Поне 35% от българите биха гласували за ГЕРБ, ако парламентарните

...
Поне 35% от българите биха гласували за ГЕРБ, ако парламентарните
Коментари Харесай

При избори: ГЕРБ-35%, БСП-28%, ДПС-11%, ОП-11%

Поне 35% от българите биха дали своят вот за ГЕРБ, в случай че парламентарните избори бяха през днешния ден. Това демонстрира изследване на социологическа организация "Барометър ", представено от Нюз.бг.

Българска социалистическа партия остава втора политическа мощ с 28,2%. Третата позиция е оспорвана от Движение за права и свободи и "Обединени патриоти " с по 11% утвърждение. Евентуалната партия на Слави Трифонов остава под чертата за парламентарна представеност, подкрепена от 3,6% от интервюираните, а Демократична Бгария може да разчита на 3,2%.

Според миналогодишното изследване на "Барометър ". 1,7% биха дали своят вот за партията на Слави Трифонов. Водещи партии остават ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Социологическа организация "Барометър " направи и питане обвързвано с това дали българите са удовлетворени от финансовото си състояние и икономическото развиване на страната.

В първата анкета, обвързвана с персоналните приходи 59,7% са дали не като отговор, а единствено 34,7% са дали отговор с да.

Традиционно при изследвания българите са недоволни от персоналната си финансова обстановка или считат, че би могла да бъде и по-добра. И при настоящето ни изследване задоволени от личните си приходи са 34,7%, а 59,7% ги правят оценка като незадоволителни. Относително дребен е делът на интервюираните, които нямат мнение или им е мъчно да преценяват позицията си по този въпрос - 5,6%.

В първите седмици на новата година "Барометър България " изиска оценката на интервюираните за икономическото развиване на страната. Преобладаващата част от респондентите правят оценка позитивно икономическата конюнктура в страната, въпреки че не биха се отказали от нарастване на персоналните си доходи.

Усилията на ръководещите за финансова непоклатимост в страната очевидно не остават незабелязани, като 54,3% от респондентите са удовлетворени от икономическия климат и благоприятни условия в България. На противоположно мнение са 35,7%, съгласно които икономическата обстановка в България е отрицателна, а 10% не могат да преценяват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР