Поне 3 000 души пред Съдебната палата в София към

...
Поне 3 000 души пред Съдебната палата в София към
Коментари Харесай

Съдебната палата е под обсадата на ``десни екстремисти`` срещу потенциалния главен прокурор

Поне 3 000 души пред Съдебната палата в София към 19 ч. скандират „ Гешев е срам “ и в поддръжка на гражданската номинация за предстоящ основен прокурор Бойко Атанасов. Три са безапелационните претенции на гневните – оставка на цялото държавно управление, отдръпване на кандидатурата на Иван Гешев и номиниране на следователя Атанасов.

Протестът е проведен от самодейността „ Правосъдие за всеки “, само че доста преди оповестения час на мястото започнаха да се събират хора. Забележителното е, че няма засилено полицейско наличие, към 15 униформени са на стълбите против множеството. Гражданите, преди дни квалифицирани от единствения номиниран Иван Гешев като „ десни екстремисти “, освиркват него и правосъдния министър Данаил Кирилов, който не посмя да издигне друга кандидатура за основния пост в страната. Викове „ Оставка “ огласят пространството. Събират се подписи в поддръжка на следователя Бойко Атанасов, номиниран от гражданското съдружие БОЕЦ и други неправителствени организации.



„ Защо да сме десни екстремисти, Гешев? Защото желаеме бъдеще за децата си, а не за олигархията? Властта се стреми към тирания като тази в Русия “, съобщи Методи Андреев, някогашен началник на Комисията по досиетата и някогашен народен представител от ГЕРБ. Очаква се пред митинга да приказва проф.Велислав Минеков, който тези дни получи следващата жестока опасност за кавга с него и фамилията му.

В Пловдив също стачкуваха против Гешев, съобщи източник на Offnews. Малко хора, съвсем равни на броя на служителите на реда, се събраха пред постройката на прокуратурата в града. Въпреки, че този път хората са малко, само че мощно стимулирани, те не се отхвърлят и няма да спрат митинга си с самодейността " Понеделници за правдивост ". Организаторите настояват, че всеки понеделник ще се събират пред пловдивската прокуратурата и няма да мръднат, до момента в който Гешев не хвърли оставка или не бъде отхвърлен.

Там беше и един от най-известните юристи Михаил Екимджиев, който обществено изрази твърдото си противоречие с назначението на Гешев за основен прокурор. " Това не е избор, това е предопределение и моето противоречие идва освен от метода, по който се организира процедурата, и от изявленията на Гешев във връзка бъдещите му дейности, само че и от метода, по който към този момент се организираха редица акции на прокуратурата под негово управление “, уточни Екимджиев. Той напомни ареста на Иванчева, когато " две дами бяха оковани и водени като безвкусен мечки по улицата ".

Очаквайте детайлности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР