Поне една трета от трафикантите у нас могат да бъдат

...
Поне една трета от трафикантите у нас могат да бъдат
Коментари Харесай

Да се повиши наказанието за трафикантите на хора, поиска криминалист

Поне една трета от трафикантите у нас могат да бъдат хванати, в случай че се завиши наказателната отговорност за сходно закононарушение. Това съобщи ефира на на Euronews Bulgaria криминалистът Иван Савов. Той посочи, че това е престъпност, която не може да бъде засечена „ на 100 % “, само че все пак може да се работи повече в тази посока.

„ За страдание страната не може да се оправи с мигрантския въпрос, заради ред аргументи. Най-тривиалната е, че нещата не са си на мястото, само че най-обективната е, че става въпрос за трансгранична престъпност. Всъщност това си е скица за трафик на хора. По проведените канали могат да се прекарват отвлечени дами, деца, хора за търговия за органи и други Да се придвижват опиати, оръжие “, изясни Савов.

Според него една страна по „ цялата тази верига “ не може да се оправи сама и по тази причина е нужно засилено интернационално съдействие. „ От точка „ А “, Афганистан – не можем да създадем съдействие. Това, което можем да създадем е да работим паралелно с турската страна - правоприемник на тези стопански мигранти и въпреки това българската страна да работи с европейските страни “, даде образец криминалистът. По думите му най-големият проблем по границата с Турция е, че няма хора, които да охраняват границата.

„ Имаме техника, само че няма кой да я употребява. На всичко от горната страна няма кой да ги образова – академията на Министерство на вътрешните работи безусловно е обезкървена от експерти, няма действително нито един чиновник, който да е работил като граничар “, сподели той.

Според него оградата „ не е издигната съгласно условията и са потънали големи пари, които е трябвало да бъдат оползотворени “ за самото оборудване.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР