Поне 210 милиона лева не са постъпили в хазната заради

...
Поне 210 милиона лева не са постъпили в хазната заради
Коментари Харесай

АДФИ: Около 210 млн. лв. не са постъпили в хазната заради различно третиране на лотариите

Поне 210 милиона лв. не са постъпили в хазната поради друго отнасяне на лотарийните оператори, разгласи Агенцията за държавна финансова ревизия.
Изводът е въз основата на инспекция за интервала от 2014 до 2019 година, резултатите от която към момента не са дефинитивни.

Законът за хазарта указва два разновидността - или заплащане на 15% върху събраното от всички залози, или 20% единствено върху комисионните, изясни Георги Начев от Държавната финансова ревизия: " Единственият оператор, който заплаща държавна такса в размер на 15% върху цената на направените залози за всяка игра, това е държавното дружество " Български състезателен тотализатор ". Останалите лицензирани оператори за същата хазартна игра заплащат държавна такса в размер на 20% върху цената на събраните такси от комисионни за присъединяване ".

Така излиза доста по-изгодно за частните компании, само че се основава рисков казус, сподели той: " За една и съща
хазартна игра се заплащат образувани по друг метод държавни такси. " Общо 4 частни компании имат лиценз за лотариен оператор, само че една от тях не развива активност. От всички хазартни игри, облагани по този член на закона, за 5 години постъпленията в хазната са към 500 милиона лв., а пропускът единствено от лотарийните - 210 милиона лв., което значи, че най-вероятно сумата ще се усили неведнъж, тъй като:

" Това, което ние сме създали като пресмятане единствено въз основата на моментна
лотария има тото и лото игри, има игри със залагания, върху резултати от спортни надпревари, надбягвания с коне, кучета и други ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР