Поне към днешна дата, по-голямата част от ръководството на Ислямска

...
Поне към днешна дата, по-голямата част от ръководството на Ислямска
Коментари Харесай

Арабистът проф. Владимир Чуков: "Ислямска държава" е пред окончателен разгром

Поне към днешна дата, по-голямата част от управлението на „ Ислямска страна “ са е преместило в един дребен град Маядин на сирийско-иракската граница. Това демонстрира, че те в действителност са пред окончателния си погром. Това сподели арабистът проф. Владимир Чуков. „ Кога ще стане този край, доста зависи от метода по който бъдат конфигурирани зоните за въздействие. Така че Сирия, оставайки единна и цяла, да сътвори една мозайка от зони за въздействие, които да действат пълноценно, най-много стопански “, разяснява проф. Чуков пред " Фокус ".

Той напомни, че през днешния ден държавното управление в Багдад разгласи публично, че „ Ислямска страна “ е победена в град Мосул. „ Не е доста ясно какъв % от иракската територия остава под контрола на „ Ислямска страна “, само че аз си мисля, че можем да приказваме твърдо за под 1%. За сирийската територия, най-малко по последни данни, някъде сред 1/4 и 1/3 от град Ракка е завладяна от кюрдите, като има нахлуване във връзка с Дейр ез-Зор, това са най-много държавните сили “, уточни арабистът.

Според него зоните за деескалация, всички търкания, разминавания, в действителност демонстрират желанието на обособените фактори да си поделят териториите, които до този миг владееше „ Ислямска страна “. „ Вече се приказва за пост-„ Ислямска страна “ ера. Затова и тези територии, сега, в който бъдат освободени, в тях се основават нови конфигурации, основават се нови зони на контакти, на взаимно допълнение, котето кара доста постоянно главните антагонисти на „ Ислямска страна “ да влизат в конфликти между тях “, сподели проф. Чуков.

По думите му сраженията сред съперниците на терористичната организация удължават нейния живот.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР