Поне четири различни предложения за спиране на пробива на Водната

...
Поне четири различни предложения за спиране на пробива на Водната
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДБ поискаха окончателно спиране на пробива на Водната палата, решава се измежду четири предложения

Поне четири разнообразни оферти за прекъсване на пробива на Водната палата ще гласоподават общинските съветници на изключителната сесия. Препълнената зала на локалния парламент поръчки за изявления дадоха над 10 души измежду които специалисти и протестиращи жители.
Прочетете още
Председателят на Общински съвет Александър Държиков съобщи, че всеки, който желае думата, ще я получи, с цел да може да се чуят всички гледни точки по отношение на проблема.

Обсъждането стартира с декларация на ГЕРБ, прочетена от Йордан Илиев, с която пробива на Водната палата бе избран като „ непотребен и нездравословен за града план “. От най-голямата партия в локалния парламент обявиха, че е време всеки да заеме безапелационна страна по тази причина дали Пловдив да бъде град за хората или град за колите.

Веселина Александрова от Демократична България направи предложение в плана на решението да бъде записано, че пробивът на Водната палата се стопира дефинитивно.

Другото предложение бе на Ивелин Парасков от „ Съюз за Пловдив “, който изиска планът да бъде отсрочен за 45 дни, през които да се изяснят всички несъгласия и елементи. Чак тогава да се вземе окончателното решение за ориста на ремонта.

Все още от Община Пловдив към момента не са дали мнението си, само че през вчерашния ден кметът съобщи, че ще предложат прекъсването на пробива в границите на 30 дни.

В момента текат разискванията и представянето на плана и анализите на база които се е взело решението за строителството му.

Гледайте онлайн сесията на ОбС-Пловдив:



Декларацията на партия ГЕРБ:

Уважаеми господин Председател на Общински съвет- Пловдив,

Уважаеми господин Кмет на Пловдив,

Уважаеми сътрудници,

Госпожи и господа,

Пловдив е античен град. Един от най-старите живи градове в света. Пловдив е и съвременен град. Град, който съумя на фона на отрицателната демографска картина и нехомогенното развиване на страната да се трансформира в желано място за живот. Икономически атрактивен, културна столица, град с будни жители.

Политическа партия ГЕРБ през своите управнически мандати интензивно участваше в надпреварата сред Пловдив и останалите градове. Състезание за вложения, хора и несъмнено за качествена среда за живот. Пловдив завоюва. Пловдив увеличва популацията си. Все повече хора избират града ни като място, в което да живеят, работят и отглеждат децата си.

Това основава провокации към всички нас, участници в локалното самоуправление. Предизвикателства и отговорност. Внимание към всеки подробност. Понякога неразбираеми и незначителни привидно решения, носят десетилетия изгоди или вреди. Задават път и посока, от които от време на време е мъчно да се върнем. Днес сме на подобен кръстопът.

Град за хората или град за колите? Политическа партия ГЕРБ има явен отговор. В управническите ни мандати Пловдив стана най-привлекателният за пешеходно придвижване град в България. Капана, Цар Симеоновата градина, Стария град заживяха нов живот. Пловдив се трансформира в града с най-развита велоалейна мрежа. Разширяваха се тротоари за сметка на пътното платно на улици, като Отец Паисий и Хр. Г. Данов. Създаде се парковата среда на бул. „ Марица – юг “.

Превръщането на бул. „ Марица-юг “ от неугледна и прашна паважна улица до прелестна крайречна зона, бе нелека задача. Но успяхме! За нас това е образец, по който би трябвало да се трансформират крайречните зони в града ни. Пространства, изпълнени с детски смях.

Разсичането на градската тъкан е рисковано решение с дългогодишни последствия. Последствията от такова разрязване могат да се видят в подлеза на ул. „ Гладстон “. Проекти, с сходен тип и мащаб, би трябвало да бъдат добре аргументирани от към изгоди, общоприети и с ясно обоснована цел, в посока възстановяване качеството на живот. И най-много, ориентирани към хората. 

Идеята за този план започва в един от мандатите на ГЕРБ дружно с десетки други. Но след деликатна преценка-анализ се разбра, че не е уместен нито за хората, нито за трафика. Защото вместо да взема решение проблеми, той основава такива.

Проектът за пробив на Водната палата не дава отговор на нито един мотив, кореспондиращ с политиките на развиване на град Пловдив, като град за хората, провеждани повече от 10 години от Политическа партия ГЕРБ.

Инициирахме тази изключителна сесия с ясното схващане, че обществото би трябвало да знае всички обстоятелства и условия към започнатото строителство. Да разбере за изгодите и загубите за града.

Време е да се спре криенето зад този или оня и да се види ясно кои седят и поддържат това незадоволително обосновано и нездравословно за града решение.

Има моменти, в които ясно би трябвало да се определиш от коя страна на историята заставаш. На страната на хората или на страната на политическата хамелеонщина. Днес е подобен миг!

Политическа партия ГЕРБ е на страната на своите правила и политики за развиване на нашия град. Политическа партия ГЕРБ е на страната на верните за града решения. Искаме неотложно прекъсване на този непотребен и нездравословен за Пловдив план!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР