Поне 200 софиянци се събраха на протест тази вечер пред

...
Поне 200 софиянци се събраха на протест тази вечер пред
Коментари Харесай

Строежът "Златен век" обедини протестиращи от цяла София

Поне 200 софиянци се събраха на митинг довечера пред градежа на 120-метровата постройка " Златен век " против хотел " Маринела " в в кв. " Лозенец ". Те скандираха " Оставка ", само че не стана ясно към кого тъкмо беше адресиран апелът. На проявата пристигнаха и жители от " Младост ", от " Овча купел " и кв. " Стрелбище ", където също разногласия към градежи в зелени площи или в междублоковите пространства.

Някои от протестиращите желаеха постройката " Златен век ", която по план би трябвало да стигне до 30 етажа, да се събори до основи, други упорстваха височината й да се свие до позволените 26 м от Общия организационен проект на София за този регион. Трети пък бяха съгласни градежът просто да спре до тук – до 17-ия етаж.
 Строежът
© Анелия Николова

Граждани от инициативния комитет " Лозенец ", който пръв разкри противоречивите строителни бумаги на постройката, припомниха, че първото позволение за градеж е издадено през 2007 година, когато кмет на София беше Бойко Борисов. Тогава, обаче, всичко е било законно, въпреки планът за 120-метровата постройка да е бил утвърден единствено дни преди да се одобри Общия организационен проект на София.
 Строежът
© Анелия Николова

" Ситуацията е неуместна - срокът на разрешителното за градеж е изтекло, само че постройката продължава да се построява, към този момент 18-ия етаж ", повтори омбудсманът Мая Манолова някои от разкритията на инициативния комитет " Лозенец ". Тя разгласи, че е провела среща сред министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и жители " Имам единодушието на районния министър за среща, би трябвало да се посочи единствено датата ", изясни Манолова.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (98)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР