Поне 10 000 руснаци се включиха във възпоменателен марш в

...
Поне 10 000 руснаци се включиха във възпоменателен марш в
Коментари Харесай

Хиляди руснаци излязоха на шествия в памет на Борис Немцов

Поне 10 000 руснаци се включиха във възпоменателен марш в Москва във връзка петата годишнина от убийството на някогашния съветски вицепремиер Борис Немцов, предадоха съветски медии. Участниците в марша също по този начин надигнаха глас срещу идните промени в конституцията на страната, предава БГНЕС.

Независими оценки за числеността на участниците в шествието се разминават фрапантно с информацията, показана от съветското Министерство на вътрешните работи. Според тях участниците са били над 23 000 души.

В Санкт Петербург също се организира такова шествие. Изявата беше съгласувана едвам преди два дни. Властите в града на Нева преди този момент два пъти отказваха на деятелите провеждането на протест в центъра на града.

В шествието и митинга в Екатеринбург участваха няколкостотин индивида.

В Новосибирск обществени изяви не бяха съгласувани с управляващите, заради което няколко десетки хора, събрали се в центъра на града, минаха по авансово набелязан маршрут, само че не носеха плакати. Подобно беше случилото се в Иркутск.

Борис Немцов беше убит в центъра на Москва на 27 февруари 2015 година Според формалната версия убийството му е било провокирано от религиозна ненавист. Роднините на Немцов и опозицията не имат вяра на тази версия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР