Поне седмина са участвали в кражбата на бижута от 18-и

...
Поне седмина са участвали в кражбата на бижута от 18-и
Коментари Харесай

Горещи новини за обира на века в Дрезден и задигнатите съкровища СНИМКИ

Поне седмина са взели участие в кражбата на бижута от 18-и век в Дрезден през ноември предходната година. Това оповестиха международните медии.

Германските управляващи разпространиха рисунка на вероятен обвинен, прецизира dir.bg.



От музея "Грюнес Гевьолбе " (Зеленият свод) в Дрезден бяха откраднати диамантена брошка, диамантен еполет и други съкровища рано сутринта на 25 ноември предходната година.







Престъпниците са прекъснали електрозахранването и проникнали през прозорец на първия етаж на музея.



Откраднати са исторически бижута и ювелирни произведения - меч, чиято ръкохватка е инкрустирана с 9 огромни и 770 по-малки диаманта и ножница, която съдържа фамозния 49-каратов бял елмаз, на стойност един милиард евро.

Малко след кражбата управляващите предложиха премия от 500 000 евро за информация къде са откраднатите полезности или крадците.

Прокуратурата и полицията през днешния ден оповестиха, че автомобил ауди, употребен при кражбата и по-късно разпален в Дрезден, е продаден през август на неидентифициран покупател. Възможно е юноша, купил колата от продавач в Магдебург, да е обвързван с взлома.

Властите разпространиха рисунка на слаб тъмнокож мъж на към 25 години. Автомобилът може да е пребоядисан преди кражбата, което насочва, че тя е планувана много време авансово.

Анализи на видеозаписите насочват проверяващите, че в кражбата са взели участие най-малко седмина.

Музеят "Грюнес Гевьолбе " ( "Зелен свод "), който е нещо като съкровищница и дарохранителница, е основан в интервала 1723-1730 от саксонския курфюрст Август II Силни. Днес музеят има две разнообразни сбирки. Историческата се намира в партерните пространства на замъка, които са възобновени в истинския си тип.



На горния етаж е новата част от сбирката, където са изложени обособени скъпоценни предмети. Една от най-важните скъпоценности на сбирката, "Зеленият елмаз ", сега е изложена в нюйоркския музей "Метрополитън ". Този 41-каратов елмаз с необикновен натурален цвят, е бил декорация за шапка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР