Поне 10 от пуснатите вчера в София 120 фазана вече

...
Поне 10 от пуснатите вчера в София 120 фазана вече
Коментари Харесай

10 от пуснатите 120 фазана в Ловния парк в София вече са мъртви

Поне 10 от пуснатите през вчерашния ден в София 120 фазана към този момент са мъртви. За това алармира Любомира Кривошиева от съдружие „ Диви животни “. Вчера кметът Йорданка Фандъкова, специалистът от Националното-ловно рибарско съдружие Стилиян Герасков и група деца пуснаха птиците в Ловния парк в столицата. Очакванията бяха, че столичани ще се радват освен на тези фазани, само че и на поколението им. Вместо това обаче още през днешния ден живеещите в региона започнаха да подават сигнали за умрели птици.
 
Общината има опит в стартирането на независимост на птици. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова на символичната гала в Ловния парк през вчерашния ден. Ден по-късно обаче заваляха и първите сигнали за умрели птици. Хората, които намират труповете им в региона, са алармирали на Любомира Кривошиева от съдружие Диви Животни. Ето и нейният роман:
 
„ Нямам концепция кой може да продиктува такова безумно решение, тъй като това са живи същества и не може просто да отидеш и да ги хвърлиш в един парк, където сега няма условия за тях. Те нямат даже къде да се скрият. Паркът е много урбанизиран, хората непрестанно си разхождат домашните любимци, цялостно е с кучета. Няма шубраци, в които да се скрият животните. Те са безусловно дезориентирани. Това са животни, гледани в плен до този миг и просто в един миг ги хващат и ги занасят някъде и ги пускат. Поне за момента има над 10 умрели животни, има бягащи птици по поляните към парка, дезориентирани, блъскат се по прозорци на здания в близост “, сподели Кривошиева.
 
От Столичната община обясниха, че са се доверили на специалистите. Инженер Стилиян Герасков от Националното-ловно рибарско съдружие е специалистът, който през вчерашния ден взе участие в стартирането на птиците, инициирано от сдружението.
 
И в най-смелите си сънища не съм вярвал, че 120 фазана ще оцелеят до идната година. Ние вършим всичко допустимо да оцелеят максимума от тях, а пък следващата година, в случай че по-голямата част от тях дадат потомство, ще е супер. Те ще са се приспособили там. Това, че са умрели няколко фазана и са били открити, това е по-скоро обикновено за момента. Аз в погледа на децата видях огромна наслада, когато пускаха фазаните “, изясни Герасков.-->
 
Нито от Общината, нито от Националното-ловно рибарско сдружение  считат да подхващат ограничения за избавяне на останалите живи фазани. ОТ съдружие Диви животни пък прецизират, че залавянето им е мъчно, защото те летят, а и в тези условия са извънредно дезориентирани. А, оказва с, няма и орган, който да може да сакнционира който и да било за умрелите птици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР