Поне от година и половина по 200-300 души преминават нашата

...
Поне от година и половина по 200-300 души преминават нашата
Коментари Харесай

България да търси помощ от ЕС за мигрантската вълна, съветват евродепутати

Поне от година и половина по 200-300 души минават нашата граница, държавността още веднъж е отстъпила. Това съобщи пред bTV евродепутатът Ангел Джамбазки.

Границата не се пази, по думите му. Според него Бойко Рашков разпоредил да се пускат мигрантите през границата. Джамбазки счита, че организацията на границата е направена по този начин, че да минават границата. Има тежко оттегляне, счита той. Джамбазки е за доброволни отряди, които да бранят границата. Държавата има сили и запаси да пази границата си, счита евродепутатът.
 Атанас Атанасов: Мерките на служебното държавно управление за границата са пожарникарски
Атанас Атанасов: Мерките на служебното държавно управление за границата са пожарникарски

Според него е нужна смяна в метода на ръководство на системата за сигурност

Андрей Новаков разяснява, че, са станали жертва на системата. Трябва да създадем по този начин, че натискът към границата би трябвало да спадне, е мнението му. Бойко Борисов поддържал положителни връзки с Ердоган и тогава нямало мигранти. Не можем да сме бежанския център на света, сподели евродепутатът. Той се тормози, че бежанският напън може да ни спре за Шенген . Кабинетът би трябвало да изиска помощ от европейските организации, по мнението му.
 Хванаха камион със 100 афганистанци в Бургас Обновена
Хванаха камион със 100 афганистанци в Бургас

Други 53-ма мигранти са хванати в региона на бургаските села Габър и Дебелт

Петър Витанов сподели, че бедността в Северна Африка ускорява мигрантския напън. Темата със починалите служители на реда в Бургас след гонка с мигранти не би трябвало да се политизира. Той желае засилено съдействие с Фронтекс. Трябва да пазиме границата си, посочи Витанов. Хората бягат от война, акцентира той. Бежанските центрове към този момент са цялостни, по думите му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР