Поне девет жертви при опустошителните горски пожари в Северна и

...
Поне девет жертви при опустошителните горски пожари в Северна и
Коментари Харесай

Над четвърт милион души в Калифорния се евакуират заради горските пожари

Поне девет жертви при опустошителните горски пожари в Северна и Южна Калифорния. И холивудски звезди са измежду четвърт милион души, които бягат от настъплението на три огнища. Стихията доближи и Малибу. Огнеборците се оказаха безсилни да спрат заличаването на град Парадайз, където в неопределеност са 35 души. Заповед за евакуация има и за Таузънд Оукс, където всеобщ палач в сряда взе 13 жертви. Президентът Тръмп упрекна за бедствието " неприятното ръководство на горите " и заплаши с орязване на федерални средства.


Трите огнища на север и юг в Калифорния се разпалват от мощни ветрове. Пожарът стартира в четвъртък на две места край Таузънд Оукс, преодоля локалната автомагистрала 101 и потегли към крайбрежните региони.
Мишел Мюсетър - жителка на Таузънд Оукс: Евакуирахме се в среднощ и отидохме в Топанга единствено с цел да бъдем някъде в сигурност. По новините споделиха, че от една къща са извадили наличните мотоциклети, само че самата къща е оживяла. Идвах по улицата с цел да видя по какъв начин са моите съседи, само че не осъзнах, че моят дом също е изгорен.Шокиращо е.  Тръмп: Лошо ръководство е причина за горските пожари в Калифорния Тръмп: Лошо ръководство е причина за горските пожари в Калифорния
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че повода за двата неовладени горски пожара в Калифорния е неприятното ръководство на горите. Девет души починаха...

Стихията в този момент бушува на повърхност от над 14 хиляди хектара и навлезе в жилищните региони на Малибу. Там и в близкия Калабасас живеят международни звезди от сцената и екрана. Пламнал е домът на Ким Кардашиян, в който тя живее с рапъра Кание Уест. Певицата Шер, която има изяви в Лас Вегас, изрази в Туитър паника за къщата си в Малибу. Лейди Гага е напуснала своята в града.

Евакуирал се е и режисьорът и притежател на Оскар Гийермо дел Торо, унищожена е и снимачна площадка за телевизионния сериал " Западен свят ".
 ​Пожари бушуват в Калифорния ​Пожари бушуват в Калифорния
Пожари в Калифорния. Най-малко 50 000 души са евакуирани, а един цялостен град изгоря при горски пожари, които бушуват в американския щат. Предполага се, ч...

Северният град Парадайз е изпепелен. Изгорели са общо 6 хиляди и 700 домове и публични здания. Спасителните екипи разчистват с булдозер пътя от изоставени коли с цел да обезпечат достъп до лечебни заведения. Заповед за евакуация има и за град Чико, град с 93 хиляди поданици северно от Сакраменто.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР