Поне трима канадски военни полицаи са получили нареждане да започнат

...
Поне трима канадски военни полицаи са получили нареждане да започнат
Коментари Харесай

Покемони хвърлиха в шаш канадската армия

Поне трима канадски военни служители на реда са получили разпореждане да стартират да играят играта „ Pokemon Go” в няколко от базите в страната. Това се е случило, откакто голям брой хора са почнали да влизат във военните бази, с цел да хващат „ покемони “, каквато е и задачата на играта, оповестява Агенция Франс Прес.

Нашествениците не са били непознати сътрудници, а почитатели на известната игра за мобилен телефон, която наблюдава местоположението на играчът, а задачата й е той да „ хване “ допустимо най-вече от виртуалните герои на играта, които се появяват на разнообразни местоположения по целия свят.

Понякога „ покемони “ се появяват и тук-там с стеснен достъп, което и преди е водило до произшествия.

Малко откакто играта излиза през 2016 година, съгласно отчети на канадската войска, оповестени от локалните медии, управлението на военните бази почнало да се чуди за какво от ден на ден хора стартират да нахлуват в тях.

„ Моля информирайте командирите, че очевидно Форт Фронтенак (канадска военна база) е „ Покефитнес “ и „ Покестоп “, написа в собствен отчет Майор Джеф Монагън от базата Кингстън.
„ Ще съм напълно почтен и ще кажа, че си нямам визия какво е това “, прибавя той в своя отчет, който беше разкрит по-рано.

Поне трима разнообразни военни служители на реда, от разнообразни бази в страната, са получили задачата да обикалят своите постове с телефон и тетрадка в ръка и да търсят „ покемони “ и „ инфраструктура “ от играта.

„ Трябва да наемем някое 12-годишно дете да ни помогне с това “, написа в различен отчет ескпертът по сигурността Дейвид Левеник.

Малко след излизането на играта се наложило даже въоръжените сили да излязат с публично послание към хората да не влизат в базите в търсене на „ покемони “, откакто голям брой хора били хванати да вършат точно това.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР