Понастоящем дневният добив на суров петрол от новото находище е

...
Понастоящем дневният добив на суров петрол от новото находище е
Коментари Харесай

Китай обяви, че е открил огромен недокоснат петролен резерв от 100 милиона тона

„ Понастоящем дневният рандеман на недопечен нефт от новото находище е достигнал 504 тона, а откритите петролни ресурси образуват индустриален потенциал от 500 000 тона недопечен нефт годишно “, настояват публични лица.

Според известието на китайската държавна осведомителна организация Синхуа, PetroChina е разкрила неповторимо непокътнато петролно находище с геоложки ресурси от над 100 млн. тона, което е същинско изобретение.

Дъщерното сдружение на PetroChina, Changqing Oilfield, е удостоверило потвърдени ресурси от 50,24 млн. тона, като се чака в района да бъдат доказани още 56,2 млн. тона.

Над 100 млн. тона

Това голямо находище е намерено в окръг Хуансиан, ситуиран в провинция Гансу.

Ниу Сяобин, помощник-генерален управител на нефтеното находище Чангцин, изясни, че откритите в това находище запаси отключват незабравим потенциал за произвеждане на недопечен нефт от 500 000 тона годишно.

„ Понастоящем дневният рандеман на недопечен нефт в новото находище доближава 504 тона, а откритите петролни ресурси образуват потенциал за произвеждане на недопечен нефт от 500 000 тона годишно “, съобщи Ниу Сяобин, заместител общоприет управител на компанията Changqing Oilfield.

В световния енергиен пейзаж Китай се откроява като най-големия вносител и втория по величина консуматор на нефт в света, даже когато страната насочва националния си енергиен фокус към възобновими и чисти сили.

Китай е петият по величина производител на нефт в света след Съединени американски щати, Саудитска Арабия, Русия и Канада. PetroChina, която е най-голямата компания за рандеман и доставка на петрол и газ в Китай, е главен състезател в енергийния бранш в международен мащаб.

Разположено във величествената простор на северозападния китайски басейн Ордос, нефтеното находище Чангцин е от решаващо значение за гарантиране на енергийната сигурност на страната. През 2022 година в него са добити над 65 млн. тона недопечен нефт и природен газ.

Нефтеното находище има забележителен принос за облекчаване енергийните потребности на страната и играе основна роля за обезпечаването на постоянен и благонадежден източник на сила за Китай.

С завещание, датиращо от 70-те години на предишния век, този контейнер на просперитета има потвърдени ресурси от петрол и газ, които съставляват внушителната една трета от общите ресурси на страната.

Към сегашния миг в находището Чангцин са създадени 35 петролни и 13 газови залежи. То е предоставило на страната над 890 милиона тона нефтен еквивалент.

Приспособяването на Китай към производството на петрол и газ

Изкопаемите горива имат максимален принос за световното стопляне. В предишното учените са подчертавали, че ръководството на бъдещото произвеждане и ползване на изкопаеми горива от страна на Китай е от основно значение за задържане на световното повишение на температурата под 1,5 градуса по Целзий.

През септември 2020 година китайският президент Си Дзинпин разгласи, че Китай „ ще се стреми да доближи пик на излъчванията на CO2 преди 2030 година и да реализира въглеродна индиферентност преди 2060 година “.

Въпреки това страната е водеща в международните излъчвания на парникови газове, като през 2021 година ще емитира близо 10 милиарда тона еквивалент на CO2, което е съвсем два пъти повече от излъчванията на втория по величина емитент – Съединени американски щати.

От друга страна Китай може да стартира да употребява по-съвременни хибридни коли с оскъдни излъчвания и очевидно няма да има потребност да купува петрол от Русия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР