Поне 26-ма членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) в Косово

...
Поне 26-ма членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) в Косово
Коментари Харесай

Сърбия отровила косовския вот?

Поне 26-ма членове на Централната изборна комисия (ЦИК) в Косово са били признати в локални лечебни заведения със признаци на отравяне, написа в. Ню Йорк таймс.

Властите в Прищина са съобщили, че на чиновниците им е прилошало откакто са отворили пликове с бюлетини за предварителния парламентарен избор на 6 октомври, получени от Сърбия. Хората са имали зачервяване и обриви били изписани след няколко часа.

Информацията е станали мотив в Прищина да се чуят гласове най-младата балканска страна да забрани партията "Сръбска листа ", която е получила 10-те отредени за най-многобройното етническо малцинство в Косово места от 120-те депутати в Народното събрание.

Президентът на Сърбия Александър Вучич е обвинил управниците в Косово за отравянето. "Цялата тази история е ушита с бели конци ", споделил е той. По думите му подправената вест е имала за цел да извади неговите сънародници от органите на ръководство на някогашната провинция на Белград.

Опозиционните партии на локалните албанци (косовари) са спечелили изборите. Победителите обаче не са получили нужните минимум 61 представители, с цел да образуват държавно управление.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР