Понамаля разпространението на Ковид-19, но не е отминало, трябва да

...
Понамаля разпространението на Ковид-19, но не е отминало, трябва да
Коментари Харесай

Гломб: В България е една от най-успешните ваксинационни програми

Понамаля разпространяването на Ковид-19, само че не е отминало, би трябвало да продължим да съблюдаваме ограниченията, имунизацията също би трябвало да продължи със съответния ритъм, както и тестването, сподели доцент доктор Любомира Николаева-Гломб в " Денят стартира ". И предизвести, че оптимистичните резултати, които виждаме, не би трябвало да ни карат да се отпускаме.

Каква ще бъде грипната вълна отвън Ковид, никой не знае, акцентира доцент Гломб. Миналата година съвсем не се записва, този сезон чакаме също да бъде по-слаба, тъй като в Южното полукълбо е била по-слаба, само че какво ще стане - никой не знае. Трябва да посрещнем незнайното готови, акцентира вирусологът.

В България е една от най-успешните имунизационни стратегии - тази за предварителна защита на грипа при хора над 65-годишна възраст и моля, че няма нищо ужасно във имунизацията против грип. Напротив, тя би икономисала доста затруднения, акцентира доцент Гломб.

Ваксината е безвъзмездна за хората над 65 години. За тази година са декларирани много повече дози, предходната година имаше искащи да се имунизират, а ваксини нямаше.

Грипната ваксина от дълго време е целесъобразна и за бременните дами. Ковид ваксина също е добре те да си слагат уточни доцент Гломб.

В момента в България грип няма и в този момент е момента да се имунизираме, акцентира вирусологът. Обикновено у нас грипът идва при започване на януари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР