Поне два медала си осигури българския бокс от Европейските игри

...
Поне два медала си осигури българския бокс от Европейските игри
Коментари Харесай

Тайсъна от Кукорево и Станимира Петрова си осигуриха медали в Минск

Поне два медала си обезпечи българския бокс от Европейските игри в Минск. 
 Антоанета Бонева завоюва втори орден в Минск
Европейският първенец по бокс Даниел Асенов се класира за полуфинал, откакто преодоля по точки френския играч Билал Бенама в категория до 52 кг. Асенов имаше минимално предимство през целия дуел и най-после го материализира с 4:1 съдийски гласа (29:28, 29:28, 29:28, 28:29, 29:28).

По този метод Тайсъна от Кукорево си обезпечи минимум бронзов орден от Игрите, като чака да научи името на противника си на полуфинала по-късно през днешния ден.

Преди него Станимира Петрова по сходен метод си подсигурява отличие в категория до 57 кг в Минск, откакто по решителен метод съкруши французойката Местиен Мона.

Петрова с безупречното си показване съумя да убеди всички петима съдии в превъзходството си, като всеки един от тях е присъдил единомислещо всичките три рунда в нейна изгода.

Петрова ще се боксира на полуфиналите в петък, като те стартират в 14:00 часа българско време. От 15 са полуфиналите борби в категория до 52 кг, където ще чакаме победа и от Даниел Асенов.

Засега България има 11 медала от Европейските игри, а прибавяйки тези на боксьорите, ще бъдат сигурно най-малко 13 в петък. На предходното издание на спортния конгрес в Баку през 2015-а спечелихме 10 оценки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР