Поне веднъж в живота си всяка жена се сблъсква с

...
Поне веднъж в живота си всяка жена се сблъсква с
Коментари Харесай

Как да се справите с кандидозата?

Поне един път в живота си всяка жена се сблъсква с кандидозата. Кандидозата има куп отрицателни последици. Точно по тази причина не би трябвало да се пренебрегва.
 Около 2/3 от хората са носители на кандидоза. Но в множеството случаи бактериите са в латентно положение.
 
Candida albicans – тези гъбички са непрекъснати жители на кожата, устната празнина, влагалището и правото черво. Те участват в естествената микрофлора на човешкия организъм в незначителни количества. Извън човешкия организъм те се срещат върху плодовете и зеленчуците, в млечно-киселите артикули, в някои водни басейни.
 
Симптомите
Проявленията на са много присъщи и е невероятно да бъдат сбъркани с нещо друго:
бели налепи по гениталиите сърбеж, чувство за дискомфорт в региона на влагалището и външните полови органи увеличаване на неприятните чувства след уриниране, тоалет на половите органи и секс зачервяване и оток на половите органи от време на време – поява на неприятна миризма
За точна диагноза лекарят наложително ще ви пусне проучвания. Това е належащо и заради повода, че кандидозата свидетелства за проблеми с имунитета, което значи, че е изцяло допустимо да има и други съпътстващи инфекции, излъчени по сексуален път. Лечението на кандидозата няма да ги унищожи, а ще ги притъпи и диагностицирането им ще се усложни.

 
Защо се появява?
Заразяването с кандидоза се получава при попадането на гъбичките от рода Candida във влагалището от червата, при контакта със инфектирани предмети и при незащитени полови контакти, изключително при двойки, практикуващи орален и анален секс.

Един от факторите, които  предизвикат развиването на кандидозата, е неотдавнашното лекуване с антибиотици (все отново, антибактериалните препарати унищожават освен нездравословните, само че и потребните бактерии, по тази причина естествената микрофлора във влагалището се нарушава).

Този проблем е добре прочут и на феновете на басейните, изключително на тези, които въобще не бързат да сменят мокрия си бански със изсъхнал. Заболяването може да бъде предизвикано от преохлаждане, тясно долни дрехи, неспазване на персоналната хигиена. В рисковата група са и хората със захарен диабет.

 

Обърнете внимание
Рецидивиращата кандидоза е един от признаците на захарния диабет , тъй че, в случай че гъбичната зараза продължава да се завръща, си коства да ревизирате равнището на кръвната си захар.

Как се лекува?
Независимо, че има доста препарати за лечение на, единствено лекарят може да подбере самостоятелната скица за вашето лекуване, откакто изследва общата картина и получи резултатите от разбора на чувствителността към противогъбични препарати. Всички опити за самолечение може и да дават краткотраен резултат, само че по-късно болестта се връща. Това се случва, тъй като лечението изисква сложен метод. Ако единствено се тушират неприятните признаци със инцидентно определена таблетка, стигаме единствено, както се споделя, „ доникъде на пътя “.

 
Ангажимент за двама
Важно е да помним: всяка зараза, в това число и кандидозата, изисква лекуване и на двамата сътрудници. Има някаква илюзия за това, че кандидозата е чисто женско заболяване. Всъщност постоянно мъжете са преносители, без даже да знаят - и провокират следващ рецидив при партньорката си. Но не всеки път кандидозата минава незабележимо при мъжете: признаците при тях се показват в зачервяване на главичката на пениса, сиво-бял налеп, сърбеж. Гъбичките могат да обиден и пикочния канал, от който стартира да се отделя бяла течност.

 
Ако не се лекува...
При занемаряване на казуса е допустимо кандидозата да се трансформира в хронична, с непрекъснати обостряния, които към този момент на практика е невероятно да бъдат изцяло излекувани. С времето гъбичките проникват все по-дълбоко в тъканите и най-после настава моментът, когато никакви противогъбични препарати не могат да ги доближат. Тогава идва най-лошото – гъбичките стартират да завоюват нови и нови пространства, до момента в който изцяло завладеят вашия организъм. И това напълно не е смешка, тъй като има заплаха гъбичките да попаднат в кръвоносните съдове и дружно с кръвта да се разнесат по всички органи и системи. Това води до понижаване на имунитета, податливост към чести инфекции, а в случай че става дума за бъдещи майки – до вътреутробна зараза.
 
Диета при кандидоза
Включете в менюто си:
плодове, зеленчуци бобови, ядки, семена кисело-млечни артикули
Изключете от менюто си:
простите въглехидрати (торти, сладкиши, бонбони) полуфабрикати фастфуд
 

 
При децата
В детска възраст развиването на кандидоза (млечница) може да бъде провокирано от чести простуди, ангина. При бебетата е публикувана кандидозата в устната празнина. За профилактика е належащо:
да се стерилизират шишетата и бибероните; да се следи деликатно положението на стомашно-чревния тракт на детето; в случай че къпете дребното във ваната, деликатно я дезинфекцирайте преди това; -своевременно лекувайте кандидозата по време на бременност.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР