Поне 24 души загинаха при нови въоръжени сблъсъци между враговете

...
Поне 24 души загинаха при нови въоръжени сблъсъци между враговете
Коментари Харесай

Поне 24 жертви на конфликта между Армения и Азербайджан


Поне 24 души починаха при нови въоръжени конфликти сред враговете Армения и Азербайджан, които не престават и през днешния ден, съобщи Агенция Франс Прес.

Най-тежките сражения от 2016 година сътвориха вероятност за нова война сред някогашните руски републики, които са блокирани в спор за подкрепяния от Армения разколнически район Нагорни Карабах от началото на 90-те година на предишния век, напомня БНР.

17 арменски бойци-сепаратисти са убити, а над 100 са ранени в боевете, съобщи водачът на Нагорни Карабах Араик Харутюнян, признавайки, че силите му са изгубили позиции.

И двете страни оповестиха за цивилни жертви.

„ Омръзнаха ни заканите на Азербайджан, ще се борим до гибел, с цел да разгадаем този проблем един път вечно “, съобщи пред Агенция Франс Прес в Ереван Артак Багдасарян, който чака да се причисли към редиците на армията.

Карабахските сепаратисти обявиха, че една жена и дете са били убити, до момента в който Баку заяви, че 5-членно азербайджанско семейство е умрял в обстрел на арменската войска.

Боевете сред мюсюлмански Азербайджан и обитаемата най-вече с християни Армения заплашват да въвлекат районните играчи Русия и Турция. Арменският министър председател Никол Пашинян към този момент прикани международните сили да не позволяват интервенция на Анкара.

„ На ръба на пълномащабна война сме в Южен Кавказ “, предизвести Пашинян.

Азербайджан от своя страна разгласи през днешния ден частична готовност.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР