Поне още един месец ще бъда министър и има много

...
Поне още един месец ще бъда министър и има много
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: На България в момента е необходима политическа стабилност

" Поне още един месец ще бъда министър и има доста неща, които би трябвало да се свършат. След това ще мисля за други варианти като длъжностен кабинет. Но дали ще се стигне до подобен кабинет е още рано да се приказва, първо би трябвало да се задвижи конституционната процедура ". Това сподели пред БНР Драгомир Заков, министър на защитата в кабинета " Петков ", свален с избор на съмнение.

И добави, че е значимо превъзмогването на политическата рецесия: " На България сега е нужна политическа непоклатимост ".

Според него вярно и отговорно е решението, което Народното събрание взе по отношение на тематиката " Северна Македония ".

" Но би трябвало да се свърши още работа, с цел да може решението да бъде стабилно. Прекалената централизация върху евроатлантическата интеграция на една страна е във щета за целия район Западни Балкани, тъй като има и други страни, които имат интерес от присъединение. А ние се намираме в миг, в който имаме неповторимия късмет да защитим нашия интерес ".

Заков добави, че модернизацията на армията е нескончаем развой и би трябвало да се сложи като стратегически приоритет увеличението на бюджета за рационализация и основаването на фонд за струпване на средства, с цел да има по-дългосрочен развой на тяхното обмисляне.

" Не би трябвало да се дават пари на калпак, а пари против планове, промени и визия ".

Министър Заков съобщи, че няма информация България да изнася оръжия за Украйна.

Министърът на защитата разясни, че продължаващата война в Украйна основава военни, стопански, продоволствени, инфлационни опасности:

" Но военни опасности по отношение на нас не виждам. Определен сюжет би повишил рисковете - да вземем за пример разширение на бойните дейности на юг от Одеса. От войната в Украйна ще получим съществени уроци. Може би в идната година ще се наложи преосмисляне на плана за рационализация на армията ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР