Поне през следващите три години София няма да има проблем

...
Поне през следващите три години София няма да има проблем
Коментари Харесай

Екоминистърът каза кои са най-пълните язовири

Поне през идващите три години София няма да има проблем с водоснабдяването. Язовир Бели Искър го държим малко по-ниско поради водата, сега в който се ремонтира, ще го напълним. И той е цялостен, и Студена е цялостен, и Дяково, и още шест язовира. Това заяви пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Дяково, Студена, Искър, Бели Искър са най-пълните язовири в страната - единствено кажете и след две седмици почват да преливат, безапелационен е министърът.

На 27 ноември изтича срокът за регистрация на кладенците в частни дворове. Тези, които са подготвени, могат да се записват, само че поради ковид, хората нямаха опция да отидат да подадат документи. Затова най-малко една или две години би трябвало да се отсрочи този период, изясни Димитров. В четвъртък ще беседвам със земеделския министър Десислава Танева по въпроса за периода, добави той.

Разрешено е да се употребява до 10 кубика вода на ден и даже е гратис. Не може обаче да имаш безвъзмездна промишлена активност. Затова ние дефинираме 2 стотинки на кубик, в случай че толкоз питате, нямаме веществен интерес. Не може обаче всеки да дупчи, където му пристигна, тъй като има огромна възможност да навреди на по-голям източник на водоснабдяване, изясни още министърът.

Каквото падне зимата като дъжд, ще го дадем на земеделците, даде обещание Димитров и даде образец с язовир Ястребино - там има 12 милиона вода, която държим за Антоново, а ние не даваме на земеделците, при изискване, че има други разновидности за зареждане на града, безапелационен е министърът.

Тази година ще има камери на доста места и ще има наказания на всички места, съобщи Димитров по отношение на замърсяването на въздуха от фабрики в разнообразни региони на страната. Когато някой сгреши, въобще да не ми се сърди, добави министърът.

Още от началото на годината вносът на незаконни боклуци от Италия е спрян. Всички боклуци на София обаче сега се изгарят във Враца - е по какъв начин да не провалиш властта, като отидеш и спреш завода във Враца и София се изпълни с боклуци. Ако никой не пристигна да почисти у вас, какво ще стане след три дни - ще се зарине с боклуци. Ето това се цели, изясни Димитров. Хем няма отговорни, хем се търси рецесия, съобщи той.

Пестицидите ще ги изнесем. Ще решим казусът. Аз дори не желая в България да има пестициди, безапелационен е Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР