Понеделник, 19 ноемвриСпeцпpoĸypaтypaта иззела от банкова касета на глaвния ceĸpeтap

...
Понеделник, 19 ноемвриСпeцпpoĸypaтypaта иззела от банкова касета на глaвния ceĸpeтap
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 19 ноември
Спeцпpoĸypaтypaта иззела от банкова касета на глaвния ceĸpeтap нa ДАБЧ Kpacимиp Toмoв 427 000 лeвa в paзлични ĸyпюpи и вaлyти – eвpo, дoлapи, бpитaнcĸи лири и лeвoвe. Toмoв е обвинен, дружно с шефа на ДАБЧ Πeтъp Xapaлaмпиeв като ОПГ, занимаваща се с търговия с българско поданство. И очевидно тези пари са от това, тъй като в декларацията си е записал че е получил 36 000 лева oт зaплaти и има спестени единствено 25 350 лева
За Каракачанов дума не става. То кой ли се е и надявал, де. Дето викат казаците, " маленькие воры лежат на нарах, а большие воры лежат на Канарах ”. На български няма рима, само че отново е истина. Дебелият челник ще се пече на Канарите, а балъците от ДАЧБ ще излежат и неговите пари. Ако не се изплатят, което също е вид. Щото и съдиите желаят на Канарите…
Между другото Сидеров млъкна за оставката на Каракачанов. Дума повече не сподели.
Питат го кой от Оперативна програма ще заеме мястото на Валери Симеонов. „ Това ще го реши премиерът… Аз съм единствено един елементарен народен представител ”.
Подозирам обаче, че освен като народен представител е елементарен. Предполагам една комплексност в това качество… А в случай че кажете, че той може и да е елементарен, само че не е по-прост от нас, тъй като направи некой лев, пък ний продължаваме да дращим за чиния леща, ще повторим думите на Хенри Милър, че тъпаците от време на време демонстрират забележителни умения да вършат пари. То у нас не е толкоз и до умения, а до темперамент. Да си перде. Всички да те виждат по какъв начин се гъзиш като околийска курва и да не ти пука. На Българска социалистическа партия, на ГЕРБ, на Пеефски и ДПС… Еталон за втората най-древна специалност, която никак не се отличава от първата. А Сидеров е упражнявал и третата – публицистиката. И въобще търгувал се е на доста поприща.
Вижте какво, братя, ще ви кажа една загадка. Всички персони, които си е коствало историята да запомни, се намират в пъкъла. Това е ситуацията.
 Биографът на Борисов Кристина Кръстева ликува: „ Влизаме в Шенген! От май българите минават бързо по летищата в Европа. “
След 5 месеца, вика Кристинка, до края на мандата на комисията “Юнкер ”, ще ни одобряват по въздух. Паспортният надзор за българи става бърз, самолетите от и за София към този момент няма да са на най-крайните гейтове и въобще кеф… Дано единствено Юнкер да не се запие и да ни не помни.
Всичко това Кристинка научила от „ високопоставени източници в Брюксел “. В което ние по никакъв начин не се усъмнихме, с изключение на когато прочетохме, че „ положителната вест “ била намекната на Борисов и Цецерон по време на конгреса на ЕНП в Хелзинки. Някак нереално ни се вижда Борисов да не споделя такива значими неща с биографа си. Ще ѝ споделя по какъв начин Меркел му дава телешката си пържола, а няма да ѝ показа за Шенген?! Абсурд!
Вторник, 20 ноември
Българска социалистическа партия настава на популисткия фронт. Нинова вика, че идното нарастване на заплатите на депутатите с 90 лв. било самоубийство. " Десетки хиляди хора са на улицата, а ти си вдигаш заплатата в този миг. Ритуално самоубийство на политическа класа… Къде по света се усилва по този метод заплатата - без оглед на свършена работа и резултати? "
Прави се, че не знае, че тези заплати са вързани за междинната за страната заплата и се индексират автоматизирано.
Българска социалистическа партия предлага да се анулира това нарастване. И освен това - да се понижат заплатите на депутатите с 543 лв.. С толкоз са били индексирани те от началото на това Народно събрание. Освен това Българска социалистическа партия предлага депутатската заплата да се отвърже от междинната и да се завърже за минималната.
Президентът Радев незабавно хваща исото: „ Българите, вика, ще имат заслужен живот, когато възпитат политиците си да живеят единствено от заплата. “ Демек в никакъв случай! Кой у нас не живее единствено от заплата, бе, алоу? Това си е гладна гибел.
- Абе, Гарабед, каква заплата получаваш?
- 130… и нещо от горната страна. А ти, Киркор?
- 140... и нещо от горната страна.
- А знаеш ли, като стана дума, нашият другар професора Агоп, завалията, получавал 650 и нищо от горната страна!
И 5000 да е депутатската заплата, няма ли е нещо от горната страна, не ми я хвали. Помня по какъв начин в края на 2009 година се наложи Борисов да потушава дребен протест, тъй като депутатите не желаеха единствено на заплата. 12 души бяха отишли при него, Краси Велчев го удостовери, и му се оплакали, че от доста работа в Народно събрание не могат да си гледат бизнеса и поискали да ги освободи. Явно си бяха представяли служенето на народа под формата на чувал с пари, който ги чака на входа на НС… Ама чувалът го нямаше и се наложи да ядат от готовите пари. А човек като яде подготвени пари и го боли стомах. Дето вика мъдрият от време на време български народ, къде е изгодата от файдата, по кое време няма кяр?!
Помня, а несъмнено и вие помните, по какъв начин през 2014 година сегашният финансов министър Горанов напусна Народно събрание и стана шеф на Общинска банка. Борисов тогава изясни в детайли какво му е изповядал „ Влади “: " Аз съм на 30, моите сътрудници станаха милионери, а пък аз заставам в тази зала за 2000 лв.. Имам две деца, мисля за трето, по какъв начин да ги устоявам? ”
Тогава си помислих, че бих могъл да му кажа, че Народно събрание е мястото, където може да се направи по този начин, че освен той да си храни децата, само че и ние нашите! Ама ме беше боязън да не ме помислите за доста доверчив.
Според президента увеличението на заплатите на политическия хайлайф било целесъобразно, „ единствено в случай че бъде обвързано с действителното повишение на благосъстоянието на българските жители “.
Не е добре да се потегля в тази посока. Миналата седмица Борисов заяви, че президентът вземал 11 000 лева заплата. И в случай че се запитаме с какво способства за благосъстоянието… По-добре да не се запитваме. Защото с устата не се способства.
Сряда, 21 ноември
Депутатите от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и „ Воля ” гласоподаваха оставката на Валери Симеонов и избраха на негово място началника на кабинета му Марияна Николова. Госпожата изиска две седмици, с цел да се запознае със обстановката във ведомството. Което идва да покаже, че като шеф на кабинета на министъра не се е занимавала със обстановката в министерството, а с някакви други, по-тънки работи… Даже анекдот се пусна: Според Радио Ереван, властта у нас към този момент се предавала по сексуален път.
Комарницки написа във ФБ: „ Ако това общество преглътне и тази подигравка, да го ръководят посредством метресите си, ще даря българското си поданство на някое диво прасе, прескочило оградата с Румъния. “
Не, не, друго би трябвало да създадем! Казват (Спахийски), че ген. Джордж Патън бил споделил на бойците си: “Никое копеле не печели война, като умира за родината си. Печели я, като накара друго нещастно копеле да загине за своята. ” Трябва да създадем по този начин, че те да се откажат от поданството си. Така, де, за мястото, което съм им намислил, не се желае поданство. Имею ввиду нары, не Канары…
Сашо Йорданов написа във ФБ: „ Оставката на Симеонов е следващ триумф на съветското лоби в българската политика. Все по-зависими от Кремъл – все по-зле! Съдба! “
Мале, мале… Докъде се докарахме! Толкова да няма хора, че да съжаляваме за простака единствено тъй като е русофоб!
Мартин Димитров се похвали, че благодарение на Светослав Малинов Демократична България е нанесла тежък удар на схемата Белене. С помощта на материали, направени от Групата по енергетика на Демократична България, Малинов съумял да убеди Европейска комисия че „ Белене “ е " нов план ". Което значи, че цялата процедура би трябвало да стартира от начало, тъй като след гърмежа във Фукушима към този момент има нови условия за нуклеарна сигурност на централите. Тя ще се точи с години, технологията и оборудването ще остареят окончателно и това на процедура значи да кажем довиждане на „ Белене “.
И в този момент, викат от Демократична България, е ред на гражданското общество (ГО) да изиска дефинитивно прекъсване на „ Белене “ и търсене на отговорност за прахосани стотици милиони!
Лично ние малко се съмняваме Гражданско отделение да го направи. Не за друго, а тъй като Гражданско отделение има да търси отговорност за доста други прахосани милиони, да вземем за пример за КТБ, та надали ще успее да се заеме незабавно и с търсенето на милионите от „ Белене “.
Искам единствено да ви обърна внимание какво може да направи една дребна партия. Една дребна партия може да тури кол в колелата на един огромен план. Това е изгодата от файдата от дребните партии.

 На вниманието на Борисов, Цачева, Цацаров и другите видни деятели, на които не им следва да стават студенти… Петър Кърджилов, пиарът на община „ Младост “, демонстрира закуската на Биляна Петрова от преварени макарони с сходство на сирене, поднесена в употребена мръсна кофичка от кисело мляко. В лявата му ръка са две краставици, донесени при рандеву на Деси Иванчева, изгнили от неналичието на светлина в килията. Ще се заплаща за тези издевателства!

Ало, пенсиите! Чета в пресата: Секс, сън и сланина пазят от грип. Обречени сте, братя. Идея нямам от кое място ще намерите сланина. Най-евтината е към този момент 7 лева килото. Освен да спите като мечките цяла зима. Да ви кажа, добре, че сте остарели към този момент, другояче щяхте да гушнете босилека млади. Ще ви отнесе първият вариант, който мине околовръст.
Четвъртък, 22 ноември
Странно нещо е Коледата, идва си когато си желае. Ето през вчерашния ден да вземем за пример по тв приемника специалистът Васил Николов заяви радостната новина, че тази зима парното ще коства единствено с 25% повече от лани. А можеше да е и 50%. " Ако предходната година сте платили за една единица примерно към 90 лева, в този момент ще платите към 115 или 112 лева според от другите топлофекации.
Пенсиите, счетох ви го да не се мъчите. 115 минус 90 равно на 25 лева От друга страна, 40 лева минус 25 лева равно на 15 лв.. Та не знам какво друго носи дядо Коледа в торбата си, само че от добавката на господин Борисов останаха единствено 15 лв.. Но то и до Коледата остава много време.
Снощи в новините по тв приемника демонстрираха клип с случай с колата на дамата до/на/под/над президента Деси Радева, който през днешния ден шества из ФБ. На него се вижда по какъв начин служителката от НСО Елисавета Толева, която охранява Радева, се държи надменно с пътен служител на реда. По този мотив кметът на Стамболийски Георги Мараджиев разпознал на клипа Толева, която през лятото оставила на него и фамилията му незабравими спомени…
Според „ Терминал 3 “: „ Десислава Радева бърза да отиде в столичен бутик за рокли, заради което колата ѝ навлиза в насрещното придвижване на еднопосочен столичен бул.. И когато еднообразен служител на реда стопира колата на НСО, защото е в жестоко нарушаване, охранител на НСО му се нахвърля. “
Радева се дистанцира от случая. „ За да няма подозрения, декларирам, че в този миг въобще не съм била в този автомобил… Внушението е ясно – арогантна, неспасяемо нагла и повярвала си какъв брой велика жена съм. Което косвено дискредитира държавния глава… “
Едно аверче ми удостовери, че Десито в действителност не е била в колата. Възможно е, вика, да е била в магазина, пред който беше спряла колата, само че в самата кола не е била в този миг. В колата е допустимо да е била в един предходен миг, а също и в един идващ миг, само че тъкмо в този – не.
Явно някой лъже, само че ние няма да проверяваме. Ще кажем нещо поучително, което сме научил от книжките. В политическата ирония „ Краткото царуване на Пипин IV “ на Стайнбек има един воин, чичо Шарл. От този чичо Шарл съм научил, че един мъж би трябвало да се държи с всички дами като с дами, до момента в който те самите не пожелаят противоположното.
А по отношение на това, че някои хора единствено търсели мотив да плюят Десито, това е обикновено. Човекът е плюещо създание, като камилата. През живота си човек създава слюнка, задоволителна да запълните два водни басейна. И естествено, част от нея плюе. Някои я плюят и цялата…
В тв приемника националният представител от ГЕРБ Станислав Иванов заяви, че цените на винетките остават същите. Това е положителната вест. Всъщност, да е добра, да е добра, какъв брой да е добра… Между другото, знаете ли от кое място води началото си този приветлив каламбур? От един готин анекдот, който персонално ние си спомняме от първата четвърт на втората половина на предишния век. Внучето пита дядо си правилно ли слоновете могат да летят.
- Как слон ще лети, къде я прочете тази нелепост?
- Във вестник " Работническо дело ", дядо.
- Е, да летят, да летят... какъв брой да летят? 2-3 метра най-вече.
Дето се вика, всичко ново е добре забравено остаряло. Искам да кажа, че този лаф предхожда това шоу.
Та какъв брой да е добра новината за винетките, откакто ръководещите са замислили в поправките в Закона за придвижване по пътищата следващата измама: " Шофьорите няма да могат да минават годишен механически обзор, в случай че не са си заплатили за винетки. "
„ И твойта майка също… “
Между другото, мислил съм по въпроса отговорни ли са майките, когато раждат идиоти, само че не можах да взема единомислещо решение.

 Силвия Недкова ни обръща внимание върху тази фотография на Цецерон, на която той е направил някаква фигура с ръце. Според Недкова „ това е остарял знак за вход към утробата, знак на вагината, … погледнете къде е сложена - пред мястото, на което се намира фалоса. “ Демек направил си е вагина и си е турил на оная работа.

Братя, би трябвало да ги измитаме тия! Толкова са елементарни, че, в случай че пуснат акълите на пазара, те отново техните ще си купят. (По-интелигентните измежду вас назовават това резултатът на Дънинг-Крюгер и непрестанно го разпространяват във ФБ.) По пет пъти настъпват една и съща мотика и отново не се научават! Ако ги оставим, току решили да вкарат и диш хакъ (зъбен данък) и тогава към този момент ще би трябвало да ги гоним с въоръжено въстание.
И като загатнах турския данъчен кодекс, та се сещам нещо. Знаете ли, че през турско, когато въздухът към момента е бил доста чист, властта е събирала ресм-и духан (данък димнина).
Ако отидете на airsofia.info и видите картата на замърсяването на въздуха, много ще се обезпокоите от това, което дишате. Дишате прахови частици на стомах. И за това главната причина са дървата и въглищата, с които част от софиянци се отопляват. Та мисля, че ресм-и духан би бил напълно своевременен.
Опитвам се да виждам предаването на Слави с посетител Борисов. Оценявам го високо! За всеки приблизително и към образован човек става ясна цялостната управническа неплатежоспособност на Борисов. Интервюто беше съвършен късмет за Славчо да блесне с просветеност на този декор. Но той не можа. И двамата изкараха петица на IQ теста. Смисъл, че имат по пет точки… Старият избавител и кандидат-спасителят! Когато събереш две тъпи неща постоянно се получава синергия. Който има с какво, да мисли!
Не го догледах до края. Рекох си, че и без тях мога да си остана профан.
Има единствено един проблем. Че няма с кой да ги сменим. Корнелия и младите хиени, с които се е обкръжила, не са избор. Анджак се подсетих. Тия дни из Фейса се разнася едно доста благо писмо на аления народен представител Сашо Симов до Стефан Краев с дата 27 октомври 2012 година: “Здравейте, господин Краев! С огромно НЕудоволствие чета бисерите, които публикувате във фейсбук. Помня и помията, която изляхте в блога си върху мен. Искам да Ви кажа, най-учтиво, че когато Българска социалистическа партия вземем властта догодина… ще употребявам всички способи - по линия на Министерство на вътрешните работи и на Министерство на външните работи - и ще съжалявате, в случай че стъпите на българска земя. Заради такива като Вас си заслужава да се борим за нов Девети септември… А довечера ще отида и ще се изпикая върху мемориала на шибаните жертви на така наречен комунистически режим. ”
На което Стефан Краев е дал отговор сбито: „ Един приключен глупак! “
Цитирам това писмо, тъй като, когато преди време си изпуснахме нервите и рекохме: „ Мамка им комунистическа недоубита… “, някои читатели ни се наскърбиха. Не мисля, че не съм бил прав.
Петък, 23 ноември
„ Е.а си майката! “. Можех да го кажа и по-възпитано. Например „ Еврика! “, „ Не може да бъде! “ Но можех и още по-невъзпитано, вместо „ си “ да кажа „ им “! За откриватели като тези, за които ще стане дума, каквото и да кажеш, все ще е незадоволително. Министърът на екологията Нено Димов заяви, че концесионният контракт за " Пирин " бил сбъркан още при подписването му. Понеже не сте длъжни да помните, па и да сте длъжни, все същото, ще уточня, че концесионният контракт е подписан през 2001 година по времето на царя. През 2001 година е сбъркано, през 2018 година се открива! А кажете дали не сме идиоти?! Извинете, излъгах ви. Открило се е още предходната година. Което радикално трансформира нещата. Или не ги трансформира?
" Още 2001 година е направена дълбока неточност и би трябвало да се търси отговорност, тъй като не е избрана никаква територия. " По-точно избрани са три разнообразни територии от 99.5 ха до 1097 ха. И „ Юлен “ с цялостно право употребява 165 ха, които, както и да ги погледнеш, попадат в рамките на посочените територии.
Въпросът е дали през 2001 година е направена неточност или е осъществено умишлено закононарушение. Тогава отпред на екологията беше една куха лейка…
Между другото по това време се говореше интензивно на жълтите павета, че една министърка, не се заклевам, че е била същата, ходила да се допитва до една гадателка дали ще забременее от царствената персона, с цел да се снабди с правоприемник на династията… Слава Богу, не била към този момент във фертилната възраст, което ни икономисва нуждата да се оглеждаме за младенец с присъщия за Кобургите нос.
Идентичен случай: " Антикорупция " умува редно ли е Горанов да живее гратис в парцел на предприемач. “
Горанов живее там от 2012 година, за случая се е писало няколко пъти към този момент, само че прокуратурата едвам в този момент е загряла, че ѝ се отваря работа.
Както и да е. Замислих се какъв брой ли още вълнуващи открития лежат в годините на царското ръководство, от което потегли забележимият напредък на олигархията. А също и в ръководството на тройната коалиция. За Борисов да не приказваме, неговото ръководство е фантазията на политическата археология.
Горанов изясни: „ Този апартамент ми е възложен за прилагане през 2012 година от непосредствен мой родственик, кръстник на двете ми деца и на мен. “ Но спести името на кръстника. И не стана ясно той единствено негов кръстник ли е? Или е кръстник и на други хора, доста други хора? Защото, съгласете се, едно е самостоятелен кръстник, напълно друго е всеобщ кръстник. Колегите от „ Капитал “ се поразровили и разкрили, че този кръстник е Иван Сариев, масон, до неотдавна Велик занаятчия на Обединената велика ложа на България. Та евентуално не е единствено на него кръстник. Допускам, че е кръстник и на Цацаров, за който също се шушумуши, че е масон.

 През април Горанов и Цацаров са снимани на съвещанието на парламентарната анкетна комисия за продажбата на ЧЕЗ да се ръкуват по масонски, с здрависване, наричано „ лъвска лапа “, писа „ Капитал “.

Според „ 19 минути “ поради благородния си приятелски жест масонът Сариев губи по 1800 евро на месец. До тук над 300 хиляди лева
И като загатнах Цацаров, та ми идва концепция за оптимистичен край. При Слави Цацаров сподели: „ В България няма правдивост... "

To be continued

В А Ж Н О С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 Излезе новата шеста книга от „ Из делниците на един вманиачен “. За да я получите би трябвало да изпратите на мейл [email protected]: Снимка № Корица Реклама: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Facebook на персонални.)

Можете да я поръчате и в Mushkato https://e-mushkato.com

За София: Бързо, на ниска цена и до вратата! Читателите от София могат да поръчат доставка до дома си още на идващия ден и единствено за 3 лева с пощальон на Мушкато.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР