Поне още една година ще продължи ремонтът на новата пленарна

...
Поне още една година ще продължи ремонтът на новата пленарна
Коментари Харесай

Нов стъклен покрив забавил преместването на НС в Партийния дом

Поне още една година ще продължи ремонтът на новата пленарна зала на Народното събрание, която трябваше да е подготвена до края на август тази година. Забавянето се е наложило поради създаване на стъклен покрив. 

Новата пленарна зала на Народното събрание ще е преустроена в зала " Света София " в някогашният Партиен дом. Ремонтът стартира преди повече от две години, само че ще продължи още, посочи държавният специалист дирекция " Управление на собствеността " към Народното събрание инж. Николай Бациев. 
Допълнителното закъснение се е наложило поради разглобяване на остарелия бетонен покрив и построяването на стъклен. В момента се построява металната структура, на която ще се инсталират специфичните стъкла на покрива.
" Около 450-500 квадрата е цялата площ на стъкления покрив. Изключително комплициран е стъклопакета. Строителството ще свърши доникъде на идната година, като бъде дефинитивно предаден обекта. Ще стартират едни процедури по в допълнение съоръжение в залата ", съобщи Бациев.
Депутатските банки ще са в 12 реда, ситуирани амфитеатрално. Столовете са със синя тапицерия - по сходство на тези в европарламента и са с механизъм на автоматизирано връщане към банката.
Ремонтът на залата коства над 24 милиона лв., а единствено покривът е 300 хиляди лв.. Допълнителните строително монтажни действия не са оскъпили обекта, увери инж. Бациев и посочи, че може да няма налагане на наказания на строителите поради закъснение на градежа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР