Поне 6 месеца ще бъдат нужни за пълното разследване на

...
Поне 6 месеца ще бъдат нужни за пълното разследване на
Коментари Харесай

Бивш следовател: Инцидентът с автобуса ще се разследва поне 6 месеца

Поне 6 месеца ще бъдат нужни за цялостното следствие на случая с рейса на Автомагистрала " Струма ".

Такова мнение изрази в ефира на bTV някогашният следовател в Националната следствена работа Георги Илиев. По думите му случаят е тежък, с доста жертви и по тази причина би трябвало да бъдат назначени доста експертизи.

Според Илиев е доста мъчно да се разясняват версии за случая.

" Всяка версия, която ще бъде издигната, следва да бъде проверявана до дъно, да няма съществена, второстепенна и така нататък От там ще проличи по какъв начин ще протече самото следствие, нито една версия не би трябвало да остава неразследвана ", сподели той.

Илиев предизвести още, че не трябва да бъдат унищожавани следи, огледът би трябвало да продължи дълго време и да се обърне внимание на всеки факт.

" Вещите лица би трябвало да посочат от кое място е тръгнал пожарът, къде е огнището. Да се обясни дали първо е пожарът и по-късно ударът в мантинелата, или противоположното ", обясни следователят.

Георги Илиев изрази очаквания, че оживелите са били будни сега на случването на случая и ще могат да оказват помощ за следствието.

" Много ми се желае избавилите се хора да не са спали по време на придвижване на рейса и да внесат изясненост какво се е случило по време на това трагично пътешестване. Те би трябвало доста бързо с присъединяване на психолози и лекари да бъдат деликатно и обширно разпитани за цялата конюнктура – от началото на тръгването, къде са спирали, по какъв начин се е движел рейсът, какъв брой са били водачите ", съобщи още той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР