Поне 30 000 лв. са необходими за ремонт на покрива

...
Поне 30 000 лв. са необходими за ремонт на покрива
Коментари Харесай

Църквата търси средства за ремонт на "Ал. Невски"

Поне 30 000 лева са нужни за ремонт на покрива на храм-паметника " Свети Александър Невски ". Българската православна черква (БПЦ) стартира благотворителната акция " За величието на храма ". Инициативата е оповестена и на уеб страницата на Светия синод.

" Водата в този момент се стича, попада вътре в храма и унищожава скъпите фрески, които също имат потребност от реституция ", разгласи Мелнишкият свещеник Герасим в профила си в платформата за набиране на средства helpkarma.com.

Той показва още, че с набирането на повече средства ще има по-голям късмет да бъдат спрени течовете в катедралата и да се смени дограмата, която е директно под кубетата.

" След което ще можем да продължим с реставрацията на храма ", споделя още свещеник Герасим.

Според Светия Синод би трябвало да се намерят допустимо най-вече донори, които да спомогнат за обновлението на постройката. Миналата година междуведомствена комисия направи техническата експертиза на храма. За повсеместен ремонт са нужни най-малко 4 млн. лева, сподели експертизата. Трябва да се обнови ВИК и електоинсталацията, нужна е и проверка на покривите за прекъсване на течове, запълване на пукнатини със специфични смеси.

Инициативата може да бъде подкрепена посредством изпращане на SMS на 17 777 с текст NEVSKI, подаяние в платформата helpkarma.com или на банковата сметки на Светия Синод.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР