Поне девет души са загинали, а още 16 са били

...
Поне девет души са загинали, а още 16 са били
Коментари Харесай

9 загинали и 16 ранени в щаба в Севастопол отчита Украйна, Русия мълчи

Поне девет души са починали, а още 16 са били ранени вследствие на ракетната офанзива по щаба на Черноморския флот на Русия в Севастопол. Това твърди шефът на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирило Буданов.

Той твърди, че измежду потърпевшите има и съветски генерали . Ранен е командващият групировката на съветските сили в Запорожкото направление генерал-полковник Александър Романчук , а началникът на щаба генерал-лейтенент Олег Цеков е в безсъзнание. Количеството потърпевши редови военнослужещи, които не са чиновници на самия щаб, към момента го откриваме, декларира Буданов на " Гласът на Америка ". Това са военни, които правят защита на щаба и други сходни действия.

Буданов не удостоверява информацията, която се появи по украински медии за евентуалната гибелта на командващия Черноморския флот на Русия адмирал Виктор Соколов . Главно разследващо ръководство на Украйна не разполага с такава информация .

В изявление пък за Warzone Кирило Буданов твърди, че макар че към този момент няколко месеца украинските сили водят контранастъпление съветските жертви към момента остават по-високи, в сравнение с загубите на Украйна. Все отново Буданов признава, че украинските загуби - убити и ранени - са се нараснали с настъпателните дейности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР