Поне една трета от българските потребители, които бяха заявили своите

...
Поне една трета от българските потребители, които бяха заявили своите
Коментари Харесай

Една трета от туристите имат ваучери, 1/3 си искат парите, останалите се колебаят

Поне една трета от българските консуматори, които бяха декларирали своите пътувания или почивки за началото на лятото или края на пролетта, избраха да получат ваучери за следващо пътешестване. Голяма част от тях се възползват от преимуществото да не се лимитират единствено в авансово плануваната дестинация, а плануват и опцията за други пътувания. Това сподели пред " Хоризонт " проф. Георги Рачев, заместник-председател на Българската асоциация на туристическите организации (БАТА).

„ Тъй като в един миг се оказа, че нашите стремежи въпреки всичко би трябвало да бъдат съобразени и с съответната конюнктура в направлението или страната, в която пътуваме. "

Гърция и България ще бъдат желана дестинация в следкризисната обстановка, счита Георги Рачев. „ Тук е мястото на България да се популяризира като място, което е безвредно. Едно от най-безопасните места, що се отнася до летен туризъм през този сезон. "

Около една трета от към този момент деклариралите пътувания не престават да усещат боязън, поради което са поискали заплатените суми да им бъдат върнати, заяви проф. Рачев.

„ В края на краищата, в случай че отидеш някъде на отмора или на пътешестване, да се оглеждаш и непрестанно да тръпнеш освен това, че всеки кихне, да вървиш с маска и ръкавици да разглеждаш неща, за които си мечтал, да следиш всяка хапка в чинията - очевидно, че това не е добре. Това не може да бъде нито пътешестване като хората, нито отмора. Ще би трябвало да мине време този боязън да бъде преодолян ", разяснява Рачев, съгласно който има нагнетено свръхнапрежение измежду хората.

„ Не може медиите да излизат със заглавие „ Вълна от ковид залива България " и ти да схванеш, че в Търговищки регион се е появил един положителен. Всички тези среднощни (прес)конференции не изиграха добра роля. Определено хората имат доза на боязън и неустановеност ", добави Георги Рачев.

Остава и една трета колебаещи се по какъв начин да постъпят. „ Но от ден на ден и повече се промъква концепцията, че по-добре да си подсигуряват парите, да си подсигуряват пътуването, въпреки и изместено във времето, изместено даже за идната година. Нито един консуматор няма изгодата да банкрутира личния си туроператор, защото тогава и пътуването може да се канселира ", уточни Георги Рачев.

Ще нарастнат ли пътуванията и екскурзиите? Туризмът в границите на цяла Европа ще бъде обиден, размерът от туристи ще намалее, хотелите ще работят с понижен потенциал, а оттова могат да дойдат и по-ниски цени, с цел да се притеглят клиенти, посочи Рачев. „ Иначе става лавинообразна обстановка - аз имам малко туристи, ще подвигна цените. Точно тогава ще се откажат и от тебе. По-голямата възможност е цените освен на хотелите, само че и на всички типове услуги, да бъдат по-ниски и по-атрактивни. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР