Поне още пет години България ще има проблем с африканската

...
Поне още пет години България ще има проблем с африканската
Коментари Харесай

България ще има проблем с африканската чума по свинете поне още пет години

Поне още пет години България ще има проблем с африканската чума по свинете. Това счита ръководителят на Българския ловно-рибарски съюз Васил Василев. 

Огнищата са към този момент 27, а страната няма ясна и финансово подплатена тактика за справяне със болестта, настояват ловците. 

Независимо от подхванатите стъпки страната подценява казуса. 

„ Липсва явен, целево обезпечен финансов запас от страна на министерството, с който да бъдат написани пет съответни ограничения те да бъдат остойностени, да бъдат написани кои са отговорниците и да бъдат осъществени и като предварителна защита, и като ограничение на болестта “, сподели Василев и даде образец, че има министерска заповед ловците да се включват в претършуване на огнищата за умрели животни. 

„ Нормално е страната да обезпечи един пункт на мястото на потегляне и на мястото на връщане, в което да има профилиран автомобил, който да дезинфекцира всички участници в претърсването - обувки, облекла, коли “. 

Държавата обаче не го прави. Така, в случай че самите ловци не си финансират обеззаразяването, те се трансформират в разпространители на болестта под зоркия взор на страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР