Поне в Истанбул, ако не в цяла Турция, трябва да

...
Поне в Истанбул, ако не в цяла Турция, трябва да
Коментари Харесай

Расте заплахата от коронавируса в Истанбул

Поне в Истанбул, в случай че не в цяла Турция, би трябвало да се разгласи възбрана за излизане на улиците, съобщи кметът на мегаполиса Екрем Имамоглу. По думите му 60% от опасността от корона-вируса е в града.

Екрем Имамоглу разяснява в телевизионно изявление пред водещия Исмаил Кючюккая от телевизия „ Фокс “, че даже и 15% от популацията на мегаполиса да излиза, това са 2,5 млн. души. Кметът на Истанбул уточни, че на огромните открити пространства „ Йеникапъ “ и „ Малтепе “ могат да бъдат основани полеви лечебни заведения, а по-рано той уточни и остарялото истанбулско летище „ Ататюрк “ като уместно за задачата място.

В общо 11 села и 2 махали в 8 разнообразни области в Турция е наложена карантина.

Заразените към този момент са над 9200

131 души са умряли в Турция от ковид, осведоми турският здравен министър Фахреттин Коджа през вчерашния ден вечерта. Броят на инфектираните с ковид в страната към този момент надвишава 9200 души.

568 души са в интензивни отделения, 394 от тях са интубирани. 105 души са се възстановили от заболяването.

Пускането от карантина на над 5000 души в Анкара и Коня, завърнали се от религиозно поклонение в Саудитска Арабия, беше отсрочено, защото някои от тях са дали позитивни проби за ковид.

Властите не изключват нови ограничаващи ограничения

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу заяви през вчерашния ден, че животът в близост 95% от хората се е изтеглил по домовете. Той съобщи, че би трябвало да бъдат съхранени здравната система, доставките на хранителни и хигиенични артикули, публичният ред и обществената изолираност.

Сойлу не изключи и стягане на ограниченията, в това число и въвеждане на изключително състояние.

160 души в 30 области на страната са били арестувани в последните 20 дни за произвеждане на подправени артикули, измежду които маски, ръкавици и химически материали.

Беше въведена и система, при която в другите дни в Анкара, Истанбул и Измир ще се движат таксита, чиито номера приключват единствено на четни или нечетни цифри.

Вчера бяха наложени санкции от по 3150 турски лири (около 1000 лева.) на пасажери, подхванали междуградски пътувания без нужните позволения. По-рано турските управляващи вкараха условие пътуващите с рейсове и самолети авансово да се снабдят с позволение от регионалните управи.

Междувременно водачът на опозиционната Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу съобщи поддръжка за възбрана за уволнение на служащи по отношение на епидемията от новия вирус. Понастоящем безработицата в Турция е към 14 на 100 и от нея са наранени към 4,5 млн. души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР