Понастоящем световният рекордьор е на 112 години и 259 дни,

...
Понастоящем световният рекордьор е на 112 години и 259 дни,
Коментари Харесай

”Гинес”: Японец е най-възрастният мъж на Земята

Понастоящем международният рекордьор е на 112 години и 259 дни, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

По-рано върхът за дългоденствие принадлежеше на 113-годишния Франсиско Оливера от Испания. Той се спомина през месец февруари тази година.

Г-н Нонака живее дружно със своите внуци в подножието на планината Меакан в северната част на остров Хокайдо. Неговите потомци ръководят дребен хотел край горещи термални извори, наименуван "Нонака онсан ".

Отговаряйки на въпроси за тайната на своето дългоденствие Нонака доверява, че просто живее в личния си темп и не изневерява на привичките си. Обича сладките неща, изключително пастите, чете вестници и постоянно се къпе в топлите минерални извори.

Интересното за върха на Нонака е това, че той е едвам тридесет и първи в международния лист на дълголетниците. Всички позиции преди него се заемат от дами. Най-възрастната дама на света също е японка - това е 117-годишната Наби Таджима . Тя е и най-възрастният гражданин на нашата планета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР