Поне двеста пъти премиерът, Горанов и Караниколов ни казаха, че

...
Поне двеста пъти премиерът, Горанов и Караниколов ни казаха, че
Коментари Харесай

Управленци, защо излъгахте за ББР и помощта към бизнеса?

Поне двеста пъти министър председателят, Горанов и Караниколов ни споделиха, че страната отпуска 500 млн лв. на Българска банка за развиване (ББР), която да подкрепи с тях дребни и междинни компании, потърпевши тежко от пандемията COVID-19. Това, че го повториха толкоз пъти към този момент е знак, че нещо не е наред. Първият симптом за криене на истината е многословието, - настояват психолози.
Управляващите размахваха сумата като избавителен пояс за давещи се пасажери от трета класа на „ Титаник “.

Немалко хора показаха запаси, че ББР ще разпределя почтено и честно тези 500 милиона. Припомняше се, че шефът на ББР Стоян Мавродиев е считан за доближен на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Посочваше се, че над 200 млн лв. заеми са отпуснати точно на компании на Пеевски и такива, свързани с него. Не е правено за нико различен. Освен това е несъвместимо с дефиницията, че държавната банка е основана да подкрепя дребния и междинния бизнес.

На 26 март ББР е отпуснала над 75 млн. лева на сдружение с 2000 лева доходи и нулева облага за 2018 година. Това пръв заяви " Капитал ". След това информацията се удостовери и от други източници. Така изказванията, че държавната помощ ще е за най-нуждаещите се, отиде в кошчето за отпадък. Парите отиват в колекторска компания, обвързвана с сдружение за изкупуване на вземания. Тя се оказа най-подходяща…

„ Капитал “ написа още, че същата компания в края на 2019 година е пласирала огромна емисия облигации на стойност над 230 млн. лева, като част от договорка за придобиване на пакет от над 530 млн лв. неприятни заеми от огромна частна комерсиална банка.

Дали ставащото не е в интерес на един голям… донор, да речем?

Не е нужно да си специалист, с цел да се сетиш, че – внимавайте – 75 милиона отиват в колекторска компания. Тя изкупува задължения, включително към банки. С дарените от страната пари закупува задължения на избрани хора/човек, които повече няма да връщат нищо. Няма да връщат и на компанията, тъй като тя към този момент е получила пари, които е дала на банките да решат казуса с неприятни заеми. Пито-платено.

В подобен миг, подобен срам значи минимум оставките на Горанов, Караниколов и Мавродиев. Ако сме страна!

А в този момент познайте кой може да стои зад сходна скица? И дали е допустима без утвърждение „ от горната страна “? И какъв % съставляват даренията на донора от дареното му от страната?

Производители на земеделска продукция, туристически организации, ресторантьори, хотелиери, хора от обслужващата сфера, притежатели на магазини, хора на изкуствата, самоосигуряващи се – да духат супата. Да се редят на опашка пред ББР – чакат ги с отворени прегръдки.

В мътната вода някои ловят риба. Кучи влачи рейс…

Няма по-търпеливо племе от българското!

Те ни мислят за идиоти и ние в действителност сме такива.

Фрог нюз

П.П. Управляващите умерено могат да изпратят прокурори и полиция да ни арестуват, че пишем какво се случва с милионите сякаш за потърпевши от пандемията дребни и междинни компании и това писание предизвика съмнение в ограниченията. Формулировката може да не е точна, само че ще я натаманят… Може да ни пратят и специалисти от колекторската компания, да ни обяснят другарски какъв брой не сме прави…
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР