Поне 20% ръст на доходите под 1000 лв. препоръчва лидерът

...
Поне 20% ръст на доходите под 1000 лв. препоръчва лидерът
Коментари Харесай

Скъпият газ вдига парното с 24 лв за гарсониера в София

Поне 20% растеж на приходите под 1000 лева предлага водачът на КНСБ

Поне още най-малко към 24 лева ще нарастне парното за гарсониера в София, за което досега през зимата са плащали към 150 лева Това предвижда в ефира на бТВ президентът на КНСБ Плавен Димитров, написа в. Монитор.
Профсъюзният водач предложи количеството сила, което се заплаща на енергийно бедните семейства през зимата да се усили от 385 киловатчаса да на 530. Броят на тези семейства е над 200 хиляди, само че съгласно него, те сигурно са най-малко двойно повече и новите цени на газа ще усили още повече броят им.

Той напомни, че повишаването на природния газ, което общо от началото на годината към този момент е 30%, въздейства върху цените на всички артикули и услуги. " Само хлябът на в доста региони на страната нарастна сред 7% и 15% и то преди предстоящото нарастване на синьото гориво от 1 октомври. Това значи, че ще има още повишаване. Цената на газа въздейства най-силно върху хранителната и химическата индустрия и туризма. За това чакам месечната прехрана на домакинство да доближи 2400 лева или по 600 лева на човек. Тя сега е под 580-590 лева За домакинство с две деца, всеки от родителите би трябвало да получава чисто най-малко по 1200 лева 75%-80% от семействата в България обаче получават под този приход. Освен това 1,2 млн. пенсионери са даже под прага на бедността от 348 лева Картината е взривоопасна ”, добави той.

Пламен Димитров предложи да има действителен и изпреварващ растеж на приходите. " През предходната година, поради недостига на фрагменти, в частния бранш има повишаване от 14%. Част от нарастването на заплатите обаче към този момент е изядено. Тази зима най-малко двайсетина % нарастване на всички приходи под 1000 лева, съгласно мен, би трябвало да се готви бизнесът да даде ”, добави той.

Профсъюзният водач счита още, че плоският налог би трябвало да бъде модернизиран, като се вкара необлагаем най-малко. " По този метод във всички доходни групи ще остават повече средства и това ще увеличи потреблението, което е най-важният мотор на повишаване на Брутният вътрешен продукт ” посочи той. По думите му плоският налог към този момент дава негативи. " Не желаеме въвеждане на по-висока ставка на плоския налог, а необлагаем най-малко от 510 лева, колкото е минималната заплата. По този метод по към 670 лева ще остават на година в джоба на всеки работещ българин ”, разясни водачът на КНСБ Пламен Димитров.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР