Поне до края на седмицата времето ще се задържи топло,

...
Поне до края на седмицата времето ще се задържи топло,
Коментари Харесай

Ще има ли лято през октоври?

Поне до края на седмицата времето ще се задържи топло, с съвсем летни температури. Морската вода е с приятна температура – 23-24 градуса и всичко това допуска едно удължение на лятото. Всеки, който желае да отиде на море и през октомври – ще може да го направи, само че при по-ниски температури, заяви климатологът Симеон Матев. Според него идният месец ще бъде с по-високи температури от нормалните.

Той уточни още, че се чака през идващия месец времето да е по-меко от нормалното за сезона.

Тази събота следобяд обаче се чака времето да се скапе – със заоблачаване и превалявания от запад на изток. "Есента ще си влезе в правата, в което несъмнено няма нищо неприятно ", предвижда Симеон Матев.

"Валежите, които се чакат през уикенда, ще бъдат повече в Западна и Северна България. На фона на сушата, обхванала съвсем цялата страна, тук-там ще паднат сред 10 и 20 литра на квадратен метър превалявания, които са добре пристигнали на всички места, безапелационен е Матев. Тежки порои обаче не се чакат. Ако има такива, те ще са на избрани места, за малко и надали ще нанесат вреди ", безапелационен е климатологът.

Симеон Матев планува още, че тази зима ще е по студена от предходната.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР