Поне един час религия да залегне в учебебната програма в

...
Поне един час религия да залегне в учебебната програма в
Коментари Харесай

Митрополит Николай предложи на президента Радев религията да влезе в училище

Поне един час вяра да залегне в учебебната стратегия в учебно заведение. Това предложи в словото си във връзка на 150-годишнината от създаванетго на храма " Св. Троица " в село Труд пловдивският митрополит Николай, съобщи " Фокус ". На церемонията участва и българският президент Румен Радев.

" Настръхвам от боязън като чуя за следващите тактики за разрушение на бракове, за " взаимно жителство без брак ", " за сурогатно майчинство ", за " еднополови двойки ". А до каква степен тези тактики ще съвпаднат с нашето предпочитание да спасим нашите деца ", сподели митрополит Николай. " Ние, християните, знаем каква е тактиката за избавление на децата ни. И не са ни я споделили разните неправителствени организации, а самичък Господ Исус Христос ни е споделил - оставете децата и не им пречете да дойдат при нас ", моли той.

С тези причини митрополит Николай насочи апел към президента Радев в образователната стратегия да бъде заложен най-малко един час за изучение на религията. Според него това се постанова, тъй като децата са " най-уязвими към вирусите на обществото в този век ".

" Остояването на нашата религия и на изконните български полезности изисква освен примирение, а също храброст и духовна мощ ", посочи на собствен ред в речта си Румен Радев, представен по пресцентъра на президентството. По думите на президента българският народ пази храмовете и вярата си в тях като културна памет за " нашите обичаи ", макар обстоятелството, че в днешната динамичност събитията бързо се развиват и бързо се не помнят, а отстояването на значимото и паметта за него се трансформират в предизвикателство.

" Подкрепата на Българската православна черква и грижата за духовния мир и благоденствието на вярващите има своите дълбоки обичаи, има и своето изражение и през днешния ден ", означи още Радев. Той поздрави митрополит Николай за неговата покана и за " будния му български дух ". Президентът благодари и на жителите на село Труд за опазването на вярата и българската памет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР