Поне за момента, в свинекомплекса в Юделник, където се отглеждат

...
Поне за момента, в свинекомплекса в Юделник, където се отглеждат
Коментари Харесай

Един от ключовите свинекомплекси в Русенско засега устоява на африканската чума

Поне за момента, в свинекомплекса в Юделник, където се отглеждат над 17 000 свине, няма африканска чума, съобщи Българска национална телевизия.
Оказва се, че от взетите 280 проби от животните нито една не е позитивна. Това значи, че болестта не е съумяла да проникне на територията на фермата. От регионалната организация по сигурност на храните обаче прецизираха, че окончателните публични резултати от пробите ще излязат тази вечер.
В работата си напредват и екипите, ангажирани с евтаназията на прасетата от свинекомплексите в Бръшлен и Николово, където беше открит вируса. До на следващия ден ще бъдат загробени всички 17 000 животни от фермата в Николово.
Оказа сеи, че с оповестяването на епидемията в Русенска област огромните хранителни магазини са прекратили договорите си за доставка на свинско месо с един от най-големите локални свинекомплекси, където е открита болестта и сега се доставят със свинско месо от Южна България. И макар че няма фрапантно нарастване на цената на свинското месо, от огромните хранителни вериги в Русе регистрират растеж в продажбите на пилешкото месо и рибата.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР