Поне 465 души са задържани в множество руски градове в

...
Поне 465 души са задържани в множество руски градове в
Коментари Харесай

Стотици арести в Русия след нови протести в подкрепа на Навални

Поне 465 души са арестувани в голям брой съветски градове в следващата неделя на митинги в поддръжка на опозиционера Алексей Навални.

Мнозинството от арестите са осъществени в градове в Далечния изток и Сибир, заяви правозащитната организация ОВД-Инфо, представена от БНР.

В десетки градове на Русия за през днешния ден са планувани нови митинги в поддръжка на Навални, които към този момент започнаха в източната част на страната. Властите вършат всичко допустимо да ги предотвратят.

Сборният пункт на протестиращите в Москва е Лубянският площад в центъра, където се намира централата на Федералната работа за сигурност. Голям периметър към постройката е отцепен от полицията. Затворени са седем централни станции на метрото. Променени са маршрутите на наземния градски превоз.

Министерството на вътрешните работи предизвести, че участниците в противозаконни всеобщи мероприятия носят административна отговорност. Генералната прокуратура изиска да бъде блокиран достъпът до обществените мрежи, които разгласяват информация за митинга.

Няколко близки съратници на Навални бяха сложени под домакински арест. Те за обвинени за това, че апелите им за присъединяване в митингите на 23 януари са довели до нарушение на противоепидемичните ограничения. Тогава бяха арестувани повече от 4 хиляди души в десетки градове на Русия. Образувани бяха 21 наказателни производства.

Навални бе задържан при завръщането си в Москва от Берлин на 17 януари т.г. Там той се възстановяваше след хипотетично отравяне в родината си, за което немските управляващи настояват, че е с вещество близо до „ Новичок “.

Миналата неделя в десетки съветски градове имаше митинги в поддръжка на опозиционера.

Подобни акции имаше и в други страни, в това число у нас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР