Поне 13 души са били убити при руска ракетна атака

...
Поне 13 души са били убити при руска ракетна атака
Коментари Харесай

Украйна съобщи, че 13 са убити при руска ракетна атака срещу Чернигов

Поне 13 души са били убити при съветска ракетна офанзива против северния украински град Чернигов, съгласно публични лица, което накара съдружниците да възобновят апелите за помощ за противовъздушна защита.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко сподели в сряда, че офанзивата, която е нанесла вреди на здания, коли и общинска инфраструктура, също е ранила повече от 60 души, до момента в който избавителните интервенции не престават.

И.д. кмет Александър Ломако сподели, че три детонации са избухнали в оживена част на града малко след 9 сутринта локално време (06:00 GMT). Хората избягаха от рейс, с цел да се укрият, а службите за незабавна помощ и медиците се втурнаха към мястото на офанзивата, споделиха украински публични лица.

Няма неотложен коментар от Русия, която отхвърля да е атакувала цивилни, откогато нахлу в Украйна през февруари 2022 година

Чернигов се намира на към 150 км (90 мили) северно от столицата Киев, покрай границата с Русия и Беларус, и има население от към 250 000 души. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР