Поне осем венецуелски правителствени самолети са кацали на гръцки летища

...
Поне осем венецуелски правителствени самолети са кацали на гръцки летища
Коментари Харесай

За последните 10 месеца поне 8 венецуелски правителствени самолети са кацали на гръцки летища

Поне осем венецуелски държавни самолети са кацали на гръцки летища през последните 10 месеца, оповестява в електронното си издание гръцкият вестник " Елефтерос типос ", като се базира на " достоверна информация от Венецуела ".

На 2 март на атинското летище " Елефтериос Венизелос " кацна аероплан " Фалкон " с опознавателен?V2486, благосъстоятелност на венецуелската петролна компания PDVSA, за който е известно, че е употребен от венецуелското държавно управление и на който се допуска, че е бил венецуелският външен министър Хорхе Ареаса. Официалната причина за кацането беше презареждане, само че гръцката съпротива насочи редица въпроси към държавното управление за какво Гърция е разрешила на самолета да се приземи, откакто множеството европейски страни са отказали. Някои даже свързаха задачата на самолета в Европа с изтеглянето на 8 тона злато от венецуелската централна банка от страна на държавното управление на президента Николас Мадуро, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според информацията на " Елефтерос типос ", оповестена през днешния ден, два дни по-рано, на 28 февруари, различен аероплан с опознавателен знак YV3360, употребен от венецуелското държавно управление, е кацнал на летището в Ираклио, Крит. На 13 февруари същият аероплан още веднъж е кацнал в Ираклио. На 10 ноември 2018 година този аероплан е кацнал и на летището в Кавала, идвайки от Мароко. Според венецуелските източници на изданието този аероплан се употребява от време на време и от самия Мадуро, само че и от други високопоставени членове на държавното управление му като вицепрезидента Делси Родригес.

" Елефтерос типос " написа, че държавни самолети на Мадуро са кацали през 2018 година в Атина и на други летища в Гърция, без да има информация за самоличността на пасажерите им и за задачата на визитата. Често обяснението за кацането на самолетите е презареждане. Изданието обаче отбелязва настоятелността, с която венецуелското държавно управление употребява гръцки летища за презареждане през последните месеци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР