Поне от 2-3 години ФСБ имат огромен проблем с нашите

...
Поне от 2-3 години ФСБ имат огромен проблем с нашите
Коментари Харесай

Христо Грозев от "Bellingcat": Поне от 2-3 години ФСБ имат огромен проблем с нашите разследвания

" Поне от 2-3 години ФСБ имат голям проблем с нашите следствия. Получавали сме сигнали от наши информатори, да внимаваме с новите познанства, с хора, които желаят да се срещнат с нас ". Това съобщи пред Нова телевизия журналистът Христо Грозев.
 
Припомняме, че преди няколко дни журналистът от проверяващия уебсайт Bellingcat бее разгласен за федерално търсене от Русия. През юли съветската проверяваща работа ФСБ съобщи, че Христо Грозев е взел участие в интервенция на украинското военно разузнаване за похищение на военни самолети от Русия.
 
Службата твърди, че разкрила двама куриери, които са взели участие в прехвърлянето на пари от украинското разузнаване на съветски водач за похищение на аероплан.   Христо Грозев е взел участие в няколко следствия по отношение на Алексей Навални. По-специално той беше измежду проверяващите отравянето на опозиционния водач през август 2020 година
 
Грозев не разкри на кой континент се намира сега.  " Не го върша преднамерено. Но когато бях разгласен за федерално търсене, бях на различен континент, по тази причина се наложи да остана ", сподели Грозев.
 
" Поне от 2-3 години освен аз, само че и сътрудниците от " Белингкат "   имаме необикновен режим на пътешестване, с пазаруване на билети в последния миг, с цел да не можем да бъде елементарно разгадано къде пътуваме, какво проверяваме. Сега нещата минават на качествено друго равнище. За да се върна в Австрия, където пребивавам, би трябвало да трансформира забележителна част от билетите си, с цел да не попадна на територията на страна, която може да извърши услуга на Кремъл ", сподели Грозев.
 
Той дефинира като казус включването на име на задграничен публицист в листата на ФСБ. Грозев сподели, че се опасява повече от друго: " Някой, който да реши да извърши без да пита услуга на Кремъл и да аргументи или гибел, или да се опита да ме отвлече. Това е по-големият риск в тази ситуация ", сподели Грозев.
 
Той отхвърли да си сътрудничи с непознати служби, като да вземем за пример с английското разузнаване, в което го упреква Русия. Той не знае за какво е включен в листата. Каза, че е наел юристи в Русия. " Те не могат да схванат в какво тъкмо съм обвинен и упрекнат ", сподели Грозев.
 
" Доволен съм, че всички партии с изключение на Българска социалистическа партия и българското държавно управление ме потърсиха и застанаха зад мен ", съобщи журналистът и добави, че държавни управления от Холандия, Швеция и Естония са го търсили за поддръжка. Той добави, че е странна реакцията на служебното държавно управление у нас, защото са чакали два дни да реагират, а откакто го вършат два дни след новината, то това приказва за някакъв напън. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР