Поне 22-ма консервативни депутати искат вот на недовериеЕвролидерите решават за

...
Поне 22-ма консервативни депутати искат вот на недовериеЕвролидерите решават за
Коментари Харесай

Мей: Оставка няма да улесни Брекзит

Поне 22-ма консервативни депутати желаят избор на съмнение


Евролидерите вземат решение за проектосделката в неделя


Британската премиерка Тереза Мей съобщи на критиците си, че оставката й няма да улесни процеса по Брекзит на фона на нестихващи апели за отдръпването й, съобщи Би Би Си. Консервативната лидерка бе подложена на вълна от рецензии измежду съпартийците си поради проектосделката й с Европейски Съюз за овакантяване на общността, която планува обособен от Обединеното кралство краткотраен статут за Северна Ирландия. И поради която двама министри и няколко зам.-министри хвърлиха оставки.

Днес Тереза Мей съобщи, че доколкото знае към момента не са събрани нужните 48 депутатски гласове за насрочването на избор на съмнение и настоя, че свалянето й няма да помогне на договарянията за Брекзит. Запитана в ефира на “Скай Нюз ”, дали е обмисляла да се отдръпна, Мей отговори, че не е. И настоя, че ще бъде на срещата на евролидерите тази неделя в Брюксел, когато проектоспоразумението би трябвало да получи зелена светлина.

Не всички недоволни от премиерката тори в Народното събрание са декларирали позицията си, само че най-малко 22 са изпратили публични писма с настояването за избор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР