Война в Украйна: Ракета удари жилищна сграда в Днепър

...
Поне петима души са били ранени, след като ракети удариха
Коментари Харесай

Поне петима души са били ранени, след като ракети удариха две сгради в източния украински град Днепър.

Екип на BBC на място потвърди, че последният етаж на голяма жилищна сграда е почти напълно разрушен при удара в петък вечерта.

Сграда, принадлежаща на службите за сигурност на Украйна (SBU), също е била ударена, според президента Володимир Зеленски.

Той обвини " Руски ракетен терор" за щетите на сградите.

Г-н Зеленски публикува видео в Telegram, показващо дим, издигащ се от повредени сгради и пожар на ниво улица.

Той каза, че е свикал извънредни срещи със СБУ, вътрешното министерство, службите за спешна помощ и местните служители след инцидента.

Регионалният управител Сергей Лисак каза, че две деца, на 14 и 17 години, са сред ранените. Той добави, че те се лекуват у дома.

Последният удар отбеляза третия път, когато сградата на СБУ е била мишена от Русия, според кмета на Днепър Борис Филатов.

И двете сгради бяха до голяма степен празни, каза той, добавяйки, че жилищната сграда е била завършена наскоро и единиците са били обявени за продажба.

Войната в карти: Боевете в Южна Украйна се засилват

Това идва, след като Русия заяви в петък, че е прихванала две украински ракети над южната й Ростовска област, граничеща с Украйна.

Москва съобщи, че 15 души са били ранени от отломки, паднали в южния пристанищен град Таганрог.

Руското министерство на отбраната каза, че първият Ракета S-200 беше насочена към "жилищна инфраструктура" в града с около 250 000 души.

Малко след това се каза, че е свалила втора ракета S-200 близо до град Азов, като отломки падат в ненаселен район.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев каза, че 15 души са претърпели "леки наранявания" от парчета при експлозия близо до Кафе "Chekhov Garden" в центъра на Таганрог.

Таганрог се намира на брега на Азовско море и на около 25 мили (40 км) от границата с Украйна.

Градът също е на път, водещ към пристанищния град Мариупол, стратегическият пристанищен град, опустошен от руски обстрел.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР