред облечената Мадлин, да не приказваме за съблечената! Не мисля, че Борисов и вуйна Меркел са стигнали до крайности. Любовта им е платонична.
Но даже и да излезе някоя изгода за държавицата ни от тая работа, занапред заявяваме, че няма да участваме в свещенодействието.
Както се споделя, никой не е станал оракул в личното си село. Поетът Манол Глишев, не знам какво го е прихванало, само че решил да ни показа по какъв начин бихме могли да титулуваме премиера ни на латински. Малко е дълго, само че е изцяло справедливо: Boequo Methodianus Borissius Baihuius Buddha Cucurbita, cos. trib. III, pro praetore vigilium, pro praefecto urbano, P. M., Fratervetus Patriae, Coloniae Borissianae Banquorum conditor, Mensae Corporatae ultor.
С една дума псува го на латински. Но Борисов не знае латински и в никакъв случай няма да се сети, че Baihuius е същото като това, дето му рече Радан.
Латинският е доста подобаващ да напопържаш някого, тъй като през вековете доста понятия са изменили първичното си значение и в този момент звучат двусмислено. Например думата testis. На латински значи очевидец. Винаги седи извън… обстановката и следи. А penis са употребявали за опашка. Но през днешния ден никой не споделя дръж ме за опашката, не ли? Българите, нали все се вършим на западняци, сме се отказали от изконната славянска дума в интерес на латинската. Веднъж прочетох в писанията на Димитри Иванов, че в миналото тази дума не била вулгарна. По време на празниците на плодородието славянките играели хоро и викали: „ И хуй… И хуй… “ Щото, нали, плодородието извира от някъде! Което по-късно станало иху, иху. Но може и да си го е измислил.
Отплеснах се. Исках единствено да кажа, че човек остава неразбираем, в случай че не употребява подобаващите изразни средства. Всеки заслужава да бъде напсуван на език, който схваща. Прост човек се псува простовато. На интелигентния можеш и нещо на латински да му кажеш.
Вторник, 20 юни
Полицията в Пазарджик предлага дърветата към автомагистралите да бъдат изсечени. Това щяло да понижи жертвите. Пазарджишките титани дават образец с злополука на Автомагистрала " Тракия ", при която бус се блъсна в крайпътно дърво и починаха 10 души. Ако това дърво не е било там, хората са щели да оцелеят.
Прави са, не ли? Който е чел българските класици, ще се съгласи. Нане Стоичко за какво отсече върбата? Защото, в случай че я нямаше върбата, щъркелите нямаше да свият гнездото си в двора му и да му откраднат капата.
Разбира се, това решение има и някои негативни следствия. Дето беше рекла баба Мравка,
А когато сняг забръска,
що ще правиш ти зимъска?
Но това ще го мислим по-късно.
Според мен най-тежките произшествия стават при преден удар. Затова предлагам да се отстрани насрещното придвижване. Всички пътища да станат еднопосочни. Това е съществено решение. Сеченето на дърветата е палиатив.
Ало, пенсиите, чета в един уебсайт, че лекарите препоръчвали през зимата да се пийва ракийка със сланина и лук за мезе. Това било по-добро от всяко лекарство. Напълно съм склонен с лекарите. На мен, в случай че не знаете, по тази причина ми викат „ докторе “, тъй като откогато се помня, все тази рецепта постановявам. Сланината укрепва имунната система и намалява холестерола. Тя съдържа арахидонова киселина, полиненаситена омега 6 мастна киселина, прекурсор на ейкозаноидите, посредством които тялото ни контролира възпалителните процеси. Лукът пък съдържа 36 детайла от таблицата на Менделеев. 36! За ракията също могат да се кажат доста положителни неща, само че ще загатна единствено едно, което даже не подозирате – бъкана била с витамини. И по този начин хем си вършиме кефа, хем набавяте на организма коктейл от минерали, витамини и киселини. Особено киселини. Някой път, като прекаля, и по три дни ги чувствам киселините. Щото съм благоразположен към ГЕРБ в медицинския смисъл. В политическия – тъкмо наопаки.
А, бе, братя, да ви запитвам. Търкате ли билетчета още? Търкайте, търкайте… Надеждата умира последна, като нищо ще ви надживее. Искам единствено да ви обърна внимание на новата реклама на Държавната лотария. Един мъж заварва жена си да търка билетчето. Поглежда я иронично, дори саркастично, и ѝ споделя: „ Ако спечелиш, ще целуна на слона… “ Не си довършва приказката, но допускам, че няма поради хобота. Разбирате ли, самите уредници на лотарията ви споделят, че по-скоро ще целунете на слона…, нежели да спечелите. Ама щом ви влече, кой сме аз, та да ви отклоняваме.
Сряда, 21 юни
Много хора се гаврят с Мария Габриел, рожденная Неделчев из Гоце Делчев… Червеният отворко Сашо Симов ѝ рече " куха лейка ", " кумица ", " снахица " и други такива комплиментарности. Пък за британския ѝ какво се сподели и изписа… Направиха я на Марийка напряко. Английският ѝ бил като българския на Стратега от Мировяне. Ей, тупани! На Марийка британският ѝ е втори език, какъвто ще стане и за Европа след Брекзит. Първият език на Марийка е френският, който от ден на ден ще става и първи език на Европа. Френски и немски, това са езиците, които ще приказва Европа от тук нататък. Та Марийка ни идва, дето се вика, като отговор на молитва.
Нема угодия за нашите драскачи. Ама те на всички места по света са същите. Той добре го беше споделил Линдън Джонсън: „ Ако някоя заран потегли по вълните на река Потомак, следобяд вестниците ще разгласят: „ Президентът не може да плува. " Точно противоположното на обстановката у нас, където сме още на стадий, на който споделяме, че министър председателят върви по водата…
Премиерът на Македония Заев съобщил, че ще ремонтират учебниците по история: " Във всички нови издания ще бъдат отстранени грешките, които стават причина, меко казано, за неприятности. " Ама доста меко казано! Целта, съгласно DW, била да се отстранен основно обидите, ориентирани към България - " фашистки кръвници ", " мръсни душмани " и " кръвопийци " …
Е, от учебниците не е мъчно да ги извадят. Но по какъв начин ще ги извадят от коравите македонски кратуни, където са набивани половин век? Няма по какъв начин. И ние ще им оказваме помощ да влязат в Европейски Съюз!
Антон Кютев разправя, че Българска социалистическа партия ще си вземе чинията на Бузлуджа, ще я ремонтира с волни пожертвувания на членовете и ще я трансформира в Музей на международния социализъм!
Чинията е един доста добър знак за социализма. По-добър от нея е единствено лъжицата. И тенджерата може би. Но тенджерата символизира общото богатство, до момента в който лъжицата е знак на персоналното. Та не е неприятно в чинията да се добави и една лъжица.

Просто на върха пилона се прибавя легенчето на една лъжица и те ти го същински знак на социализъма.

Четвъртък, 22 юни
Борисов избра да даде първото си огромно изявление за третия си мандат в Нова ТВ при Анка и Виктор. По тематиката на седмицата вика: „ Развивали са ми се болтовете доста пъти! “
Г-н министър председател, това не е обикновено. Трябва да се прегледате! За 40 година това не ми се е случило нито един път. Дори освен това. Десетки пъти съм имал тъкмо противоположния проблем. Болтовете по този начин клеясват, че се принудих да си нося в колата един огромен ключ за тирове.
Но по-важно е другото самопризнание, което Борисов направи: Според него, в случай че Панов се опасява, да си седи дома: „ Като искаш да си в гората и да ловуваш мечки не би трябвало да те е боязън. “
Едно време в „ Монитор “ Блъсков беше забранил в текстовете да се употребяват пословици и поговорки. И, почтено казано, беше прав. Пословиците са подло нещо. От думите на Борисов излиза, че правораздаването у нас е гората. А мечката е очевидно Цацаров. Прилича. Нямам поради външния му тип, въпреки че и него не можем да пренебрегнем.
Между нас да си остане, само че Панов в действителност си е малко страхлив, па и подозрителен. Ако помните, когато го блъсна кола на пешеходна пътека, той незабавно реши, че това е атентат и беше на път да се откаже от състезанието за началник на Върховен касационен съд. Сега реагира по същия метод. Паднали два болта от гумата, другите три се поразхлабили и той незабавно провидя атентат. Обаче, дето вика Драгомир Симеонов, разхлабването на болтове може да се дължи на естественото развиване на нещата. Пък един Андон твърди, че развитите болтове на колата на бай Лозан били най-хубавото доказателство, че той е тръгнал по неприятен път. Какви ли не хипотези прочетох…
От формалният представител на " Мерцедес " за България " Силвър остарял " обявиха, че мнението на специалиста им е било манипулирано. Човекът споделил, че „ в случай че болтовете не са стегнати добре, могат да се разхлабят при шофиране по път с неравности и доста завои “, само че прокуратурата чула единствено „ могат да се разхлабят при придвижване “… И на това съображение отказала да образува досъдебно произвеждане.
Във Facebook срещнах изказване, че Цацаров бил рекъл на представителя на Мерцедес… „ Имате прекрасен бизнес, " Мерцедес ". Защо ви е необходимо… “ Според мен обаче това не е правилно. Тази имитация Цацаров сподели на Сашо Дончев. Но може пък да има единствено една имитация и да я споделя на всички. Не е изключено. Само доста умните хора могат да измислят обособена имитация за всеки случай. Повечето българи карат с една-две за всичко!
На съвещание на Парламентарната комисия по просвета и медии журналистката Къдринка Къдринова задала някакъв въпрос на Бетина Жотева, член на Съвет за електронни медии. Знам какъв, само че той е без значение, значим е отговорът. „ Значи, който се е опитал да ме вкара в конспирация, не е прокопсал. Много деликатно! Ама доста деликатно с мен особено! ”
Къдринка попитала това опасност ли е. Отговорът е удивително прям: „ Абсолютно. Пред всички… Ако си отвориш устата още един път за мен, ще видиш какво става ”.
Знам, че има разнообразни типове въпроси: въпрос-интрига, въпрос-клевета, въпрос-отклоняване от въпроса и така нататък Докато отговорите са единствено два типа: интелигентен и тъп. И Жотева, за жалост, е избрала втория тип. Един член на Съвет за електронни медии не може да си разреши мутренски отговори. Или най-малко не би трябвало… При това Жотева е някогашен публицист.
Казано е: „ Пущай хляба си по водите, тъй като след доста дни отново ще го намериш. “ (Еклесиаст, 11:1) Щото, колкото и необикновено да наподобява, животът е кръговиден.
Моля идващото, което ще кажа, да не се брои за отварянето на устата. Щото аз си отварях единствено ушите. Един другар, пенсионер, който от дълго време е израснал смешните придвижвания, вика, че за финален път бил чул тежко дишане през 1997 година, в преписка на Бетина Жотева от Белград.
И като стана дума за конспирация. „ Фрогнюз “ научили от дипломатически източници от ДАНС, че олигарх и народен представител от Движение за права и свободи изпял на Централно разузнавателно управление на САЩ банковите сметки в чужбина на наши предприемачи, политици и министри, измежду които и Борисов. В подмяна изискал да бъдат отблокирани активите му в Дубай, Ливан и Лихтенщайн, запорирани поради подозрения, че са от контрабанда и пране на пари.
Не мога да се сетя кой ще да е този народен представител. Глаголът „ изпял “ ме препраща към един с пеещо име, само че не съм сигурен.
Може би въпреки всичко не седнал съм на вятъра на брега на Перловската река. Може би пък е пристигнало времето…
Снайперист от канадските специфични сили в Ирак, въоръжен с пушка McMillan TAC-50 и доста шанс, гръмнал една чалма от разстояние 3450 м., което е нов международен връх. Чалмата имала многочислена защита, само че това по никакъв начин не смутило снайпериста.
„ Най-дълго управлявалият кмет напуща поста си “, написа OFFNews. Веднага се досетихме, че става въпрос за бай Данчо Димитров, който ръководи самоковското село Долни Окол от 1959 година, т.е. към този момент 58 година И постоянно печели изборите с сред 70 и 90%. Представяте ли си? От 1959 година до в този момент! Долни Окол е единственото село в България, което в никакъв случай не се е отклонявало от директивите на Априлската линия.
Интересно в този момент кого ще изберат за кмет. Вероятно отново болшевик. Но може и от ГЕРБ. Съществува разбиране, което не съм в положение да оборя, че партията на Борисов се явява същинският правоприемник на Българска комунистическа партия.
Петък, 23 юни
Имаме вест! Ердоган е въртял бизнес със СИК. Разбрах го напълно инцидентно. Борисов се изпусна, като беше в Нова ТВ. Анка го попита правилно ли, че са си доста близки другари с Ердоган. И Бойко, който никак не може да лъже, рече: Тайпи и Бойко - по този начин си говориме от времето, когато сме били кметове… по този начин му споделят околните другари. “
Според Уикипедия Ердоган е кметувал в Истанбул в интервала 1994-1998 година Тогава Борисов е бил към момента в СИК. Кмет на София стана едвам през октомври 2005 година И остава единственият вид, че СИК и Ердоган са имали общ бизнес. Агата си има тип на бандит, нема какво да се заблуждаваме.
Властите в Колумбия, където предходната година бяха позволени хомосексуалните бракове, тия дни признали и първия полиаморен брак. Трима мъже се взели и заживели дружно.

Влюбената троица

Това е доста хитро, тъй като ще могат да вършат кръгова обич, в случай че ме разбирате. И никой няма да е отвън играта. Нещо като тройна коалиция. Ако си спомняте, по времето на тройната коалиция излезе един подобен анекдот. Малко е непристоен, само че то и тяхното не беше изключително обичайно. Царят, Доган и Сергей правили тройка. Царят откъм гърба на Станишев, пък Сергей фелацио на Доган. По едно време царят се уморил и рекъл на Доган: " Ага, тая работа е сложна, дай да се сменим... " Пък Доган: " Сменяйте се, бе. Мен ми е все тая кой ще ми духа... "
Полиаморията е много публикувана в развитите страни. В Съединени американски щати да вземем за пример има над 500 хиляди намерено полиаморни фамилии, имат си и вестник - " Лъвинг мор ", чийто тираж е по-голям даже и от „ Труд “ - 15 000 читатели.
А, бе, какво стана с шведския МММ войник? Пуснаха ли го от ареста? Нещо се разсеях. То кое ли да следиш по-напред…

To be continued

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР