Поне до есента ще продължи ремонтът на Западния парк в

...
Поне до есента ще продължи ремонтът на Западния парк в
Коментари Харесай

Ремонтът на Западния парк в София ще продължи поне до есента, причината

Поне до есента ще продължи ремонтът на Западния парк в София, оповестиха от Столичната община през днешния ден. Макар първичният период за довеждане докрай на дейностите да беше този месец, все още са изпълнени едвам 20 % от плануваните действия. Причината, съгласно заместник-кмета по екология Йоанна Христова, са метеорологичните условия, а Борислав Димитров от надзорната компания, признала допълните дни работа, посочи, че изборът на начало на ремонтните действия не е бил сполучлив.
 
Обновеният Западен парк в София трябваше да бъде подготвен този месец. Днес обаче стана ясно, че искащите да се разходят из него без да прескачат ровове и камари пръст ще би трябвало да изчакат минимум до есента, когато е новият още веднъж краен период за довеждане докрай на обекта.
 Западен парк БГНЕС
А за какво се постанова забавянето от най-малко 5 месеца изясни Йоанна Христова, заместител кмет на Столичната община:
 
„ Има един специфичен член в контракта, той е бил на вниманието на всички оференти. Той споделя, че при неподходящи метеорологични условия срокът на контракта се удължава с времето, според справките на Национален институт по метеорология и хидрология. Имахме разнообразни дни, всички те приети от надзора, на база на справките на Национален институт по метеорология и хидрология, част от тях са дни с превалявания, част от тях са дни със сняг, част от тях са били дни с доста ниски температури и дни, които са нужни за изсъхване на почвите. Така че сега, на база на приетите дни от надзора, срокът на контракта е до 18 октомври “, сподели Христова.-->
 
А Борислав Димитров от надзора на обекта даде и още едно пояснение на удължаването:
 
„ Срокът не е трябвало да стартира тогава, това е най-простото нещо. Зимата не може да се работи. Юни месец предходната година стартира ремонтът. Не може да се работи строителство през зимата. Има технологии, строителни процеси. Под 5 градуса не е редно да се извършват строителни процеси, това всички го знаят “, уточни той.
 
Началото на строителните работи пък се дефинира от възложителя, който в тази ситуация е Столичната община. А другояче, в случай че не вали доста, би трябвал през есента в Западния парк да има построени няколко нови кътове за отдих, да има сменено осветяване, настилки, както и видеонаблюдение. Засега обаче подготвени са само подземните връзки или е свършена 20 % от плануванаъа работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР