Поне още един месец ще бъда министър, има много неща,

...
Поне още един месец ще бъда министър, има много неща,
Коментари Харесай

Драгомир Заков: На България й е необходима политическа стабилност

Поне още един месец ще бъда министър, има доста неща, които би трябвало да се свършат. След това ще мисля за други варианти като длъжностен кабинет. Но дали ще се стигне до подобен кабинет е още рано да се приказва, първо би трябвало да се задвижи конституционната процедура. Това сподели министърът на защитата Драгомир Заков в предаването „ Неделя 150 " по БНР.

На България сега й е нужна политическа непоклатимост, безапелационен бе той.

Според него решението на Народното събрание по тематиката „ Северна Македония " е вярно и отговорно. „ Но би трябвало да се свърши още работа, с цел да може решението да бъде стабилно. Прекалената централизация върху евроатлантическата интеграция на една страна е във щета за целия район Западни Балкани, тъй като има и други страни, които имат интерес от присъединение. А ние се намираме в миг, в който имаме неповторимия късмет да защитим нашия интерес ", разяснява Заков.

Модернизацията на армията е нескончаем развой и би трябвало да се сложи като стратегически приоритет увеличението на бюджета за рационализация и основаването на фонд за струпване на средства, с цел да има по-дългосрочен развой на тяхното обмисляне. „ Не би трябвало да се дават пари на калпак, а пари против планове, промени и визия ", акцентира военният министър.

Продължаващата война в Украйна основава военни, стопански, продоволствени, инфлационни опасности, съобщи още министър Заков. „ Но военни опасности по отношение на нас не виждам. Определен сюжет би повишил рисковете - да вземем за пример разширение на бойните дейности на юг от Одеса. От войната в Украйна ще получим съществени уроци. Може би в идната година ще се наложи преосмисляне на плана за рационализация на армията ", добави военният министър.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР